Do kakvih sve grešaka može doći prilikom kupovine zavesa?

Ako mislite da nema nšta prostije nego otići i kupiti zavesu željene boje I dezena, onda se grdno varate. Ma koliko to jednostavno zvučalo, obična kupovina može dovesti do problema ako se ne vodi računa o stvarima na koje ćemo Vam ukazati.

Zavese, kao vrlo bitan detalj prilikom uređenja enterijera i prostorija Vašeg doma, zahtevaju određenu pažnju prilikom odabira. Izbor nije lak, budući da na tržištu postoje zavese od toliko različitih materijala, boja i dezena. Zato, uvek treba obratiti pažnju na najčešće greške koje Vam se mogu desiti prilikom kupovine zavesa.

Automatske zavese kao savremeno rešenje zaštite od sunca
Automatske zavese kao savremeno rešenje zaštite od sunca

Montaža zavesa

Možete imati najlepše, najluksuznije i najelegantnije zavese, ali ukoliko ih pogrešno postavite, može doći do “estetske” katadtrofe. Pravilo je da se zavese postavlaju 7 cm iznad prozora. Ukoliko želite da prostorija izgleda viša, zavese se postavljaju na 15 cm.

Postavljanjem velikih ogledala na naspramnom zidu, doprinećete da tavanica izgleda viša.

Zavese za kuhinju
Zavese za kuhinju

Stilovi zavesa

Zavese uvek kombinujte sa detaljima u Vašoj sobi, poput nameštaja, slika i dr. Uz klasičan, stilski i starinski nameštaj idu odlično klasične i tradicionalne zavese, dok su minimalističke, jednostavne zavese namenjene modernijem ambijentu. Tamnije nijanse zavesa odlično odgovaraju spavaćoj sobi, dok su za dnevnu sobu namenjene zavese svetlijih tonova, jer i sama prostorija zahteva više svetla. U današnje vreme, sve je dozvoljeno što se tiče mode i stila. Pravilo je da zavese ne prave kontrast u odnosu na zidove, tepih ili nameštaj.

Ličnost zavesa

Zavese imaju ličnost. Pitate se kako? One predstavljaju svoje ukućane. Svaka je unikatna, ukoliko to želite da bude. Ne kopirajte slike iz magazina, neka Vam one daju ideju da izgradite I date lični pečat stilu enterijera. Odaberite model koji izražava Vas i Vaš način života.