PVC Stolarija REHAU sustav GENEO „Proizvod godine 2019“

REHAU sustav GENEO „Proizvod godine 2019“

REHAU - razvoj kompozitnog materijala ojačanog staklenim vlaknima RAU-FIPRO X

Prozori za modernu arhitekturu:

nakladnik Callwey Architekturverlag proglasio je REHAU-ov sustav GENEO za „Proizvod godine 2019“

GENEO prozori ojačani staklenim vlaknima, razvijeni od strane stručnjaka za polimere tvrtke REHAU, kombiniraju stabilnost i održivu uporabu materijala, uz optimalnu energetsku učinkovitost i maksimalnu slobodu dizajna za arhitekte. Specijalistički nakladnik iz područja arhitekture Callwey upravo je prozorski sustav GENEO proglasio za Proizvod godine 2019.

REHAU-ov sustav prozora GENEO pobjednik je u kategoriji Windows (Prozori) koja se po prvi put našla na natječaju Product of the Year Callwey. Tijekom posljednjeg desetljeća, stručnjaci za polimere tvrtke REHAU proizveli su više od 50.000 kilometara ovih visoko- tehnoloških profila izrađenih od kompozitnih vlakana. Nova generacija REHAU-ovog materijal RAU-FIPRO X, učinila je GENEO sustav još boljim.

Peter Kotzur, direktor marketinga za prozorska rješenja REHAU
Peter Kotzur, direktor marketinga za prozorska rješenja REHAU

Peter Kotzur, direktor marketinga za prozorska rješenja REHAU-a objašnjava, „Naša visoko razvijena stručnost za materijale omogućava nam stvaranje fleksibilnih, pametnih prozorskih sustava koji udovoljavaju najvišim standardima dizajna i estetike. Nagrade Callwey Verlag priznato su mjerilo kvalitete u njemačkom govornom području.“

Neograničene mogućnosti za arhitekte

REHAU-ov sustav profila GENEO kombinacijom patentirane profilirane jezgre izrađene od RAU-FIPRO X materijala s optimiziranom konstrukcijom profila i integriranim sustavom ojačanja IVS osigurava maksimalnu stabilnost bez čelične armature.

To u praksi znači da nema toplinskih mostova, što GENEO prozorima omogućuje postizanje U-vrijednosti do 0,79 W/m²K i smanjenje potrošnje energije do 76%. Uz visokotehnološki materijal RAU-FIPRO X redefinirali smo i granice mogućega kada je u pitanju veličina prozora. Zahvaljujući optimiziranom kompozitnom materijalu mogu se realizirati elementi prozora od poda do stropa, do 2,80 metara visine i do 1,60 metara širine u bijeloj boji, odnosno do 2,70 visine ukoliko se radi o profilima u boji. Do sada su takve konstrukcije bile rezervirane isključivo za aluminijske profile.

Proizvodna paleta KALEIDO COLOR tvrtke REHAU s više od 400 dezena nudi arhitektima veliku kreativnu slobodu. Kombinacijom aluminijske obloge s KALEIDO WOODEC profilom postiže se visokokvalitetni izgled drvo-aluminija na prozoru. KALEIDO WOODEC nudi uvjerljiv izgled i stvaran osjećaj drveta, trajan je i jednostavan je za održavanje.

REHAU optimizuje prozore sa daljim razvojem RAU-FIPRO X materijala ojačanog staklenim vlaknima
REHAU optimizuje prozore sa daljim razvojem RAU-FIPRO X materijala ojačanog staklenim vlaknima

Funkcionalnost sustava GENEO moguće je proširiti inteligentnim REHAU rješenjima poput Smart Guard preventivne zaštite od provale ili pametnim ventilacijski sustavom INOVENT. S visokotehnološkim materijalom RAU-FIPRO, REHAU već u procesu proizvodnje doprinosi održivijoj gradnji: program recikliranja ECO PULS koristi ostatke od proizvodnje i stare prozore proizvedene od PVC-a ojačanog staklenim vlaknima kao materija za novu proizvodnju.

Izložba do kraja studenog

Svi, od Callwey Verlag-a proglašeni „Proizvodi godine 2019“ bit će izloženi u Muzeju Deutsches Architektur u Frankfurtu na Majni do 24. studenog 2019. godine. Više informacija o sustavu profila prozora s ojačanim vlaknima GENEO možete pronaći na web stranici: https://www.rehau.hr

Čestit Božić i sretnu Novu godinu želi Vam

REHAU Grupa, neovisna i stabilna obiteljska tvrtka s više od 20.000 zaposlenika diljem svijeta, na više od 170 lokacija, je specijalist u preradi polimera s godišnjim prometom većim od 3,5 milijardi eura. U Europi, REHAU ima oko 12.000 zaposlenika, od čega samo u Njemačkoj njih oko 8.000. REHAU nudi kompletna rješenja za gradnju, automotive i industriju. REHAU već više od 70 godina radi na rješenjima koji će plastične proizvode učiniti lakšim, udobnijim, sigurnijim i učinkovitijim, te takove inovativne proizvode ponuditi zemljama širom svijeta.

www.rehau.com

Rehau d.o.o.
Samoborska cesta 294, 10090 Zagreb
Tel.: +385 1 3444 755
Fax: +385 1 3444 756
zagreb@rehau.com
www.rehau.hr

Prethodni tekstKako staklo utječe na udobnost korisnika prostora?
Sledeći tekst46. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE – Snovi u osnovi
REHAU nudi cjelovita rješenja orijentirana prema budućnosti za održivu gradnju i modernizaciju. Pritom se u fokusu nalaze teme poput energetski učinkovite gradnje, korištenja obnovljivih energija i gospodarenja vodom. Na područjima Prozorski sustavi, Tehnike u zgradarstvu i Niskogradnja REHAU je svojim kupcima pouzdan partner s cjelovitim sistemskim rješenjima i sveobuhvatnim servisnim uslugama. S gotovo 20.000 zaposlenih na više od 170 lokacija neovisno obiteljsko poduzeće želi biti prisutno na tržištu i u blizini svojih kupaca širom svijeta.