Renovirana zgrada „West Hall“ ACT-a

ELVIAL je ponovo stao kao podrška u osetljivom području obrazovne zajednice, pokrenut osećajem socijalne solidarnosti i kolektivne akcije. ELVIAL je donirao svoje inovativne aluminijumske sisteme, neophodne za renoviranje bivše škole „Rigas Feraios“, koja danas predstavlja važan deo kampusa ACT (Američki koledž u Solunu), odnosno odeljenja za osnovne i postdiplomske studije Anatolia koledža.

Na ovaj način, doprinelo se stvaranju modernog rezultata visokih i održivih specifikacija, instaliranjem modernih aluminijumskih okvira, koji osiguravaju izuzetne nivoe toplotne izolacije, zvučne izolacije, sigurnosti i funkcionalnosti.

ELVIAL je donirao svoje inovativne aluminijumske sisteme, neophodne za renoviranje bivše škole „Rigas Feraios"
foto: Elvial

Od 1974. godine, pod arhitektonskim nadzorom Atanasiosa Barzoukasa, nekadašnja škola „Rigas Feraios“ – sada „West Hall“ – stekla je novi identitet i dinamiku, sa radikalnom obnovom koja je počela 2021. godine, kako bi bila pretvorena u modernu zgradu za visoko obrazovanje, kako bi služila rastućem broju studenata iz Grčke i inostranstva. West Hall se pridružila široj strateškoj preobrazbi kampusa neprofitne obrazovne institucije, Anatolia koledža, koja je obogaćena novim zgradama i infrastrukturom kako bi podržala nove obrazovne programe za međunarodno studentsko telo.

Specifikacije West Hall-a

Otvoreni sistem ESSENCE W67BS HI² predstavlja jedinstveni primer kreativnosti kompanije ELVIAL. On kombinuje minimalistički dizajn sa vrhunskim tehnologijama i nudi neuporediv kvalitet, garantovanu energetsku efikasnost, bezbednost i estetsku harmoniju u ovom ikoničnom projektu.

ELVIAL SL46 SI² aluminijumski klizni sistem kombinuje izdržljivost, tehnologije i dizajn sa visokokvalitetnim funkcionalnim elementima. U SL46 kolekciji nalaze se krajnja rešenja za estetiku i uštedu energije.

ELVIAL je donirao svoje inovativne aluminijumske sisteme, neophodne za renoviranje bivše škole „Rigas Feraios"
foto: Elvial

Sistem preklopivih vrata ESSENCE FD77 kreiran je kako bi prostor ispunio svetlošću. Sa svojim linearnim, estetski prepoznatljivim izgledom, on se suprotstavlja veličinama otvora i promenama vremenskih uslova. Sa izuzetnom termoizolacijom, vodootpornošću i visokokvalitetnom konstrukcijom, njegov rad biće garantovan tokom mnogo godina.

Da bi radikalna renovacija zapadne dvorane zgrade ACT-a (Američkog koledža u Solunu) bila uspešno okončana, bila je neophodna bliska saradnja svih uključenih strana.

Arhitektonski biro

  • K- Arhitekti

Građevinski biro

  • Ε.Τ.Ε.ΤΗ A.D.

Proizvođač aluminijumskih sistema

  • MANTZARIS GEORGE A.D.

ELVIAL Aluminijumski sistemi

  • ESSENCE W67BS HI²
  • ELVIAL SL46 SI²
  • ESSENCE FD77

www.elvial-i2.eu

www.elvial.com