Prodaja zavesa na metar kao popularni trend današnjice

Koliko su zavese korisne i popularne govori i podatak da se sa njima družimo još od I veka nove ere. Danas, ne samo da su odlična zaštita od prevelike količine svetlosti, značajne su kao toplotni i zvučni izolator, ali i kao zaštita od neželjenih pogleda okoline. I ne samo to. Zavese su bitan estetski detalj bez koga se nijedan prostor ne može zamisliti. Upravo to potvrđuje prodaja zavesa na metar, čija je potražnja u stalnom porastu.

Prodaja zavesa na metar je trend koji će tu titulu još dugo nositi. Razlozi za to su višestruki. Prvi je svakako funkcionalni i estetski značaj samih zavesa. Drugi ide u skladu sa činjenicom da je danas proizvodnja stolarije toliko uznapredovala, da ju je gotovo teško i pratiti. Bez preterivanja.

Izbor zavese u enterijeru
Prodajni salon zavesa za enterijer

Pored drvene stolarije koja je i dalje meta ljubitelja prirode i drveta, tu su masovna upotreba PVC stolarije i sve zastupljenije moderne aluminijum stolarije. Pored materijala koji se koriste u njihovoj izradi, one se međusobno razlikuju po svojim energetskim i izolacionim karakteristikama, ali i dimenzijama. Danas na tržištu možemo pronaći prozore najrazličitijih dimenzija i okvira, koji zadovoljavaju različite potrebe korisnika, a sve u službi povećanja komfora svakodnevnog života. Sa različitim prozorima, nameće se potreba i za zavesama različitih dimenzija, oblika i materijala. A, gde je povećana potreba, tu je i povećana prodaja zavesa na metar.

Prodaja zavesa na metar za spavaću sobu
Dekorativne zavese za spavaću sobu

U skladu sa potrebama korisnika, postoji nemali broj salona kojima je šivenje i prodaja zavesa na metar, osnovna delatnost. Već pri samom kontaktu sa ovakvim prodajama iznenadićete se kakve sve zavese možete poručiti, iznenadićete se da se većina vaših želja može ostvariti i da zapravo ne postoje granice kada su zavese na metar u pitanju.

Pored različitih materijala, dezena i boja, postoje i različiti modeli. Pa tako imamo kratke zavese do ispod prozora, zavese do polovine zida, do poda ili zavese koje se vuku po podu. U zavisnosti od načina kačenja, tu su: zavese na usku traku, na široku traku, zavese sa french trakom, zavese na kanal, na ringlice, gajke ili rolo sistemi.

Zebra zavese za kuhinju i trpezariju
Zebra zavese za kuhinju i trpezariju

Koju god zavesu da odaberete morate znati najbitniju stvar, a to je uzimanje pravilnih mera. Prodaja zavesa na metar, može se u trenutku učiniti kao caka – što više metara, to viša cena. Međutim, svaki ozbiljan prodavac i kupac zna da to nije tačno.

Širina zavese je veoma bitna, pre svega jer nam pokriva željeni prostor i značajno utiče na celokupan izgled prostora. Ukoliko je u pitanju prozirniji materijal, obično se uzima u razmeri 3:1, što znači tri metra zavese na jedan metar zid. Ukoliko je pak teži, neprovidni materijal u pitanju odnos je 2:1, odnosno dva metra zavese na jedan metar zida. Sve ovo ukazuje na jednu veoma bitnu činjenicu, a to je da se pre same izrade mora uzeti dobra i pravilna mera.
Ukoliko niste sigurni kako da to sami uradite, pozovite ljude kojima je šivenje, merenje i prodaja zavesa na metar posao. A, kada dozvolite da vam sve to urade profesionalci, opustite se i sačekajte da izabrani model stigne i do vašeg doma. A, onda? Onda uživajte. Onako, baš po vašoj meri.