SOMFY Grupa preuzima svog distributera Migro d.o.o.

SOMFY, kao vodeća kompanija u stambenoj industriji, deo je miliona korisnika u svetu tako što im svakoga dana život čini ugodnijim, lakšim i bezbednijim. Širok opseg pametnih proizvoda za kuću funkcionišu kao dodatak i kombinuju se jedni sa drugima da bi napravili prilagodljiv i stabilan ekosistem koji može da se koristi sa drugim brendovima i proizvodima opreme za kuću. Održiva i pouzdana automatizacija doma poboljšava ne samo dobro stanje, već i energetsku efikasnost domova, tako smanjujući CO2 emisije i emisije ugljen dioksida.

Nakon dve decenije razvoja poslovanja u Srbiji i susednim zemljama Balkana preko svog distributera – Migro d.o.o., SOMFY Grupa sa zadovoljstvom objavljuje preuzimanje ključnih sredstava od Migro d.o.o. i spajanje sa novostvorenom podružnicom u Srbiji, Somfy d.o.o. Ovo obeležava ključni korak u srpskom i balkanskom tržišnom putovanju zarad jačanja pozicije brenda na ovom području. Više od 20 godina, SOMFY Grupa zajedno sa Migro d.o.o. ostavlja svoj pečat u regionu, stvarajući uspešna partnerstva sa preko 300 poslovnih saradnika u sektoru automatizacije prozora i vrata. Ova dugogodišnja saradnja učvrstila je reputaciju Grupe kao lidera u industriji od poverenja, a osnivanjem SOMFY d.o.o. ističe se posvećenost negovanju još dubljih poslovnih veza u regionu. Kao deo svoje strateške vizije, SOMFY Grupa planira da nastavi sa investiranjem, kako bi kontinuirano unapređivala uslugu koju nudi svojim klijentima i partnerima.

Somfy - Širok opseg pametnih proizvoda za kuću funkcionišu kao dodatak i kombinuju se jedni sa drugima da bi napravili prilagodljiv i stabilan ekosistem koji može da se koristi sa drugim brendovima i proizvodima opreme za kuću
foto: Somfy

Pametna rešenja za dom od kompanije Somfy

U srpskoj i balkanskoj regiji SOMFY je već razvio jaku poziciju u automatizaciji roletni, tendi, kapija i vrata od garaža kao i unutrašnjih zavesa.

Automatizacija roletni je prvi korak kako bi domovi bili udobniji i ugodniji. Zadržavajući toplotu unutar zgrade i radeći kao izolacija za prozore, pametne roletne mogu da poboljšaju efikasnost energije i termalni komfor u toku godine. Električne roletne povezane na TaHoma® centralnu jedinicu dopuštaju da toplota sunca bude efikasno iskorišćena, kao odgovor na spoljašnje uslove. Motorizovane zavese za prozore se automatski prilagođavaju na pravi položaj u pravom trenutku. Zimi se otvore da zagreju kuću koristeći toplotu Sunca u toku dana i zatvaraju se uveče da bi zadržali toplotu unutra.

To dovodi do čak 30% uštede za račune za grejanje. Sa druge strane, leti, zavese na prozorima se automatski zatvaraju kada je sunce izašlo kako bi bilo blokirano i zadržalo hladnoću u kući. Moguće je smanjiti unutrašnju temperaturu do 7 C°, te tako smanjiti korišćenje klima uređaja i negativnog uticaja na okolinu. Motorizovane tende za terasu takođe mogu da pomognu kako bi kuće bile hladnije unutra, u toku letnjih naleta toplote. Automatizovana kapija i vrata od garaže garantuju bezbedan i ugodan pristup. Takođe pružaju pogodnu daljinsku kontrolu imovine.

Somfy - Širok opseg pametnih proizvoda za kuću funkcionišu kao dodatak i kombinuju se jedni sa drugima da bi napravili prilagodljiv i stabilan ekosistem koji može da se koristi sa drugim brendovima i proizvodima opreme za kuću
foto: Somfy

Sva pametna rešenja koje pruža Somfy mogu da se povežu u jedan ekosistem zahvaljujući TaHoma® centralnoj jedinici. TaHoma® povezuje i kontroliše svaki ugao pametnog doma, dopuštajući krajnjim korisnicima da se povežu na do 200 različitih uređaja i naprave do 40 scenarija. Ova inteligentna jedinica koordiniše uređajima u realnom vremenu i optimizuje efikasnost energije čak i kada članovi domaćinstva nisu kod kuće.

SOMFY nudi pametna rešenja koja ne samo što povećavaju ugodnost onih koji borave u kući i optimizuje potrošnju energije, već vodi računa i o okolini. Kompanija poštuje ekološke ciljeve putem svoje inicijative „ACT FOR GREEN“. Svi proizvodi sa ovim obeležjem dizajnirani su na ekološki način i smanjuju uticaj na okolinu od ekstrakcije sirovih materijala do kraja veka trajanja proizvoda. Do 2024. godine, preko 65% SOMFY proizvoda koji su se prodali u celom svetu bili su „ACT FOR GREEN“ proizvodi. Cilj kompanije je da se dostigne 100% do 2030. godine. Uz SOMFY tehnologije, možemo da živimo u harmoniji sa prirodom dok uživamo u ugodnom životnom stilu.

Somfy - Širok opseg pametnih proizvoda za kuću funkcionišu kao dodatak i kombinuju se jedni sa drugima da bi napravili prilagodljiv i stabilan ekosistem koji može da se koristi sa drugim brendovima i proizvodima opreme za kuću
foto: Somfy

O SOMFY Grupi:

Kompanija je osnovana 1969. godine u Francuskoj, a sada posluje u 58 zemalja, SOMFY je svetski lider u automatizaciji prozora i vrata. Kao pionir u automatizaciji doma, Grupa konstantno uvodi inovacije kako bi garantovala svojim korisnicima udobnost, blagostanje i sigurnost u domu i potpuno je posvećena promovisanju održivog razvoja. Već 50 godina, SOMFY koristi automatizaciju za poboljšanje životnog okruženja i posvećena je stvaranju pouzdanih i održivih rešenja koja promovišu bolji život i blagostanje za sve.

Somfy logo

Somfy d.o.o.
Somborska 29
25211 Svetozar Miletić
+381 25 841 512
info@somfy.co.rs
www.somfy.rs