Marketing – Časopis Prozori i Vrata

Čime se bavimo

„Prozori+Vrata” je specijalizovani B2B građevinski časopis koji se stručno bavi PVC, ALU i drvenom stolarijom, fasadama, okovima, staklom, zavesama, bravarijom. Nastao je 2012. godine kao odgovor na potrebe jednog dela građevinskog sektora. Prema našim istraživanjima svaki broj časopisa „Prozori+Vrata”, dospe u ruke preko 30.000 čitalaca, a mesečno nas preko našeg portala www.prozorivrata.com čita preko 100.000 posetilaca.

„Od nastanka časopisa akcenat smo stavili na struku i taj put sledimo i danas.“

Predrag Rađen, urednik časopisa „Prozori+Vrata“

Časopis izlazi 4 puta godišnje. Preko Pošte Srbije distribuiramo ceo tiraž, dok na sajmovima Građevinarstva i Nameštaja u Beogradu, gde imamo svoj izložbeni prostor, štampamo časopis u povećanom tiražu, a deo tiraža dostavljamo svim izlagačima i posetiocima na našem štandu. Naša misija je da plasiramo informacije od značaja i edukujemo javnost, a ciljna grupa su nam:

Proizvođači stolarije: 1250
Arhitekte: 1050
Izvođači radova: 750
Građevinske kompanije: 650
Projektni biroi: 350
Investitori: 250
Industrija: 250
HORECA: 150
JP i obrazovne ustanove: 250

OSNOVNE INFORMACIJE

Tiraž: 5.000 kom
Doseg: 30.000 osoba +++
Broj stranica: 152 +++
Dinamika: 4 puta godišnje
Objavljuje se već 10 godina

Dinamika

 • Izdanje za FEBRUAR – 05. februar
 • Izdanje za MAJ – 15. april (ovo izdanje izlazi u aprilu, zbog prisutnosti na Sajmu građevinarstva u Beogradu)
 • Izdanje za AVGUST – 05. avgust
 • Izdanje za NOVEMBAR – 05. novembar
časopis Prozori&Vrata broj 28, maj 2019
časopis Prozori&Vrata broj 28, maj 2019

Časopis se još izdvaja po dimenzijama (23×27 cm) i po kvalitetu štampe, gramaži papira (300 g/m² korice i 120 g/m² unutrašnji listovi). „Prozori+Vrata” se štampaju na minimum 152 strane, a kvalitet grafičkog dizajna i pripreme postavlja ovo izdanje na jedno od vodećih mesta, kada su u pitanju slični časopisi, dok nas način obrade tema i pristup poslu čini jedinstvenim u Srbiji i regionu.

Dodatne mogućnosti

 • INSERTACIJA – Mogućnost insertacije vašeg reklamnog materijala u časopis
 • NEWSLETTER – Izrada i slanje personalizovanog newslettera na našu bazu email adresa
 • FB – Promocija Vaših proizvoda i usluga na našoj FB stranici
 • IG – Promocija Vaših proizvoda i usluga na našoj Instagram stranici
 • LinkedIn – Promocija Vaših proizvoda i usluga na našoj LinkedIn stranici

Instagram nalog časopisa „Prozori+Vrata” gradjevinski_casopisi u ovom trenutku ima preko 20.500 pratilaca!

AKTUELNE TEME

 • PVC stolarija
 • Aluminijum
 • Drvena i alu-drvo stolarija
 • Sigurnosna vrata
 • Staklo i staklene fasade
 • Mehanizmi, okovi i bravarija
 • Pravilna ugradnja i montaža
 • Završna obrada, folije i zaštita stolarije
 • Energetska efikasnost
 • Održavanje, reparacija i zamena dotrajale stolarije
 • Adekvatna stolarija prema nameni i funkciji
 • Stolarija prema izboru arhitekata i dizajnera
 • Inovativni sistemi i tendencije na tržištu

Ukoliko se bavite prozorima, vratima, ALU i PVC sistemima, drvenom stolarijom, fasadama ili bravarijom na bilo koji način, prisustvo u istoimenom časopisu je logičan izbor jer smo na jednom mestu okupili vodeća preduzeća iz ove oblasti, a ciljna grupa koja dobija časopis na adrese je pažljivo odabrana kako bi zadovoljili Vaše potrebe za efikasnom promocijom.

Rekordan broj klijenata potvrđuje da trud, posvećenost i kvalitet izlazi kao pobednik iz svake bitke. Zahvalni smo na svim lepim trenucima koje su nam ovih 10 godina postojanja donele. Mi se radujemo unapred i nastavljamo da dišemo za svaku stranicu, svakog zadovoljnog klijenta i da živimo za sve pohvale i reči podrške.

Regionalno izdanje časopisa

HRVATSKA – Od 2016. godine, naše izdanje je u Hrvatskoj doživelo sličnu sudbinu. Već renomiran časopis plasiran u Hrvatskoj, za vrlo kratko vreme, dobio je poverenje kompanija i stručne javnosti u ovoj zemlji. Časopis „Prozori+Vrata” je 2018. godine u oba svoja izdanja, i zvanično postao medijski partner Instituta IFT Rosenheim iz Nemačke.

PRINT&WEB

Časopis, zbog listanja online, spada i u grupu web izdanja jer se nakon štampe objavljuje na sajtu www.prozorivrata.com – tako da je naša čitalačka publika desetostruko veća u odnosu na tiraž časopisa. Nakon distribucije šalje se newsletter sa linkom na našu bazu od 17.000 email adresa u Srbiji i na oko 15.000 email adresa u Hrvatskoj. Aktivni smo na socijalnim mrežama tako da časopis „Prozori+Vrata” ima svoje Facebook, Instagram i LinkedIn stranice kako bi što više informisali i edukovali krajnje korisnike.

World Wide Web

U ovom momentu sajt www.prozorivrata.com ima mesečno preko 100.000 posetilaca, od čega skoro 90% njih dolazi preko pretraživača, zbog toga što smo visoko pozicionirani na google-u. Na sajt se svakodnevno postavljaju novosti i stručni tekstovi, kao i svaki tekst koji je štampan u časopisu. Pratimo najnovije trendove u svetu i regionu. Postoji opcija postavke banera i objave promotivnih tekstova sa kontakt informacijama i linkovima kompanije. Jednom mesečno šalje se newsletter sa linkom za listanje časopisa i najnovijim postovima sa sajta na našu bazu od 18.000 email adresa u Srbiji i na oko 15.000 email adresa u Hrvatskoj. Trudimo se da dođemo kako do značajnih stručnjaka iz oblasti tako i do krajnjih korisnika i da zajedno radimo na edukaciji.

Upis u poslovni adresar
Upis u poslovni adresar
 1. KATALOG – 
  Katalog vaše kompanije je postavljen na našu internet stranicu tokom 12 meseci, tako da posetioci mogu da prelistaju, čak i sa svojih mobilnih telefona.
 2. POSLOVNI ADRESAR – 
  Profil vaše kompanije je na našoj internet stranici. Kompanija ima svoju stranicu koja sadrži kontakt informacije, opis firme, fotografije, video klipove, Google mapu, ključne reči sa backlinkovima prema vašem sajtu.
 3. NEWSLETTER – 
  Usluga slanja vašeg newslettera na našu bazu email adresa od preko 20.000 upisanih fizičkih i pravnih lica. Baza se redovno ažurira i dopunjuje novim interesnim grupama.
 4. BANER – 
  Baner vaše kompanije na našoj internet stranici sa preko 3.000 poseta dnevno. 90% posetioca našeg sajta dolazi preko Google pretraživača ukucavanjem ključnih reči iz struke. U paketu sa postavkom banera odobrava se opcija objave promotivnih tekstova na www.prozorivrata.com.
 5. PROMOTIVNI TEKSTOVI – 
  Redovno objavljujemo vaše PROMO tekstove sa najnovijim informacijama i fotografijama. Svaki post sadrži vaše kontakt informacije sa linkovima ka vašem vebsajtu.
 6. DRUŠTVENE MREŽE – 
  Svaki članak objavljen na sajtu se dalje deli na našim stranicama društvenih mreža, Facebook, LinkedIn i Instagram i na taj način dolazimo do krajnjih kupaca. Trenutno naš Instagram nalog ima preko 20.500 pratilaca.

Proverite zašto veliki broj kompanija koristi usluge i našeg portala. U zavisnosti od pozicije banera imate mogućnost mesečno objaviti od 1-4 teksta mesečno, a možete postaviti baner i na naše newslettere koji idu na preko 18.000 email adresa.

www.prozorivrata.com na tabletu
www.prozorivrata.com na tabletu

Akcenat je na tekstovima i na linkovanju ključnih reči bitnih za vaš brend, a baner je tu kao šlag na torti. Kontaktirajte nas i predložićemo najbolje rešenje za vas.

UPIŠITE firmu u poslovni adresar

Iskoristite odličnu posećenost naše internet stranice i na www.podovi.org upišite vašu firmu u POSLOVNI ADRESAR i time povećajte posećenost Vašeg sajta. Ukoliko nudite usluge iz ove oblasti građevinarstva onda je naš portal idealno mesto za prezentaciju vaše firme. Adresar je podeljen po kategorijama zbog lakše pretrage a unos podataka je brz i jednostavan. U skladu sa izabranim paketom imate mogućnost objave detaljnih podataka o firmi, reference, fotografija i video materijala. Profil vaše firme će biti vidno istaknut u kategorijama po izboru i to iznad konkurentskih firmi.

POSTAVITE katalog na www.prozorivrata.com

USPEŠNO POSLOVANJE ZAVISI I OD ADEKVATNE PROMOCIJE BRENDA!

Mi to znamo, zato vam nudimo opciju postavljanja kataloga vaših proizvoda na jedinoj uskostručnoj web stranici na kojoj se postioci informišu, traže savete i ideje kako bi doneli odluku o kupovini određenog proizvoda. Hoće na jednom mestu, jednim klikom da pronađu ono što traže. Hoće da na tom mestu saznaju šta je to što nudite, kako taj proizvod izgleda, njegove tehničke specifikacije i gde to mogu kupiti.

Sve ove opcije nudi katalog. Na početnoj strani sajta, vidljiv, sa jasnim smernicama biće vodilja svim vašim potencijalnim klijentima. Iskoristite posećenost od preko pola miliona ulazaka godišnje i promovišite svoj proizvod!

www.prozorivrata.com – ONDA KADA HOĆETE DA VAŠ BREND BUDE PRIMEĆEN!

Časopis “PROZORI+VRATA”
Izdavač: Agencija MARKETING PRESS
Filipa Višnjića 17a, 21000 Novi Sad
tel.: +381 21 63 33 824
mob: +381 64 64 62 980
www.prozorivrata.com