Dizajn zavesa u staklenim kućama – privatnost i ušteda energije na prvom mestu

Dizajn zavesa u svakom modernom domu unosi elegantne vibracije, iako je jasno da je prilično jednostavnog koncepta. Pojedine zavese pružaju izuzetno lepe poglede, dok istovremeno, štite od vetra.

Zavese igraju veliku ulogu u prostoru – čine ga otvorenim i transparentnim.

Ukoliko živite u modernom domu sa puno staklenih zidova i ultra modernim enterijerom, ne znači da morate da pravite kompromise u pogledu privatnosti i uštede energije – dovoljno je samo dobro iskoristiti zavese.

Moderan dizajn zavesa
Slika 2 – Moderan dizajn zavesa

Zavese mogu biti fleksibilne i stilizovane. Kada je reč o energiji, zavese su jedan od vitalnih faktora u očuvanju toplote u domu. Osim toga, možete ih skloniti i navući za privatnost kada vam to odgovara. Zavese ne moraju isključivo prekrivati prozorska okna. Mogu se iskoristiti za pregrađivanje prostora.

Prozori, kada su smešteni na pravom mestu unose pozitivnu energiju u vaš život. Veoma je bitna veličina, oblik i boja prozora, zavese, otvaranje i zatvaranje prozora itd.

Unutrašnje zavese

Unutrašnja zaštita predstavlja idealan spoj funkcionalnosti i dekorativnih elemenata kojima estetski podižete prostor. Zavese su spoj visoke tehnologije i kvalitetnih materijala sa notom  dizajna. Pojedine se mogu upravljati ručno ili elektromotorom, a neke zavise od struje.

Čuvari vašeg enterijera-zavese
Slika 3 – Čuvari vašeg enterijera-zavese

Pregrađivanjem prostora zavese postaju “živi zidovi”, i sama funkcija im postaje viša. Postaju savršen par sa spoljašnjim sistemima zaštite od sunca, jer se međusobno nadopunjuju.

Prethodni tekstHörmann proširio svoju delatnost
Sledeći tekstLuksuz i stil pri vašoj ruci – nerđajuće brave i kvake