Pokretne zavese imaju magičan uticaj

Naši prozori moraju biti pokriveni. Bez zavesa ili roletni, moramo se nositi sa previše radoznalih pogleda, koji remete mir u domu. Naravno da svi želimo da se opustimo kod kuće, bez razmišljanja da li će nečiji pogled zalutati kroz naš prozor. Zavese upravo kreiraju takav vid zaštite privatnosti, sa kojom se osećamo slobodno i opušteno i koja nam je svima potrebna.

Naravno da svi želimo da se opustimo kod kuće

Ipak, konstantno ustajanje i otvaranja i zatvaranje zavesa može biti naporno. Šta se dešava kada zaštita koja je namenjena da spreči neprijatne poglede, postaje i sama neprijatna? Motorizacija se dešava. Pokretne zavese sa daljinskim upravljanjem imaju magičan uticaj, koje Vam pružaju kompletnu kontrolu.

Pokretne zavese sa daljinskim upravljanjem

Laka kontrola

Laka kontrola je očigledno jedan od većih razloga za motorizaciju Vaših zavesa. Mogućnost da pomerite, podignete ili spustite može biti jako dobro rešenje. To je kao da imate sobu punu robota koji samo čekaju na Vašu naredbu da kontrolišete čitavu prostoriju.

Kontrolišete čitavu prostoriju

Motorizacija može biti naročito pogodna kod velikih prozora, ili onih koji su na nezgodnoj poziciji i sprečeno je rukovanje sa njima. Svima nam se dešava da balansiramo na stolici ili čak dve, kako bi podesili zavese. Izbegnite planinarenje. Sa jednim pritiskom na dugme daljinskog upravljača i gle čuda….

Sa jednim pritiskom na dugme daljinskog upravljača

Sa dolaskom leta, šta vas budi u pet ujutru, kada je san najslađi? Morate ustati, navući zavese, a da li uspete opet da zaspite? Dok gledate televizor, namešteni udobno u omiljenom ćošku garniture, i odjednom,  zrak sunca na ekranu, niša više ne vidite, i opet poznato, ustajete kako bi podesili svoje zavese. Da li je ovo dovoljna motivacija da počnete da razmišljate o pokretnim zavesama?

Šta vas budi u pet ujutru

Takođe, sistem zavesa se može povezati na vašu pametnu kuću, tako da se jednim klikom može upravljati preko pametnog telefona ili tableta. Upravljajte zavesama čak i kad niste kod kuće. Kada izuzetno otopli, a vi niste u prilici da sačuvate hladovinu unutar doma, zadajte tu komandu iz kancelarije. Zvuči kao naučna fantastika, ali uveravamo vas da nije tako.

Motorizovane zavese

Motorizovane zavese imaju mnogo pogodnosti i razloga za upotrebu, pogotovo kada je u pitanju lakoća kontrole. Jednom kada se odlučite za ovu promenu, biće Vam potpuno ne objašnjivo kako ste živeli bez toga. Da li imate problema sa previše svetlosti, ili visokim i nedostupnim prozorima, da li želite malo luksuzniji izgled doma (da ne zaboravimo i na estetiku koju ove zavese donose), motorizacija ima smisla. A sistem pametnih kuća i povezivanje je već stiglo kod nas, tako da neće čuditi ako sve ovo postane standard u bližoj budućnosti.

Da li želite malo luksuzniji izgled doma

Sistem pametnih kuća

www.blindsgalore.com