Pravo vreme za renovaciju uz INTERIO i LINEAL

Predstojeći topli dani predstavljaju idealno vreme za osveženje prostora u kojem živite. Bilo da je reč o zameni stolarije koja uskoro mora ispunjavati energetske uslove u zemljama Zapadnog Balkana ili uređenju enterijera Tehnomarket može ponuditi dva kompatibilna proizvoda visokog kvaliteta.

LINEAL ZA VIŠE TIŠINE I UŠTEDU ENERGIJE

Lineal je energetski efikasan sistem prozora i vrata, dizajniran i proizveden u Tehnomarketu. Podeljen je u dve grupe koje su atestirane u prestižnom IFT Rosenheim institutu u Nemačkoj i zaštićene CE znakom.

Kod Lineal Therm 77 sistema aluminijum se nalazi sa unutrašnje i spoljašnje strane. Koeficijenti termo provodljivosti (Uw) od svega 0,96 W/m2K pored termo izolacije nude i izuzetnu zaštitu od buke (40 dB), što je od posebnog značaja u urbanim sredinama.

Aluminijumski prozori iz serije Tehnomarket LINEAL Therm 77
Post House, Bruklin u Tehnomarket LINEAL Therm 77 sistemu/ Foto: Tehnomarket d.o.o.

Buka predstavlja svaki neželjeni zvuk, koji intenzitetom ili trajanjem nanosi štetu ljudima ili živom svetu. Na samom vrhu mogućih izvora buke nalazi se automobilski transport. Pri tome je utvrđeno da fiziološki efekti buke počinju između 80 i 90 dB, dok buka između 120 i 150 dB izaziva teške poremećaje.

Jedan od načina odbrane od ove nove vrste zagađenja je izolacija prijemnika buke, tj. kvalitetna izolacija Vašeg prostora. Lineal Therm 77 nudi zaštitu od buke (40 dB), što je od posebnog značaja za život u urbanim sredinama. Drugim rečima ovi prozori i balkonska vrata smanjuju nivo buke za 40 dB. Recimo kod buke od 75dB, nivo zagađenja će biti smanjen za 40, pa će nivo buke iznositi samo 35 dB u vašem prostoru, što omogućuje prijatan odmor ili neometan san vaših najmlađih u domaćinstvu.pregrade

Za one koji cene drvenu stolariju Lineal W-Therm u kombinaciji aluminijum-drvo predstavlja idealno rešenje drvenog prozora iznutra i aluminijumskog otpornog prozora spolja. Zbog svojih naročito niskih koeficijenata termo-provodljivosti od izuzetnih 0,79 W/m²K svrstava se u energetski efikasne sisteme pogodne za ugradnju u pasivne kuće. Zvučna izolacija od neverovatnih 43 dB znači više mira i sna za Vas i Vašu porodicu. Kao i drugi aluminijumski prozori iz serije Lineal W-Therm 104 prozor projektovan je za korišćenje dvoslojnih i troslojnih paketa stakla do 60 mm širine.

Minimalno opterećen dizajn, čiste linije i funkcionalni elementi velikih dimenzija najčešći su zahtevi sa kojima se arhitekte susreću na modernim projektima. Prepoznata potreba za minimalnim dovela je do razvoja dizajnerski atraktivne serije Lineal Block Therm 77 sistema sa skrivenim krilom, namenjena upravo izradi prozora za luksuzne projekte i prozorske nizove. Skrivenim krilom vizuelna razlika između fiksnih i otvorivih polja ne postoji pa se time omogućuje minimalistički izgled prozorskih elemenata. Ova opcija primenjiva je i na drugim aluminijumskim sistemima Lineal Plus 62 i Lineal Therm 62.

LINEAL THERM UGRAĐEN JE NA PREKO 25 PROJEKATA U NJUJORKU

Projekat Dekalb Residences pored prepoznatljive njujorške opeke takođe definiše i Tehnomarket Lineal sistem prozora i vrata. Za konceptualni plan objekta, ali i podršku istog od samog starta zaslužan je Aguayo tim, koji je takođe savetodavni i konceptualni nosilac 350 različitih objekata u gradu Njujorku. Pored toga, elementi veoma velikih dimenzija mogu se videti iz enterijera Post House projekta na Boerum Hillu.

INTERIO ZA VIŠE PRIVATNOSTI

Bilo da se radi o pregradi unutar open concept prostora, lofta ili samo dodavanju prostorije zbog funkcionalnijeg iskorišćenja prostora ili povećanju privatnosti, INTERIO P29 se dizajnira po zahtevu klijenta. Usled izuzetno male vidljive površine profila, iskombinovane sa visokom nosivosti koja omogućava velike dimenzije elemenata i kreiranje svetlih, prozračnih, savremenih poslovnih prostora uz maksimalno iskorišćenje prirodne svetlosti dostupne u enterijeru, ovaj elegantni sistem efikasno će oplemeniti svaki prostor bez ikakvih ustupaka funkcionalnosti.

Po Mc Kinsey & Company anketi fokusiranoj na osam razvijenih zemalja čak 20% do 25% je odgovorilo da će zadržati home office kao glavno mesto rada 3 do 5 dana u nedelji. Kao posledica svega gore navedenog unutrašnje pregrađivanje je čak i pored već velike primene u arhitekturi, dobilo još više na značaju.

Kada treba već postojećem prostoru dodati prostoriju gde se možete povući da odradite Vaših osam sati, a opet mesto odakle ćete imati pod okom sve što se dešava u kući, INTERIO nudi rešenje sa najmanjim mogućim zauzimanjem prostora u odnosu na, recimo, pregradni zid. Izuzetno mala dubina sistema od svega 29 mm nudi mogućnost montaže bez gubitka korisne površine u enterijeru, uz visoku fleksibilnost dizajna u formiranju funkcionalnih celina.

Ukoliko se u prostoru očekuje određena doza privatnosti i besprekorna zvučna izolacija INTERIO P113 sistem nudi dvostruku ispunu od stakla ili odgovarajućih panela, uz ugradnu dubinu od svega 113 mm što omogućuje maksimalno iskorišćenje prostora uz povišene vrednosti zvučne izolacije. Sistem INTERIO P113 kompletiran je i namenskim vratima i setom okova koji omogućuju brzu ugradnju i visoku funkcionalnost u eksploataciji.

INTERIO sistemski profili dostupni su u dve opcije površinske zaštite – plastifikacija u svim RAL tonovima i eloksaža. Sistem podržava više vrsta okova, sa vidljivim i nevidljivim šarkama čiji elementi dolaze u 5 opcija površinske zaštite – plastifikacija u svim RAL tonovima, eloksaža, brušeni aluminijum, sirovi aluminijum, kao i polirani i brušeni nerđajući čelik. Za sada svoju primenu nalazi u mnogim kancelarijama i coworking prostorima u IT i kozmetičkoj industriji kao što se i vidi na fotografiji ispod.

INTERIO dolazi u dve osnovne verzije - INTERIO P29 i INTERIO P113
INTERIO P29 idealan je za unutrašnja vrata i pregradne zidove / Foto: Tehnomarket d.o.o.

Tehnomarket logo

Tehnomarket d.o.o
A. Skadarska 73, 26101 Pančevo, Srbija
T. +381 13 307 700
F. +381 13 307 799
E. profil@tehnomarket.com
W. www.tehnomarket.com