Zavese kao konzervatori energije

Zavese prvenstveno treba da sprečavaju prodor sunca i toplote u naše sobe. Postoji nekoliko inovativnih zavesa koje čuvaju energiju na različite načine.

Podela zavesa prema inovativnosti

Zavese dizajnirane za „žetvu“ energije iz sunca i toplote tokom dana. Noću, svetlosno emitovanje u unutrašnjem delu zavese će osvetljavati prostoriju zahvaljujući skladištenju snage. Kao rezultat toga, vaša soba će imati prirodnu svetlost danonoćno.

Zavese sa solarnim ćelijama za proizvodnju energije tokom dana koristite se u mraku kao osvetljenje. Mnoge druge zavese dizajnirane su da sačuvaju energiju.

Sunčane trake su zavese za zagrevanje sobe u zimskim danima. Astrid Krogh je dizajnirao ove zavese reciklažom neiskorišćenih solarnih panela. Integrišući napuštene fotonaponske ćelije zavese, razvila je ovaj spektakularni sistem prirodnog grejanja.  Solarni paneli su satkani od zavesa.

Solarni modul je solarna keramička pločica sa ugrađenim LED diodama koja se može koristiti da formira zavesu za prozore u vašem domu. Možete da koristite skup solarnih modula za formiranje solarni zavesa za prozore. To će vam pomoći na dva načina; Prvo da oterate sunčevu svetlost i toplotu u toku dana, a drugo, da osvetlite svoje domove tokom noći akumuliranom snagom.

Zavesa od solarnih modula

Arhitekta Šila Kenedi je razradila solarne ćelije ugrađene u tekstil. Korišćenjem energetskog tekstila, razvijena je Soft House, struktura koja može da proizvede do 16.000 vat- sati energije.

Eko – list Shade je jedinstvena i razlikuje se od drugih po E Ink i OLED lampi u obliku listova. Visokotehnološki prozor Vam sam obezbeđuje iz sunčevu svetlost i toplote danju. Noću, svetiljke unutar zavese osvetljavaju. Tehnologija je dizajnirana tako da smanjuje emisiju ugljen-dioksida.

Izolovana zavesa ima neverovatnu uštedu energije. Pamučne i platnene zavese u kombinaciji, osiguravaju toplu temperaturu u sobi. To vas može zaštititi od sunca leti i od hladnoće zimi. Zavesa se sastoji od dve obloge. Ekološke zavese mogu da potamne svaku sobu u bilo koje doba dana. To vam pomaže da osećate prijatno leti i toplo zimi.

Zavese bez obzira na dizajn imaju uvek istu funkciju – a to je upotpunjavanje boravka u prostorijama komforom i prijatnošću. Sve preko toga je potreba za estetskim izgledom enterijera i trendovima.