Alumil kompanija i tim Zelenih ambasadora: Ekološka inicijativa za novi park u Novoj Pazovi

Nova Pazova, 6. april 2024: U subotu, 6. aprila, više od 40 Alumil Zelenih ambasadora, u saradnji sa JKP Stara Pazova i Opštinom Stara Pazova, realizovalo je značajnu ekološku akciju, posadivši 53 sadnice drveća i žbunja u novom parku u Novoj Pazovi. Ova inicijativa, koja predstavlja prvu fazu u izgradnji novog parka, je temelj za stvaranje budućeg zelenog prostora za stanovnike Nove Pazove.

Kompanija Alumil, kao lider u proizvodnji aluminijumskih sistema, aktivno se angažuje u društveno odgovornom segmentu poslovanja sa ciljem očuvanja planete Zemlje i kreiranja zelenije i zdravije sredine za naredne generacije.
Alumil je dao značajan doprinos u izgradnji novog parka kroz donaciju sadnica i mobilijara, a uz podršku i volonterski rad zaposlenih koji su posvećeni očuvanju životne sredine, realizovan je zajednički cilj i kreirana prava oaza koja će obogatiti svakodnevni život stanovnika Nove Pazove.

U drugoj planiranoj fazi, predviđeno je postavljanje kućice sa toboganom, kako bi se park pretvorio u mesto gde će se deca sa radošću igrati, a porodice provoditi kvalitetno vreme zajedno. Novoizgrađeni park osim što predstavlja prostor za odmor i rekreaciju, on je i novo središte susreta, igre i zajedništva za sve buduće generacije, jačajući povezanost lokalne zajednice.

Alumil se ponosi što je deo ovog projekta koji će unaprediti kvalitet života u Novoj Pazovi, istovremeno promovišući važnost očuvanja prirode. Kompanija će nastaviti da podržava lokalne inicijative i aktivno doprinosi razvoju zajednice u kojoj posluje.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE – Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs