Prednosti ugaonih garnitura za opremanje dnevne sobe

Kada je opremanje dnevne sobe u pitanju treba napraviti plan i poći od onih najkrupnijih i najvažnijih stvari. A kada pomislite na tu prostoriju prvo što će vam pasti na pamet sigurno su ugaone garniture. Može se reći da one nikada nisu izašle iz mode i da krase veliki broj domova u našoj zemlji.

Njihov specifičan dizajn, izgled i jednostavna praktična upotreba osigurale su im mesto na samom vrhu lestvice kada je u pitanju izbor nameštaja za dnevnu sobu.

Jasno je da one imaju brojne prednosti i funkcije za svaki dom, a mi ćemo u nastavku teksta pokušati da izdvojimo samo neke od njih.

Praktičnost ugaonih garnitura

Kada se u istoj rečenici nađu reči ugaona garnitura i praktičnost prvo na šta će većina da pomisli jeste udobnost. Ali i jednostavna upotreba i održavanje.

Od njih se očekuje da se lako uklope u prostor za koji su namenjene, da se u odnosu na njih lako organizuje i ostatak nameštaja i dekoracije. Za manje prostore treba birati modele koji su napravljeni od svetlijih boja materijala kako bi na neki način otvorio prostor.

Svakako je za sva ova pitanja moguće angažovati stručno lice, dizajnera enterijera, koji će odabrati najadekvatniji model shodno željama klijenta i uklopiti ga u ostatak prostora.

Uglavnom se radi o modelima koji su dizajnirani u obliku slova L, ređe u obliku slova U, tako da pružaju osećaj udobnosti sa mekanim i prijatnim mestima za sedenje i adekvatno tome prilagođenim naslonima za ruke i glavu, ili dodatnim jastučićima za tu svrhu.

Uklopljivost i izrada po meri

Izrada po meri ugaone garniture postala je jedna od mogućih opcija današnjice. To bi značilo da se tačno po meri i željama klijenta uradi model koji će u potpunosti odgovarati prostoru, a ovo je posebno karakteristično za manje prostorije gde je svaki milimetar bitan.

Treba napomenuti i da su svi kvalitetno izrađeni modeli dugotrajni i da omogućavaju dugogodišnje korišćenje bez habanja, oštećenja i bez značajne amortizacije.

Veće početno ulaganje za njihovu kupovinu ili izradu je i te kako isplativo i dobra investicija dugoročno gledano.

Multifunkcionalnost

Još jedna prednost odnosi se na funkcionalnost koja je jednako značajna kao i prethodne dve stavke. Mnogi će reći da je ugaona garnitura funkcionalan komad nameštaja iz mnogih razloga od kojih se samo neki odnose na veliki broj mesta za sedenje, lako uklapanje u uglove prostorija i pametno iskorišćavanje prostora, zatim zbog dodatnog mesta za skladištenje, rasklopivih ležajeva za spavanje ili nekih drugih dodatnih funkcija koje mogu imati.

A samo neke od dodatnih funkcija odnose se i na podesive naslone za ruke i leđa, zatim podesive naslone za noge, kao i mogućnosti skladištenja i pomeranja delova ugaone garniture.

Mogu imati snažan vizuelni i dekorativni efekat

Kako su ugaone garniture prvo što ćete primetiti u bilo čijoj dnevnoj sobi jasno je da one same po sebi mogu imati snažan vizuelni i dekorativni efekat. To dolazi od toga što one mogu biti dizajnirane na više načina, što mogu imati različite dezene i boje, te mogu biti odraz više stilova.

A u ponudi Atlas ugaonih garnitura možete naći razne modele, u velikoj paleti boja, sa različitim funkcijama. Njihovu ponudu možete pogledati i online, kao i većine salona nameštaja i može se reći da predstavlja još jednu od važnih prednosti.