Omiljene zavese dizajnera

Zavesa nije samo zaštita od sunca I Vaš način da vam deca malo duže spavaju, već I ukras koji može potpuno da promeni izgled prostorije u kojoj su postavljene. Duge platnene ili heklane zavese već dugo nisu u modi, ali su zato sve dekoratere osvojili mnogo praktičniji i popularniji tipovi ovog detalja svakog ambijenta.

Rimske zavese, koje prekrivaju čitav prozor su, kažu dizajneri, najpraktičniji i mogu dekorisati baš svaku prostoriju u Vašem domu. Najtraženiji su u bež ili sivoj boji.

Tier enterijeri panel zavese
Foto: Tier Enterijeri d.o.o.

Ako je minimalistički stil ono što opisuje uređenje Vašeg stana, za vas su rolo zavese. Kako prekrivaju samo staklo, za njih je najvažnija boja, koja se mahom bira u nekom jačem i upadljivijem tonu. Tako se uz minimalističke crno-bele enterijere odlično slažu narandžaste ili drečavo zelene rolo zavese.

Tier enterijeri d.o.o. zavese
Foto: Tier Enterijeri d.o.o.

Iako možda nemate takav utisak, venecijaneri uz kraće platnene zavese i dalje su veoma moderni i uglavnom se koriste za dekoraciju dečjih i spavaćih soba. E tu je sada ona namena koju sam pominjala u početku priče.

Ove zavese sprečavaju ulazak svetlosti kada vam treba pomeranje uranka ili pak dozvoljavaju ulazak iste kada je vreme za ustajanje. Možete ih čak kombinovati sa platnenim zavesama, a dizejneri u ovom slučaju savetuju šarene venecijanere uz platnene zavese u jednoj boj, nikako obrnuto.

 

 

Piše: Mirjana Makarin Plavšić