Orgadata izveštaj sa Fensterbau Frontale 2024

Fensterbau Frontale u Nirnbergu se predstavio od 19. do 22. marta 2024. na raznolik, međunarodni i podsticajan način i još jednom potvrdio svoju reputaciju vodećeg svetskog sajma u našoj industriji.

Na istoimenom događaju Orgadata je prikazala softverska rešenja za efikasne digitalne procese u izgradnji prozora, vrata i fasada. Pod motom „Vaša digitalna prednost“ predstavili smo se zajedno sa našim dugogodišnjim partnerima CAD-Plan, Soft. Inž.tim i T.A.projekat. Takođe nam je drago što smo uspeli da ugostimo Unilink, još jednog novog, snažnog partnera sajamskom timu.

„Sa našim softverskim rešenjima, naši kupci rade brže, ciljanije i efikasnije“, naglašava Robert Guller, menadžer prodaje u Nemačkoj u kompaniji Orgadata. „Ovo su opipljive prednosti u svakodnevnom radu.“ Posetioci su iskusili kako ove prednosti zapravo izgledaju direktno na štandu – u ličnom razgovoru, kao i u video snimcima i scenskoj predstavi. Logical podržava korisnika u svim radnim koracima od ideje do gotovog proizvoda i nudi najveći digitalni izbor profila, pribora i okova na tržištu. „Naši proizvodi su veoma dobro primljeni. Potražnja za automatizovanom proizvodnjom raste i imali smo mnogo dobrih diskusija o logičkom MES-u“, rezimira Robert Guller.

Veliko interesovanje vladalo je i za SimpliTag. aOvo čini sve relevantne informacije digitalno dostupne na elementu i mogu se isprobati na licu mesta. Neki kupci su iskoristili sajamsku ponudu i zaključili ugovore za SimpliTag na licu mesta.

Iako je broj posetilaca na sajmu u celini opao u poređenju sa Fensterbau Frontale 2018., sajam je bio uspešan.

„Atmosfera na našem štandu je bila odlična i kvalitet kontakta je bio veoma dobar“, kaže Matijas Vilberg, Strateški prodavac. Štand je posetilo skoro isto toliko domaćih i stranih posetilaca, a među njima su bili i gosti van Evrope. „Bilo da se radi o Australiji, Kini, SAD ili Kanadi – uspeli smo da uspostavimo nove kontakte i održimo postojeće“, kaže Matijas Vilberg.

Edmund Kammerer, koji radi kao menadžer prodaje za južnu i jugoistočnu Evropu i generalni direktor Orgadata Sviss GmbH, takođe potvrđuje ovaj utisak:

„Sajam je ponudio mnogo mogućnosti za živu razmenu sa našim kupcima u Švajcarskoj i južnoj Evropi. Takođe sam imao veoma dobre i strateški ciljane razgovore sa raznim partnerima iz naših susednih evropskih zemalja.”

Scenska prezentacija i video snimci su pokazali koliko se naša softverska rešenja mogu koristiti raznovrsna.

poslovni čovek drži prezentaciju
Prezentacija na Fensterbau Frontale 2024 / Foto: Orgadata

Na sajmu, koji je više fokusiran na PVC i drvo, zabeležen je još jedan pozitivan trend za Orgadatu. Posebno su nam se obratili kupci koji su želeli da prošire svoj portfolio proizvoda da bi uključili aluminijumsku diviziju i da rade sa nama. Naši novi interfejsi i konfiguratori za zaštitu od sunca takođe su bili veoma pozitivno primljeni.

Još jedan vrhunac bio je Orgadata štand žurka drugog dana sajma. To je postao živahan industrijski sastanak gde su korisnici i proizvođači mogli da razmenjuju ideje na neutralnom terenu uz živu muziku.

Fensterbau Frontale 2024 ponudio je uspešnu platformu za nove kontakte, uzbudljive tehničke diskusije, umrežavanje i brigu o kupcima.

Već se radujemo Fensterbau Frontale 2026 – i naravno van klasičnih sajmova, živoj razmeni sa vama, na primer u našem novom Orgadata Forumu, mestu sastanka digitalne industrije za prozore i vrata i fasadnu konstrukciju.

logo

ORGADATA AG
Am Nesseufer 14, 26789 Leer, Nemačka
T: +49 (0) 491 927 827
F: +49 (0) 491 927 828

Saša Ivanović
M: +381 603 253 351
sasa.ivanovic@orgadata.com

Prethodni tekstVELIKI SPONZOR – Otvorena kuća Atina
Sledeći tekstKonferencija za štampu i najava ArchyEnergy konferencije i izložbe u Novom Sadu