Čak i najbolji prozor, pogrešno montiran je loš prozor!

Već godinama se sve veći akcenat stavlja na poboljšanje energetske efikasnosti. Fasadna stolarija igra veliku ulogu ne samo u estetici objekata, već i normativi zelene gradnje uveliko zavise od kvaliteta same stolarije.

Kvalitet profila, ojačanja, stakla ili okova jeste neophodan ali nije dovoljan da bi stolarija zadovoljila svoju funkciju. Ukoliko je prozor neadekvatno montiran, posledice će se pojaviti pre ili kasnije, u vidu stvaranja vlage i buđi, kao i neadekvatnog održavanja temperature u prostorijama. Najbolji način očuvanja energetske efikasnosti je RAL montaža.

Soudal logo

SWS – Soudal Window System predstavlja kompletan sistem proizvoda za besprekorno parozaptivanje i nudi rešenja za svaki zahtev investitora, uz sertifikate najpoznatijih međunarodnih instituta.

  • Spoljašnje i unutrašnje folije svih dimenzija;
  • Komprimovane 3 u 1 trake;
  • EPDM membrane;
  • PU pene za RAL montažu;
  • Prateći lepkovi i zaptivne mase neophodne za montažu.
soudal proizvodi u kantama i bocama
Soudal proizvodi / Foto: Antikus

Shodno tome da je RAL montažu potrebno izvršiti na pravilan način, pored celokupne tehničke podrške i dokumentacije, našim klijentima nudimo i obuku njihovih montera.

Antikus D.O.O. je porodično preduzeće osnovano 2002 godine. Za dvadeset godina postojanja, ostvarili smo izvrsne odnose sa partnerima i definisali pojam profesionalnosti u sledećim segmentima:

  • Proizvodnja ALU i PVC stolarije;
  • Montaža stolarije;
  • Proizvodnja termoizolacionih stakala;
  • RAL montaža.

SWG logo

Svi građevinski detalji su važni prema direktivi za energetsku efikasnost zgrada, pa tako i spojevi prozora. Kakva je korist od ultraizolacionih zidova, prozorskih okvira i zastakljivanja ako toplotni mostovi između njih dovode do gubitka toplote i energije?

tehnički podaci u tabeli predstavljeni za određene građevinske proizvode
Tehničke karakteristike proizvoda / Foto: Antikus

Antikus logo

ANTIKUS d.o.o.
Partizanska BB
22314 Krnjesevci, Srbija
T. + 381 22 2391374
office@antikus.rs
www.antikus.rs

Prethodni tekstDr. Hahn predstavlja novu šarku tipa VL-Band AT: Skrivena šarka za vrata
Sledeći tekstSobna vrata – koje su opcije pred vama kada odlučite da ih zamenite