Kvalitetne zavese za kupatilo i cena u skladu

Kada su zavese u pitanju, zavese za kupatilo su posebna vrsta i kao takve odudaraju u odnosu na druge. Međutim, i ove zavese, baš kao i sve druge imaju ulogu da sačuvaju intimu, ali i da doprinesu estetici prostora u kome se nalaze. Ono što ih razlikuje jeste činjenica da su one u kupatilu neophodne, sem u slučajevima kada imate tuš kabine. Složićete se da tuširanje ne bi bilo ni upola opuštajuće kada ne bi bilo zavese za kupatilo. Istina, nekome to nije problem, bar tokom tuširanja, ali mu ne bi bili u koži nakon tuširanja i potopa u kupatilu koji ostane za njim.

Zavese za kupatilo ili, kako se često nazivaju, tuš zavese su jedan od dominirajućih aksesoara u kupatilu. Zahvaljujući svom intezivnom dizajnu i bojama, u velikoj meri dominiraju prostorom. Danas na tržištu postoji veliki broj različitih modela, koji svi imaju istu funkcionalnu i estetsku ulogu.

U zavisnosti od materijala od koga su napravljene, zavese za Vaše kupatilo mogu biti od: poliestera, recikliranog poliestera i plastificiranog materijala. Prilikom izbora uvek je bolje izabrati kvalitetnije, jer će iste duže i trajati. Ove zavese imaju specifične uslove korišćenja. Naime, stalna izoženost vodi, vlagi stvara od njih, ukoliko se pravilno ne održavaju, idealno mesto za razvoj buđi, ali i fleka od vode i kamenca. Zbog toga, poželjno je birati zavese za kupatilo koje se mogu prati u mašini, a da se ne unište, ne izgube intezitet boje i sjaj. Sa druge strane, ako ne postoji mogućnost pranja u mašini, neophodno je zavese redovno ručno prati uz pomoć odgovarajuće hemije i sušiti nakon svakog tuširanja. U protivnom, za kratko vreme zavese za kupatilo od bitnog estetskog detalja postaće nehigijensko ruglo.

Zavese za kupatilo plene svojim dizajnom

Zavese za kupatilo pojavljuju se u kompletnoj paleti boja. Nekada su intezivnih boja, a nekada pastelno nežne. Bez obzira, šta da izaberete, budite sigurni da će vam osvežiti kupatilo. Pored boja, ove zavese poznate su po odličnom dizajnu. Obično dominiraju morski detalji (školjke, talasi, delfini, palme) simbolizujući vodu, opuštanje, uživanje u kupanju, upotpunjeni nijansama plave boje. Veoma često, kao glavni dezen, pojavljuju se geometrijski simboli, koji međusobnim vezama odaju sliku dinamike i razigranosti.

Zavese se pomoću šipki, koje mogu biti polukružne, ravne i ugaone i plastičnih ili metalnih alkica, lagano montiraju na zid, čineći siguran i jednostavan sistem za korišćenje. Kao i kod samih zavesa i ovi pomoćni delovi mogu biti različitog kvaliteta, te je svakako bolje izabrati one koji su otporni na koroziju (metalne, hromirane modele), koji mogu pružiti duži vek trajanja.

U zavisnosti od toga da li vam je potrebna zavesa za tuš kadu ili kadu, postoje modeli različitih veličina, a od toga zavisi i njihova cena. Najčešće dimenzija kreće se od 180×180 cm, odnosno 180×200 cm, mada kod nekih manjih tuš kada, one mogu biti i 120×200 cm. Cena zavesa za kupatilo ima široki rang od 850 do 3.800 dinara, i zato imate sve šanse da napravite komplet od više različitih modela, koje ćete postavljajti i menjati po sopstvenom nahođenju i potrebama.

Za kraj, možemo zaključiti da su zavese za kupatilo još jedan od primera koliko sitnice mogu ulepšati svakodnevni život uz pristupačnu cenu. Pa prava bi bila šteta to ne iskoristiti.