Neobični načini upotrebe zavesa u enterijerima domova

Zavese su tekstilni proizvodi koji često zatvaraju prozore kada sunce sija previše jako. Danas se razbijaju svi stereotipi u korišćenju tekstila. Postoje vrlo zanimljivi načini za korišćenje zavesa u dizajnu svakog enterijera.

Zavese u kupatilu

Reč je o zavesama nalik draperijama. Mnogi su navikli da koriste plastične zavese u kupatilu koje definitivno štite pod od uvođenja velike količine vode. Međutim, ovakva zavesa  se može uraditi elegantnije šivenjem platna sa polietilenom. Kao rezultat, one će izgledati fenomenalno, pogotovo u kombinaciji sa drvenim podom u kupatilu.

Ormar iza zavese

U malim sobama česta je primena zavesa koje štite ormar od ostatka prostora.

Zoniranje sa zavesama

Da biste izbegli veće troškove prilikom izgradnje nepotrebnih zidova, kače se zavese između prostorija, kako bi se izolovale, kao na primer, područja gde postoji mesto za spavanje.

Zavese na terasi

Zavese na terasi imaju dekorativnu funkciju. Samo zamislite, kako lepo lepršaju na povetarcu.

Zavesa na terasi vašeg doma

Zavese kao uzglavlja

Zavese se koriste kao kućni dekor viseći iza kreveta kod uzglavlja. Ne zauzimaju prostor i ulepšavaju spavaću sobu.

Zavesa umesto vrata

Pretpostavimo da imate previše širok ulaz ili svod. U takvoj situaciji, teško pronaći prava vrata po pristupačnoj ceni. I u ovom slučaju, viseće zavese su dobro i efikasno rešenje za zatvaranje prostora.

Zavesa umesto vrata kao pregradni zid vaše kuće

Zavese kao nadstrešnice

Svetlucavi til koji visi iznad vašeg kreveta omogućiće vam da se osećate kao u bajci, pogotovo ako se dodaju i male sijalice.

Zavese bi trebale uvek biti prisutne u prostorijama vašeg doma. Kao dekorativan detalj, čine svakodnevni prostor aktivnijim i zanimljivijim.