Ronald McDonald’s House – Hotel sa PRESS GLASS-ovim staklenim panelima

Ronald McDonald’s House posluje više od godinu dana u Krakovu, u Poljskoj. Reč je o besplatnom hotelu za roditelje bolesne dece koja su pacijenti u bolnici „University Children’s Hospital“. PRESS GLASS je jedna od kompanija koja je učestvovala u gradnji ovog objekta. Da bi prodržala inicijativu, ova kompanija je proizvela i dopremila preko 100 panela visokog kvaliteta.

Trenutno postoji oko 300 zgrada ovog tipa širom sveta, a hotel u Krakovu, naručen u oktobru 2015. prvi je takav objekat u Poljskoj
Foto: Press Glass

Trenutno postoji oko 300 zgrada ovog tipa širom sveta, a hotel u Krakovu, naručen u oktobru 2015. prvi je takav objekat u Poljskoj. The Ronald McDonald’s House, koji je smešten veoma blizu bolnice, nudi 20 prostranih i modernih soba sa kupatilom i kuhinjom, a veliku trpezariju i čak salon, imaju su na raspolaganju roditelji male dece.

„Roditelji mogu biti što bliže detetu kojem je potrebna podrška. Blizina roditelja hospitalizovanom detetu ima veliki uticaj na brži oporavak, a to automatski znači kraći boravak u bolnici“, objasnio je predstavnik „The Ronald McDonald“ Fondacije.

Hotel veličine 1400 m² dizajniran je tako da bude što komforniji za njegove goste. Između ostalog, veliki broj staklenih površina garantuje dobar pristup sunčanoj svetlosti svakoj pojedinačnoj sobi.

PRESS GLASS je jedan od partnera ove kuće, odnosno, uzima udeo u njegovom nastanku.

Blizina roditelja hospitalizovanom detetu ima veliki uticaj na brži oporavak,a to automatski znači kraći boravak u bolnici, objasnio je predstavnik "The Ronald McDonald" Fondacije.
Foto: Press Glass

„Da bismo podržali gradnju, proizveli smo i dopremili više od 100 visoko-kvalitetnih panela za površinu od 300m2. Oni uključuju: Troduple staklene jedinice sa salektivnom termalnom izolacijom i solarnim kontrolnim svojstvima 70/30, Zaštitnu klasu P2A i bezbednost 1B1 (za spoljašnje prozore); – plovak za unutrašnje razdvajanje prostora; – staklo otporno na vatru sa klasom EI30 dizajniranom za unutrašnje delove koji služe za odvajanja“, kažu u kompaniji PRESS GLASS.

Detalje o aktivnostima u vezi sa „The Ronald McDonald“ Fondacijom i mogućnosti za podršku ovog projekta možete pronaći na sledećoj email adresi: www.rmhc.org.

PRESS GLASS
PRESS GLASS SA
Nowa Wies
ul. Kopalniana 9
42-262 Poczesna, Poljska
nowawies@pressglass.eu
www.pressglass.eu

Prevod: Redakcija časopisa „Prozori&Vrata“, Mirjana-Makarin Plavšić