Tri pitanja za Elke Harreiß o FENSTERBAU FRONTALE 2024

Od 19. do 22. marta 2024. godine, najsavremenije tehnologije za osnovne segmente prozora, vrata i fasada ponovo će biti u centru pažnje na sajmu FENSTERBAU FRONTALE.

Od 19. do 22. marta 2024. godine, najnaprednije tehnologije za osnovne segmente prozora, vrata i fasada ponovo će zauzeti centralno mesto na sajmu Fensterbau Frontale. Oko četiri meseca pre vodećeg svetskog sajma, Elke Harreiß, izvršna direktorka događaja u NürnbergMesse, govori o statusu priprema, ističe ključne trenutke sajma i pruža nekoliko saveta posetiocima. Tradicionalno, FENSTERBAU FRONTALE i HOLZ-HANDWERK se održavaju zajedno. Izlagači i posetioci podjednako imaju koristi od zajedničkih tema i ciljnih grupa koje se međusobno dopunjuju.

Gospođo Harreiß, kako teku pripreme za FENSTERBAU FRONTALE 2024?

Elke Harreiß: Preostalo je još četiri meseca, sve postaje veoma opipljivo i stvarno da se primećuje porast iščekivanja kako u timu, tako i u industriji uopšte. Pripreme idu odlično. Sastavili smo uzbudljiv prateći program u saradnji sa našim institucionalnim sponzorima i partnerima događaja.

Takođe smo izuzetno zadovoljni angažmanom izlagača iz celog sveta, jer je već rezervisano 92 odsto izložbenog prostora. Uprkos usporenom rastu u nemačkoj građevinskoj industriji, svi relevantni ključni igrači su ponovno uključeni, a kao i obično, prisutna je veoma velika međunarodna grupa. Kao rezultat toga, događaj će sveobuhvatno obuhvatiti čitav lanac snabdevanja za prozore, vrata i fasade. Pretpostavljamo da će FENSTERBAU FRONTALE 2024 ponovo biti najvažnije međunarodno okupljanje industrije koje omogućava kompanijama da se efikasno pozicioniraju za budućnost. Svi koji žele rezervisati jedno od retkih preostalih mesta trebalo bi da nas kontaktiraju što pre. To se odnosi i na paviljon „Mladi inovatori“, koji sufinansira Nemačko savezno ministarstvo za privredu i klimatsku akciju (BMWK), a rok za prijavu je sredinom januara.

Koji su istaknuti sadržaji kojima se posetioci FENSTERBAU FRONTALE 2024 mogu radovati?

Elke Harreiß: Lista istaknutih sadržaja je ove godine ponovo veoma duga. Trendovi, inovacije i inspiracija za budućnost iz oblasti renoviranja, serijske izgradnje, digitalizacije, izgradnje otporne na klimatske promene, održivosti i energetske efikasnosti nisu samo tema izlagača, već će biti pokriveni i kroz sveobuhvatan prateći program. Od posebnog prikaza „Izgradnja otporna na klimatske promene“ do 11. Foruma za prozore i fasade na temu „Obnovljivo – Dizajn – Trajnost – Otpornost“, prateći program obuhvata sve najnovije trendove i probleme koji utiču na industriju, te ima za svakoga ponešto. Evo nekoliko primera: Na FENSTERBAU FRONTALE FORUMU, čiji smo sadržaj osmislili u saradnji sa našim partnerskim asocijacijama i partnerima za događaje, biće održani TED-style razgovori tokom sva četiri dana događaja o aktuelnim pitanjima u industriji poput montaže prozora, ventilacije, renoviranja i recikliranja. „Stručni razgovori“, koji su se pojavili prvi put 2022. godine, takođe će se vratiti i 2024. godine.

Jedan novitet je JobMatch štand u saradnji sa platformom za regrutaciju zanatlija „mehrmacher“. Ovo predstavlja odlučujući i inovativan doprinos regrutaciji stručnog osoblja koristeći pristup obrnutog regrutovanja, gde kompanije aktivno traže stručne radnike kako bi popunile svoje radne pozicije. Kompanije mogu predstaviti sebe na licu mesta kao privlačne poslodavce, a zanatlije mogu registrovati svoje profile i primati individualne ponude za posao. To je fantastičan koncept. Po drugi put, održaćemo veoma uspešan forum od 2022. godine pod nazivom „PRAKTIČNI VODIČ ZA DIGITALIZACIJU ZA ZANATLIJE“ (na nemačkom jeziku). Praktične prezentacije, intervjui i diskusije pokazuju zanatskim preduzećima individualni put ka digitalizaciji.

Kao što vidite, vredi svratiti. Usput, prodaja ulaznica za FENSTERBAU FRONTALE 2024 već je otvorena. Potencijalni posetioci mogu unapred nabaviti svoje ulaznice putem interneta na: www.frontale.de/tickets.
Evo jednog saveta: Sa svojom ulaznicom možete posetiti i HOLZ-HANDWERK.

Kako posetioci mogu ostati informisani tokom narednih meseci do sajma?

Elke Harreiß: Do samog događaja, najbolji način da izlagači i posetioci ostanu u toku je redovno posećivanje naše veb stranice i praćenje nas na društvenim mrežama Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTube. Molimo vas da koristite heštag #fensterbaufrontale. U decembru, zajednica ponovo može uživati u posebnom događaju na Instagramu: „AdFENSTcalendar“ će učiniti da 24 dana do Božića prođu malo brže. Iznenadićemo vas onim što se krije iza vrata!

Ako želite imati još dublje uvide, onda ne tražite dalje od našeg online formata „Kafa s…“. Jednom mesečno, naš tim za događaje pruža informacije o različitim temama koje se odnose na sajam. Kratke i slatke sesije od 15 minuta su potpuno besplatne, učesnici će imati isključene kamere i mikrofone. Jednostavno uzmite kafu, opustite se i slušajte!

Radujem se što ću vas videti u Nirnbergu na kombinovanom sajmu FENSTERBAU FRONTALE i HOLZ-HANDWERK. Do tada, srećan Božić i zdrava i srećna Nova godina 2024. godine.

Vodič za fensterbau frontale

www.frontale.de