Marketing

Marketing

Časopis koji stiže na prave adrese – Zašto nas čitaju proizvođači stolarije, arhitekte i investitori

 

Prozori & Vrata su specijalizovani građevinski časopis koji se bavi PVC, drvenom i aluminijumskom stolarijom, fasadama, okovima, staklom, zavesama, bravarijom…

 

Časopis PROZORI&VRATA broj 21, avgust 2017
Arhitekte čitaju časopis “Prozori&Vrata” i prate portal prozorivrata.com

 

Prozori & Vrata su jedan od retkih časopisa koji ne čekaju da budu kupljeni već ga besplatno dostavljamo preko Pošte na 5000 adresa u Srbiji i Bosni i Hercegovini, dok HRVATSKO izdanje dostavljamo na 4.000 adresa u Hrvatskoj i Sloveniji a ciljna grupa su nam:

 • preko 1200 građevinskih firmi
 • preko 1250 arhitekata i projektnih biroa
 • centrale banaka
 • svi ovlašćeni auto saloni
 • javna preduzeća u većim gradovima i druge državne i javne ustanove
 • hoteli u većim gradovima i turističkim centrima i hotelski resorti na primorju
 • proizvođači aluminijumske i PVC stolarije
 • firme koje se bave izradom fasada u kombinaciji metal-staklo
 • izvođači radova
 • prehrambena industrija (mesna, kondistorska, pekarska, proizvodnja bezalkoholnih napitaka, voda…)
 • veleprodaje građevinskog materijala, građare i sl…

 

Prozori & Vrata postoje četiri godine, a od 2016. godine časopis će zbog velikog interesovanja stizati i na adrese u Bosni i Hercegovini. HRVATSKO izdanje je pokrenuto 2016. godine preko Zagrebačke firme Media Construction i distribuira se na 4.000 adresa. 

 

Jedan smo od retkih časopisa koji ne čeka da bude kupljen. Specifičan način distribucije omogućava nam da budemo u rukama daleko brojnije čitalačke publike od štampanog tiraža i po tome se izdvajamo od sličnih glasila. Prema našim istraživanjima svaki broj časopisa Prozori & Vrata dospe u ruke preko 30.000 čitalaca.

 

Časopis PROZORI&VRATA broj 7, rujan 2017 - Hrvatska
Časopis PROZORI&VRATA broj 7, rujan 2017 – Hrvatska

 

Časopis izlazi četiri puta godišnje. Preko Pošte distribuiramo ceo tiraž, dok na Sajmovima Građevinarstva i Nameštaja u Beogradu, te na Sajmu Prozora i Vrata u Istanbulu (Tuyap), imamo svoj izložbeni prostor (štampamo časopis u tiražu od 6000 primeraka) deo štampanog izdanja dostavljamo svim izlagačima, a ostatak posetiocima na našem štandu.

 

Prozori & Vrata se izdvajaju i po kvalitetu štampe, debljini papira (korice su plastificirane na 300gr/m2 papiru, a unutrašnje stranice na 115gr/m2), dimenzijama časopisa koje su 23×31 cm (više i šire od A4 formata), kvalitet grafičkog dizajna postavlja časopis Prozori & Vrata na jedno od vodećih mesta kada su u pitanju slični časopisi dok nas tematika čini jedinstvenim u Regiji.

 

Ukoliko se bavite prozorima, vratima, aluminijumskim i PVC sistemima, drvenom stolarijom, fasadama, zavesama ili bravarijom na bilo koji način prisustvo u istoimenom časopisu je logično, jer smo na jednom mestu okupili većinu vodećih preduzeća iz ove oblasti i što je najvažnije za vas pažljivo izabrali ciljnu grupu koja dobija časopis.

 

Upis u poslovni adresar
Websajt je optimizovan i za pregled preko mobilnih i tablet uređaja

 

www.prozorivrata.com  je portal časopisa Prozori & Vrata gde možete čitati stručne tekstove ili listati online sva naša izdanja. Časopis je i ONLINE izdanje jer se nakon izlaska štampanog izdanja šalje u elektronskoj formi preko newslettera na našu bazu od 30.000 mejl adresa u Srbiji, 23.000 mail adresa u Hrvatskoj i uskoro na 20.000 mejl adresa u Bosni i Hercegovini. U 2016. godinu ušli smo sa potpuno redizajniranim portalom tako da su nam se ispunila očekivanja sa preko 600.000 posetilaca na našem portalu koji pruža stručne savete, informacije i proizvode iz sveta prozora i vrata. Iskoristite ove podatake i na vreme se pozicionirajte.

 

Tehnički podaci časopisa:

 • Format 230x310mm međusobno poverenje
 • Papir: korice 300 gr/m² kunstdruk plastificiran mat folijom sa dodatkom UV laka
 • Unutrašnje strane 115gr/m² sjajni kunstdruk
 • Tiraž 5.000 primeraka ciljane distribucije u Srbiji, Hrvtaskoj i Bosni i Hercegovini,   dok za Sajam građevinarstva i Sajam nameštaja, kao i na Istanbulskom “Tuyapu” štampamo “Prozori&Vrata” u tiražu  od 6.000 primeraka

 

Oglašavanje