Inovativne zavese dizajnirane za uštedu energije

Zavese su prvenstveno namenjene sprečavanju sunčeve svetlosti i toplote da prodre unutar naših soba. Zatvaranjem prozora i vrata samo se zavaravate da ćete postići isti efekat. Inovativne zavese na različite načine mogu očuvati energiju. Postoje zavese ugrađene u solarne ćelije koje proizvode energiju na sunčevoj svetlosti i koriste je u mraku za osvetljenje. I mnoge druge zavese su dizajnirane tako da uspešno čuvaju energiju.

Funkcionalnost

Zavese se uglavnom koriste za zaustavljanje dnevne svetlosti i toplote koja ulazi u prostorije. Energetske zavese imaju još jednu odličnu funkciju. One sakupljaju u toku dana energiju i toplinu od sunčeve svetlosti. A noću, svetlosne materije u unutrašnjem delu zavese zasvetliće punom snagom. Kao rezultat, Vaša soba uživaće u prirodnoj svetlosti sat vremena.

Solarne zavese za uštedu energije
Slika 2 – Solarne zavese za uštedu energije

Zavese sa solarnim pogonom

Zavese sa solarnim pogonom služe za zagrevanje prostorija u zimskim danima. Sastoje se iz recikliranih neiskorišćenih solarnih panela. Zahvaljujući ntegraciji napuštenih fotonaponskih ćelija sa zavesom, razvijen je ovaj spektakularni sistem prirodnog grejanja. Solarni paneli su tkani sa zavesom, tako da možete uživati u prirodnoj zelenoj toplotnoj energiji u Vašem prostoru i održavati sunčevu svetlost daleko od soba u dnevnom vremenu.

Solarni moduli
Slika 3 – Solarni moduli

Solarna zavesa i moduli

Solarni modul je ugrađena LED-solarna keramička pločica koja se može koristiti za oblikovanje zavese za prozore u Vašem domu. Solarne ćelije se postavljaju unutar kuće. Možete se koristiti set solarnih modula kako bi se formirala solarne zavese za prozore. Solarne zavese sprečavaju sunčevu svetlost i toplotu u najtoplijem delu dana da prodre unutar prostorije, a tokom noći osvetljavaju je.

Bez obzira na vrstu dizajna, Vaša zavesa uvek može održavati Vašu sobu optimalno toplom.

Prethodni tekstStolarija za Oskara
Sledeći tekstI liftovi doživljavaju preporod (Video)