Na gradilištima više od 2 000 radnika

Izdavanje građevinskih dozvola - Srbija 2016

Na najvećim gradilištima u Srbiji trenutno ima između 1.500 i 2.300 radnika, izjavila je u četvrtak potpredsednica Vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović, navodeći da se, prema informacijama tog ministarstva, poštuju propisane mere.

„Radnici su danas heroji ove zemlje, kao što su najveći heroji naši lekari i medicinske sestre. Heroji su i svi naši vozači koji svakoga dana prevoze robu kako bi je bilo u prodavnicama, carinici, policajci, inspektori i vojnici koji čuvaju naše granice“, rekla je Mihajlović za Kurir, a saopštilo ministarstvo.

Ona je istakla da je glavni posao ministarstva u vreme vanrednog stanja, epidemije korona virusa i drastično smanjenog kretanja ljudi, da ne stanu tranzit, transport i snabdevanje građana, kao ni započeti projekti u infrastrukturi i građevinarstvu.

„Zato nam je važna svaka kompanija, svaki radnik i najvažnija je njihova zaštita. Pozvali smo investitore da učine sve kako bi održali nivo radova, da obezbede svu potrebnu zaštitu za radnike i da poštuju mere vlade“, navela je Mihajlović.

Upitana za mere koje država priprema za pomoć preduzećima, resorna ministarka je rekla da krizni štab za otklanjanje posledica korona virusa po privredu predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da se svakog dana radi na sveobuhvatnom programu pomoći, koji će uglavnom biti okrenut ka privatnim kompanijama koje najviše gube.

Izvor: Tanjug

Prethodni tekstKako postaviti foliju na automobil sa pištoljem za topli vazduh?
Sledeći tekstKvalitetno izvedena kontaktna fasada