Vizualna zaštita za prozore

Postoji nekoliko jedinstvenih i brzo podsticajnih strategija koje možete primeniti kako bi ste zaštitili „oči“ vaše kuće, odnosno, prozore.

Jednostavno, ponekad želimo zavese ali ne na prozorima. Draperije su se pokazale kao dobre osnove za privatnost vašeg doma koje ujedno mogu biti i praktične.

Korišćenje vertikalnih prugi

Možete napraviti draperiju od vertikalnih prugi materijala šarmantnog izgleda.

Zavese od jute

Istrošeni izgled je dobro poznat kao Shabbi chic dizajn koji stvara fantastičnu sliku doma i nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Zavese od jute
Slika 2 – Zavese od jute

Bele fine zavese različitih dezena

Bele fine zavese pružaju manje privatnosti ali su vizuelno atraktvine i propuštaju veću količinu svetlosti nego ostale. Sa njima se može postići određeni komfor i elegancija.

Zavese sa šarom
Slika 3 – Zavese sa šarom

Slikarsko platno

Pojedne zavese mogu ličiti na slikarsko umeće pravog umetnika ili gomilu apstraktnih nepovezanih linija i boja kao delo vašeg deteta. Na zavesama se mogu naći jednostavnije ili više složenije figure.

Geometrija

Vrlo bitan factor koji doprinosi efektnosti i zanimljivosti zavesa, jeste geometrija šara koje se nalaze na njoj. Nijansiranjem pojedinih geometrijskih tela, doprinećete privatnosti na romantičniji način. Takođe, zavese sa gradijentima, odnosno ombre tehnikom senčenja, spade u „uradi sam“ projekte koji uključuje nijansiranje i izbeljivanje.

Geometrijske šare na zavesi
Slika 4 – Geometrijske šare na zavesi

Energija cveća

Zavese sa cvećem su tako napobedive u poređenju sa svim ostalim motivima, ovaj je vanvremenski. Cvetni motive mogu biti iscrtani i obojeni, a mogu bit iskrojeni od materijala i zašiveni . Bilo koja tehnika da je primenjena, cvetne zavese su uvek atraktivan komad „nameštaja“ u vašem domu.

Prirodne zavese od saksijskog cveća
Slika 4 – Prirodne zavese od saksijskog cveća

Patchwork

Patchwork je tehnika „krpljenja“, odnosno, spajanje različitih materijala i njihovih oblika i dezena u jednu jedinstvenu celinu.

Patchwork tehniika
Slika 5 – Patchwork tehniika

Prethodni tekstKONTEH – Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi
Sledeći tekstDnevno svetlo u prostorima bez prozora i u podzemnim objektima – naučna fantastika ili realnost?