Japanski paneli na prozorima

Danas su japanski paneli veoma popularni. Oni su veoma lepi, njihove boje su toliko raznovrsne da mogu odgovarati svakom enterijeru. Ovi paneli transformišu i stvaraju jedinstvenu sliku sobe i običaja jednog kraja. Pitanja redizajniranja stambenog prostora se mogu rešiti uz pomoć azijskih panela.

Japanske zavese na prozorima

Japanske zavese su ravne, sa umetkom iznad i ispod. Sa ovim umetkom, paneli mogu slobodno da se kreću duž strehe, bez rasklapanja. Kreću se veoma glatko uz pomoć posebnog mehanizma. Japanske zavese su svetle i bez težine jer su napravljene od posebne tkanine, obično transparentne.

Japanske zavese i njihova primena u modernom enterijeru

Japanski paneli u enterijeru

Japanski paneli su okarakterisani kao vertikalne roletne. Jedina razlika je u tome što se ne mogu izbaciti kao roletne i  što je tkanina mnogo šira. Postoji mogućnost kombinovanja japanskih zavesa sa panelima napravljenim od teške i lake konfekcije. Ovim zavesama se može upravljati pomoću kabla ili motora.

Japanski paneli kao vertikalne roletne, moderan dekorativni elemenat vaše prostorijeUz pomoć japanskih zavesa, mogu se ukrasiti ne samo prozori i vrata. Japanski zavese su multifunkcionalne. One se mogu koristiti da naglase određena stilska rešenja u prostoru, za razdvajanje različitih prostorija: trpezarije i dnevnog boravka, spavaće sobe i računarskog prostora, kao i dečije sobe, kuhinje i trpezarije.

Broj panela koji se najčešće kreće je od dva do šest, u zavisnosti od modela. Oni su napravljeni od aluminijuma i obloženi tkaninama nalik zavesama. Ovakva struktura omogućava panelima kretanje u bilo kojem željenom pravcu, sa otvaranjem na levo ili desno, kako bi svetlost ušla glatko, bez sklapanje celog mehanizma. U zavisnosti od dimenzija, njihove cene mogu biti zaista pristupačne.

Pored toga što su odlična alternativa tradicionalnim zavesama, takođe, japanski paneli dozvoljavaju odvajanja soba u veoma moderne i elegantne prostore, ili čak mogu poslužiti i kao vrata. Bez obzira na vaš kućni dekor, japanski paneli su jedinstveni, jednostavni i svestrani. Njihova instalacija nije tako komplikovana i može se uraditi u minuti.