Zavese za tuš i kadu – dekoracija kupatila

Tuš zavese imaju još jednu ulogu sem dekorativne i zaštitne, a to je da one vizuelno povećavaju prostor u kupatilu.

Zavese za kadu

Nekada je izbor dezena i boja zavesa bio ograničen na najosnovnije i najjednostavnije. Danas to nije slučaj, budući da je svrha zavesa dobila još jednu, novu notu u prostoriji – postale su atraktivne i dekorativne. Tuš zavese u vibrantnoj boji lepo pristaju kupatilu koje je uređeno neutralnim bojama.

Transparentna zavesa koja razbija jednoličnost kupatila
Slika 2 – Transparentna zavesa koja razbija jednoličnost kupatila

Zavese za kadu sa volanima lepo će izgledati kupatilu u francuskom, nežnijem  stilu. Detalje i zavese sparite u istoj boji kako biste napravili jednu celinu. Ako vam je kupatilo intezivnije boje, kupite zavese u neutralnoj boji ili u dezenu neutralnih boja.

Futurističke tuš zavese

Princip vizuelnnog povećanja prostora kupatila zaveama je prilično jednostavan. Zavese koje su sklonjene u stranu, ili svezane trakicom, pružaju direktan pogled na tuš kabinu ili kadu, što omogućava oku vizuelno produženje, odnosno proširenje prostora. Zavesu ne treba skroz skloniti već samo na pola ili dve trećine. Generalno, zavese za tuš su odlična zamena staklenim vratima ili zidu od čvrstog materijala.

Moderne tuš zavese ili zavese za kadu
Slika 3 – Moderne tuš zavese ili zavese za kadu

Raznovrsnost boja, dezena i dizajna zavesa za kadu i tuš kadu

Ukoliko želite postići elegantan i sofisticiran izgled kupatila, potrebno je da zavese za tuš ili kadu postavite nešto više i da im dopustite da se vuku po podu. Dodavanjem slojeva i nabora sa strane postićićete željeni efekat. Ako su zavese od nežnih tkanina, potrebno je iza njih postaviti još jednu zavesu, najbolje od najlona, transparentnu, koja će imati ulogu zaštite.

Slojevitost i dužina zavese daju utisak prostranosti u kupatilu
Slika 4 – Slojevitost i dužina zavese daju utisak prostranosti u kupatilu

Nažalost, zavese za tuš ili kadu nose imidž prošlih vremena, kada su bile ružne i monotone. Osvrtanjem u budućnost, mnoge barijere su srušene, a zavese za kuptila su više nego ikad interesantnije, zabavnije i dekorativnije.

Karneri na zavesama kade
Slika 5 – Karneri na zavesama kade