Zavesa dan noć za uživanje sa stilom

Jedna od najčešće korišćenih zavesa u modernom stambenom i poslovnom prostoru je zebra zavesa, koja je još poznata i kao zavesa dan noć. Nijedan od ovih naziva nije slučajan. Naprotiv, veoma je veran i slikovit. A, evo zašto to i tvrdimo.

Šta je zavesa dan noć

Zavesa dan noć sastoji se od dva platna, gde je jedno providno, a drugo u boji. Ručnim okretanjem lančića vrši se podešavanje zavese i kombinovanje providnog i neprovidnog dela. Kako je dizajn takav da su oba materijala predstavljena u vidu horizontalnih uzanih traka, krajni izgled je takav da podsećaju na zebru. Takođe, pomeranjem i nameštanjem odgovarajuće kombinacije propušta se tačno određena količina svetlosti i toplote, čime se unutar prostorije stvara efekata dana i noći. Pogađate zašto ove zavese nose naziv zavesa dan i noć?

Njene prednosti

Zavesa dan i noć idealna je gotovo za sve prostorije u kući. Pravi se od antistatičkog materijala koji odbija prašinu i mirise, čime važi za jednu od najboljih zavesa kada je održavanje u pitanju. A tome u korist govori i činjenica da za njeno održavanje nije potrebno ni pranje ni peglanje, dovoljna je samo mokra krpa. Pored održavanja, zavesa dan noć je veoma otporna na sunčeve zrake i UV zračenje, tako da nema bojazni da će doći do oštećenja zavese i gubitka boje. Drugim rečima, radi se o zavesi koja će vam duži period činiti prostor lepšim i ugodnijim.

Titulu najbolje zavese, zavesa dan i noć nosi i zbog toga što se, kako smo već naveli koristi u svim poslovnim i stambenim objektima. Veliki broj različitih modela, veličina, boja i završnog dizajna opravdava njenu svestranost. Zahvaljujući tome, ona se lako uklapa u svaki enterijer, iako važi za zavesu modernog enterijera. Intenzivnim bojama i neobičnim printom osvežava i uveseljava prostor čineći ga idealnim mestom za život, ali i za igru, posebno u dečijim sobama.

Dan noć zavese u domu
Dan noć zavese kod radnog stola

Još jedna od prednosti je njihova jednostavna montaža. U zavisnosti od potrebe, ova zavesa se može okačiti na plafon, zid ili okvir prozora bez bušenja, čime se sprečava stvaranje oštećenja na stolariji. Druga, takođe bitna star jeste da se zavesa tako lako, ali istovremeno i tako snažno kači na prozore ili vrata, da se oni bez problema mogu otvarati i zatvarati, bez da postoji kočenje ili potreba da se zavesa pomera.

Zavesa dan noć se pravi po meri, što govori da ne postoji prozor na koga se ona ne može postaviti. Ono što je ovde bitno jeste da se merenje izvrši dobro, kako bi se zavesa što bolje uklopila i kako bi njeno i funkcionisanje prozora bilo nesmetano. Ukoliko niste sigurni ili imate strah da nećete izvršiti dobar premer, prepustite to stručnjacima. Kada se odlučite za određeni model, zamolite ljude iz salona gde ćete obaviti kupovinu, da pošalju svoje ljude da uzmu tačne i precizne mere. Nakon toga smestite se i uživajte, jer ste dobar posao obavili.

Umesto zaključka, možemo samo dodati da će vam ove zavese pružiti uživanje sa stilom na duge staze i to na mestu za koga je uživanje sinonim, a to mesto je dom. Pa, ima li šta lepše!