Kako izabrati: majstor za zamenu prozora

Kada pričamo o uštedi energije i povećanju kvaliteta svakodnevnog života, jedna od bitnih stvari jeste u kakvom stanju se nalazi stolarija. I to je popuno opravdano, jer istraživanja su pokazala da se 35% do 40% energije gubi kroz dotrajalu stolariju. Zbog toga veliku pažnju treba posvetiti izboru adekvatne stolarije, ali i profesionalnoj ugradnji, koja dalje nameće pitanje ko je dobar majstor za zamenu prozora.

Iako smo često mišljenja da neke stvari možemo sami odraditi i da je angažovanje majstora samo gubitak novca, još češće smo se uverili da je ova tvrdnja pogrešna. Takva situacija je i sa zamenom prozora. Savremena stolarija pruža mnogo, kada su energetska efikasnost i komfor življenja u pitanju. Međutim, da bi ona to sve obezbedila, ona mora biti pravilno ugrađena. Svaka greška može biti skupo plaćena. Čak i neke stvari, za koje mislimo da su sitnice, one su zapravo krupne stvari, ako i najmanje utiču na pravilno funkcionisanje i dugoročnost stolarije.

Kupovina novih prozora

Prilikom kupovine raspitajte se kod prodavca da li vam oni mogu ponuditi stručnu i profesionalnu ugradnju. Međutim, ukoliko prodavac ili distributer stolarije nemaju svoje ljude i dođete u kako izabrati majstora za zamenu prozora situaciju, tražite proverenu ekipu, koja ima svoje sedište, registrovanu firmu, sajt, koja vam može biti dostupna i nakon ugradnje i koja daje garanciju za svoj rad. Pokazalo se da je jedan od uspešnih vidova kako izabrati majstora za zamenu prozora, zapravo preko preporuke.

Raspitajte se kod svojih prijatelja, rođaka, kumova, koji imaju ugrađenu novu stolariju ko je njima uradio ugradnju i kako su zadovoljni. Preporuka i marketing od usta do usta veoma često je jedan od najboljih i najsigurnijih načina da pronađete dobrog majstor za zamenu prozora. Samo, vodite računa da sve što vam neko radi, treba da vam i na papiru izda potvrdu da je bio izvođač radova.

Ugradnja aluminijumske stolarije
Ugradnja aluminijumske stolarije / foto: Betaplast d.o.o.

Veoma je bitno izabrati službu koja je vidna, transparentna, koja može da vam pokaže svoj portfolio, licencu za rad i sertifikate.

Ukoliko se pitate kako izabrati majstora za zamenu prozora i zašto je to toliko bitno, odgovor je jednostavan. Stolarija je veoma bitan funkcionalni i estetski deo svakog građevinskog objekta, veoma je skupa i ugrađuje se na duge staze. Kada u moru ponuda, donesete odluku koju stolariju kupujete, potom izdvojite novac za nju, sasvim je logično da pronađete majstore koji će istu na pravilan način ugraditi u vaš dom i sprečiti bilo kakve greške u funkcionisanju i obezbediti njen pravilan i siguran rad na duge staze.

Ugradnja nove stolarije

Danas je poznata tzv. RAL ugradnja prozora, nazvana po kvalitetu proverenom od strane RAL instituta. Ona garantuje montažu i ugradnju po striktnim i detaljnim uputstvima RAL vodiča, čime se obezbeđuje standard kvaliteta prozora i njegovo dugoročno i sigurno funkcionisanje. Majstori koji rade po ovom vodiču, korak po korak vrše sigurnu ugradnju, čiji je krajnji cilj ušteda energije i kvalitetniji uslovi života.

Sve ovo nam govori, da kako izabrati majstora za ugradnju nije samo pitanje rešavanja trenutnog problema i osposobljavanja korišćenja stolarije, u pitanju je rešavanje energetske efikasnosti i stvaranje komfornijeg života za trenutne i naredne generacije. Malo li je na ovu skupoću?

Prethodni tekstSobna vrata u hotelima
Sledeći tekstKako zameniti prozore?