Upoznajte ESTE TEAM d.o.o.

ESTE TEAM doo svojim klijentima nudi kompletnu saradnju, počev od konsultantskih usluga pri nabavci mašina, opreme i alata za obradu stakla, AL & PVC-a, metala i kamena pa sve do servisnih usluga u post-prodajnoj fazi koje predstavljaju ključ uspeha kod klijenata. Vizija kompanije jeste da zajedno sa svojim klijentima tržištu Jugoistočne Evrope predstavi vrhunsku svetsku tehnologiju, čime će se podići standardi kvaliteta i estetike finalnih proizvoda od ovih materijala koji su u sve većoj primeni u svakodnevnom životu. To se postiže stalnim ulaganjem u tehnološka znanja osoblja, inoviranjem radnih procesa, još bližom saradnjom sa klijentima.

Este Team u sektoru opreme za obradu stakla, Al&PVC, metala i kamena posluje od 2005. godine. Kakvi su, po vašem mišljenju, trenutno stanje i perspektive domaćeg građevinskog tržišta?

I pored ozbiljne zdravstvene krize koja je zahvatila ceo svet, u poslednje dve godine svedoci smo velike građevinske ekspanzije u Srbiji, bilo da se radi o stambenim i poslovnim objektima ili infrastrukturnim projektima. Projekti koji se danas grade u Srbiji su dugoročni i nadamo se da će se ovakav trend nastaviti.

Za koje sve industrije i oblasti rada Este Team u ponudi ima mašine i alate i za kojim proizvodima vlada najveće interesovanje?

ESTE TEAM d.o.o. je već 16 godina ekskluzivni zastupnik najvećih svetskih proizvođača mašina, alata i ostale opreme za obradu stakla, Alu&PVC i čeličnih profila, metala i kamena. Trenutno je najveće interesovanje za opremu za obradu stakla, ali imamo i priličan broj upita kupaca iz sektora za aluminijum i PVC.

INTERMAC VERTMAX - Vertikalni CNC Obradni centar
INTERMAC VERTMAX – Vertikalni CNC Obradni centar

Koje su to najvažnije kompanije čiji proizvodni program nudite klijentima?

Od samog osnivanja sarađujemo sa vodećim evropskim kompanijama, koje su istovremeno i vodeće u svetu. Največim delom su to italijanski proizvođači, i to: INTERMAC za mašine za obradu stakla, kamena i metala, EMMEGI za obradu Alu i PVC, kao i španski PUJOL za laminiranje stakla. Zatim tu su i ADELIO LATTUADA sa tradicijom dužom od 40 godina u proizvodnji brusilica i fazetirki za staklo, SCV SYSTEM, DONATONI, CASADEI INDUSTRIA, DIAMUT i MCD Better. Spisak dobavljača se konstantno ali pažljivo proširuje kako bi naši kupci na jednom mestu mogli pronaći kvalitetnu i pouzdanu opremu za sve svoje potrebe.

Koliko je lokalna servisna podrška značajna kada je odnos sa kupcima u pitanju i koje to usluge kompanija ESTE TEAM d.o.o. nudi klijentima?

ESTE TEAM d.o.o. raspolaže sopstvenom Servisnom službom sa sedištem u Beogradu. Ovakav geografski položaj u centru regiona omogućava našim tehničarima da u najkraćem roku pruže direktnu tehničku pomoć klijentima iz bilo kog kraja Jugoistočne Evrope. Prioritet tehničke službe ESTE TEAM d.o.o. je pružanje brzih i kvalitetnih post prodajnih usluga kada i gde je to potrebno. Vršimo instalacije novih mašina, obuku operatera za rad na njima kao i servisne intervencije po potrebi. Ova služba je takođe zadužena i za naručivanje rezervnih delova i telefonsku asistenciju, a sve to da bi naši klijenti bili u mogućnosti da neometano obavljaju svoje radne aktivnosti.

Smatramo da je naša servisna služba upravo onaj odlučujući faktor koji nas izdvaja od konkurencije i koji nam vraća stare i donosi nove kupce.

Kakvi su planovi kompanije u narednom periodu?

Naš glavni cilj je da održimo nivo koji je postignut do sada. Planova uvek ima, ali o njima možemo govoriti tek kada se realizuju, jer je naša poslovna strategija da stojimo čvrsto na zemlji. Zadovoljni smo postignutim rezultatima, ali uvek se trudimo da budemo još bolji i da se unapredimo. Osim na planu prodaje, ESTE TEAM d.o.o. je veoma angažovan i po pitanju servisnih usluga, tako da posla uvek ima. Pored same komercijalne i servisne aktivnosti, puno se radi i na ljudskim resursima, permanentnoj obuci i uopšte podizanju kvaliteta našeg rada sa svih aspekata gde za to ima prostora.

INTERMAC MASTER ONE - Horizontalni CNC Obradni centar
INTERMAC MASTER ONE – Horizontalni CNC Obradni centar

U kojim zemljama, pored Srbije, Este Team posluje?

ESTE TEAM d.o.o. posluje u zemljama bivše Jugoslavije, Bugarskoj, Albaniji i Mađarskoj. Teritorija deluje dosta veliko, ali treba imati u vidu da su sadašnjih 7 zemalja nekada bila jedna – Jugoslavija, kao i da se proizvođači iz ovih sektora i dalje veoma dobro poznaju i održavaju kontakte.

Na koji način je pandemija uticala na vaš rad?

Danas se u poslovanju susrećemo sa raznim novim izazovima, produženim rokovima isporuke komponenata što utiče na izradu i isporuku samih mašina, koje predstavljaju skup velikog broja delova koji moraju zajedno savršeno funkcionisati. Potražnja za mašinama se povećava, što je dobar znak. Primetna su i poskupljenja opreme velikog broja proizvođača zbog poskupljenja komponenti na svetskom tržištu, dakle prisutna je jedna nesigurnost, ali je sa druge strane važno da posla ima za naše klijente, pa samim tim i za nas. Život, kao i proizvodnja, idu dalje i moraju ići i napredovati jer je to jedini način da se izađe iz krize.

I za kraj: Kao se Este Team uklopio u sferu digitalne komunikacije nakon izbijanja pandemije i kakva su vaša iskustva u tom smislu?

Što se tiče komunikacija, u proteklih godinu i po dana mi smo svoje poslovanje prilagodili i koristimo prednosti digitalnih tehnologija: npr. koristimo alate za organizovanje sastanaka, video prezentacija, a svoje klijente pozivamo na brojne virtuelne sajmove i događaje na interaktivnim platformama. Ukratko, činimo sve da posledice svetske krize svedemo na minimum. Takođe smo dosta radili na sopstvenom online nastupu, tako da je velika većina prodaja dogovorena i obavljena zahvaljujući sastancima organizovanim na online platformama, bez potrebe izlaganja nepotrebnim rizicima putovanja onda kada to nije preporučljivo. U svemu lošem može se pronaći i neki dobar aspekt, budući da se način poslovanja prolagodio situaciji, a i mi smo pokazali da smo spremni i sposobni da se prilagođavamo.

EMMEGI PRECISION TS2 - Dvoglava testera sa tri CNC upravljane ose
EMMEGI PRECISION TS2 – Dvoglava testera sa tri CNC upravljane ose

Koristimo ovu priliku da naše klijente i sve zainteresovane pozovemo na dva najvažnija sajma koja će se, prema sadašnjim informacijama, održati uživo, uz primenu svih mera predostrožnosti i zaštite od širenja virusa Covid 19. Mi ćemo ih kao i prethodnih godina čekati na štandovima svojih dobavljača.

  1. MARMOMAC, najvažniji sajam u sektoru obrade kamena koji će se održati uživo u Veroni u periodu od 29. septembra do 02. oktobra 2021. www.marmomac.com
  2. VITRUM, međunarodni sajam tehnologije u sektoru stakla, koji će se održati uživo u Milanu u periodu od 05. do 08. oktobra 2021. www.vitrum-milano.com

www.esteteam.net

ESTE TEAM d.o.o.
Džona Kenedija 20
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 2601 774
T. +381 11 3196 764
M. +381 63 340 396
E. office@esteteam.net
W. www.esteteam.net