Dan noć zavese – neophodna doza elegancije za svaki prostor!

Dan noć zavese (zebra zavese) su zavese nove generacije i kao takve donose neverovatne prednosti koje klasični, platneni modeli nisu mogli da imaju. Funkcionalne su i donose jednostavnost upotrebe uz minimalno održavanje, ali se posebno izdvajaju jer se svojim izgledom idealno uklapaju u svaki enterijer.

Zbog čega su zebra zavese neophodne u dekoraciji prostora? Kako svojim izgledom mogu da unesu dozu elegancije? Zašto se biraju i za poslovne i za stambene prostore?

Sofisticiran izgled dan noć zavese

Zebra zavese svojom inovativnom konstrukcijom imaju mnogo efektniji izgled jer je platno u prvom planu, a mehanizam je gotovo neprimetan. Platno se ističe i zato što nije nabrano, već stoji zategnuto na mehanizmu što ga dodatno ističe.

Dakle, umesto metara i metara platna, dan noć zavese imaju zategnuto platno koje se pomera gore – dole i tako reguliše prodor svetla u prostor. Ovakav način funkcionisanja mehanizma kod platna omogućava da se istakne i boja i dekoracija uz manju površinu platna.

Mala površina zavese doprinosi dekoraciji

Pošto dan noć zavese padaju ravno, nemaju nabora, a kutija mehanizma je uska, one nisu nametljive i odgovaraju kako malim prostorima tako i malim prozorima i izgledaju lepo.
Sa zebra zavesama prostorije izgledaju veće jer se umesto kvadratnog metra zauzima mnogo manja površina, a zavesa je tik ispred stakla i tako radi svoju primarnu funkciju – zastire prozor, ali ujedno i zategnutim platnom jasno ističe lepotu dan noć zavesa.

Prugast materijal ne narušava estetiku

Bilo da volite minimalizam, retro stil ili volite da pratite trendove, dan noć zavese će se uklopiti i činiti svako uređenje potpunim. Zebra zavese su sačinjene od mehanizma koji rotira dvostruko platno sa prugama tanjeg ili gušćeg tkanja tako da se efikasno reguliše prodor svetla. Ovakav izgled platna ne smeta jer se sa odabirom odgovarajuće boje zavesa idealno stapa ili ističe u prostoru, sve po želji kupca. Niti deluje isuviše moderno, niti su staromodne, niti su isključivo za poslovne prostore, niti su samo za kuću. Jednostavno, u svakom prostoru izgledaju dobro, a za to je zaslužno preko 200 nijansi i ravno platno koje lepo ističe dezen i boju.

Zebra zavese se ne menjaju

Materijal od kog su napravljene dan-noć zavese je izuzetno kvalitetan i ne menja, ne bledi od sunca i ne prlja se. Ne skidaju se radi pranja i peglanja i uvek će biti potpuno čiste i iste kao prvog dana. Ne upijaju mirise i blistaju što ih najviše i izdvaja od svih dosadašnjih modela.

Svaka zavesa na prvom mestu mora biti čista da bi uopšte bila deo kvalitetne dekoracije. Klasični modeli se brzo prljaju, menjaju boju, blede što sa zavesama sa mehanizmom nikako nije slučaj.

Ako tražite lepe, dekorativne i zavese koje se jednostavno održavaju, dan noć model je najbolji izbor. Ulepšavaju prostor zato što ne zauzimaju mnogo mesta, ali i zato što je platno postavljeno tako da se jasno ističu nijanse i šare na njemu. Na sve ovo treba dodati i to što se lako koriste, odlično regulišu prodor svetla i nikad se ne prljaju. Zbog svega ovoga su rado birane i u domovima i u poslovnim prostorima.