Zapažen tretman prozora u vašem domu

Prozori su važan deo enterijera. Oni ne samo da dozvoljavaju ulazak prirodne svetlosti unutar prostorije, već i pružaju pogled kako prema spoljnom svetu, tako i pregled na prostranu unutrašnjost sobe, gledano spolja. Ako je prozor cenatr sobe, njegovom dekoracijom može se dati potpuno novi izgled sobi. Od zavesa do rama i stakla, svaki tretman prozora neće proći nezapaženo.

Na velikim prozorima se mogu koristiti zavese kako bi se obezbedilo malo privatnosti kada je to potrebno. Veći prozori zahtevaju više tkanine, tako da je veoma važno da se odabere prava boja i tekstura koja će se uklopiti u postojeći kućni dekor. Zavese mogu biti ukrašene i uređene na različite načine u zavisnosti od stila prisutne atmosfere u kući. Za više tradicionalniji dekor može se koristiti moderniji minimalistički dizajn sa nekim fanki zavesama.

Moderan tretman prozora – bojeno staklo

Vitraž može da obezbedi veliki broj dekorativnih mogućnosti. Poput jednostavnog obojenog i iscrtanog stakla, može se doprineti znatnijem preobražaju stakla, pa i samog prozora. Vitraž ne zahteva roletne niti zavese, da bi obezbedio privatnost.

Vitraž i luksuz

Moderan tretman prozora – zidni tretman

Saksije, vaze i sezonske dekoracije mogu doneti šarm vašem prozoru. Vrata, takođe mogu biti zamenjena prozorskim oknima sa ukrasnim detaljima.

Postavljanje obloge je još jedan odličan način da se ukrasi prozor. Ako su prozori veliki i prostiru se sve do tavanice, obloge mogu dati lep dodir sa njima, pogotovo ako su okviri glatki i jednostavni.

Zidni tretmanPrimenom najrazličitijih tretmana, prozori vašeg doma uvek će biti u centru pažnje i činiće sobu atraktivnijom. Doprineće svežijem i savremenijem izgledu prostorija u kojima često provodite vreme. Prozori će uvek biti i predstavljati vaše oči usmerene ka spoljnom svetu, ili obratno, oči drugih, radoznalih posmatrača, koji usputno, daju svoj nepitani sud.