Konferencija za štampu i najava ArchyEnergy konferencije i izložbe u Novom Sadu

na kojoj je najavljena „ArchyEnergy“ konferencija, prvi sajam zelene arhitekture u Novom Sadu.

„ArchyEnergy“, će se održati 8. i 9. aprila u Master centru Novosadskog Sajma. Konferencija u organizaciji građevinskih časopisa „grenef“, „Prozori + vrata“ i „Podovi“, ima za cilj da okupi eminentna imena iz sveta građevinarstva, koja će učešćem na panelima, diskusijama, predstaviti svoja znanja, iskustva, savete, a na „ArchyEnergy“ izložbi i rešenja kada su energetska efikasnost, zelena gradnja i održiva budućnost u pitanju.

Uz prisustvo velikog broja medija, izjave o ovom stručnom događaju dali su:

Jelena Bunčić, koorganizator ArchyEnergy konferencije, koja je dala uvodne informacije o samoj konferenciji, pozvala zainteresovane da dođu i posete „ArchyEnergy“ izložbu, saznaju inovacije, kada su inovativna rešenja u pogledu energetske efikasnosti u pitanju, izračunaju na licu mesta, uz pomoć solarnog kalkulatora, koliko bio bili troškovi izgradnje sopstvene solarne elektrane i sl.

Konferencija za štampu i najava ArchyEnergy konferencije i izložbe u Novom Sadu
Konferencija za štampu i najava ArchyEnergy konferencije i izložbe u Novom Sadu

Bojan Baturan, izvršni direktor, Rapid Invest-a, naglasio je da mu je velika čast što će kompanija Rapid Invest biti deo ovog važnog događaja i podrška stvaranju zelene, održive budućnosti. Gospodin Baturan je istakao da će, njegova kompanija, predstaviti projekat Novella Business & Residence, stambeno-poslovni kompleks, koji će, zasigurno, biti svojevrsni simbol Novog Sada i najava novog koncepta življenja.

Ivana Petronijević, arhitekta konsultant, ispred Alumil kompanije, istakla je da je Alumil kompanija od samog početka prepoznala važnost projekta i podržala „ArchyEnergy“ konferenciju i izložbu, budući da su energetska efikasnost i inovativna održiva rešenja polje na kome Alumil predano radi. Uz reči podrške, arhitektica je još jednom istakla važnost održavanja ovakvih skupova i da joj je čast što je Alumil deo takve priče.

Predrag Rađen, urednik i osnivač časopisa i portala „grenef“, „Prozori & Vrata“ i „Podovi“, organizator događaja koji je pozdravio sve prisutne, zahvalio se sagovornicima i istakao koliko je važno održavanje ovakvih skupova, koji okupljaju stručne ljude, institucije, renomirane kompanije, koji će zajedničkim snagama uticati na širenje svesti javnosti o značaju racionalne potrošnje energenata, energetskoj efikasnosti, zelenoj gradnji i održivoj budućnosti. Sa druge strane, Predrag je istakao da je veoma prijatno iznenađen odzivom i interesovanjem koje vlada za „ArchyEnergy“ konferenciju i izložbu i istakao da mu je drago što su ljudi prepoznali značaj energetske efikasnosti, upotrebe energetski efikasnih rešenja i stvaranju održive i sigurne gradnje i budućnosti.

Konferencija za štampu i najava ArchyEnergy konferencije i izložbe u Novom Sadu
Konferencija za štampu i najava ArchyEnergy konferencije i izložbe u Novom Sadu

Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, AP Vojvodina izjavio je da „ArchyEnergy“, uz Biznis priče, Egzit festival i druge značajne sajamske manifestacije glavni „krivac“ što se u Novom Sadu očekuje 700 noćenja i da gotovo više nema slobodnih kapaciteta. Sve to, istakao je gospodin Ivanišević, govori da je Novi Sad centar sajamskih manifestacija, grad u kome je progres zagarantovan.

Sa druge strane, pokrajinski sekretar je istakao da je značaj „ArchyEenergy“ konferencije u tome što je energetska efikasnost uvek aktuelna tema, kojoj treba posvetiti pažnju, što je i sam resorni sekretarijat prepoznao, ističući da je isti uveo posebne subvencije za nabavku punjača za električne automobile, dokazujući posvećenost novim trendovim i podršku za njihovu realizaciju.

Učesnici konferencije, odgovarali su na pitanja vezana za „ArchyEnergy“ konferenciju i energetsku efikasnost i pozvali prisutne i javnost da posete „ArchyEnergy“ izložbu tokom dva sajamska dana, 7. i 8. aprila u Novom Sadu.