INTERMAC, Italija: Mašine za velike domete u uređenju enterijera

U današnje vreme staklo je svuda oko nas i nastavlja da nudi inovativna rešenja, bilo da se upotrebljava samostalno ili u kombinaciji sa drugim materijalima, metalom, kamenom i naravno drvetom. To je trend koji će se nastaviti i u budućnosti.

Upotreba stakla omogućuje neverovatno efektna i dekorativna rešenja, koja su istovremeno laka za održavanje. Mogućnosti kombinovanja su neograničene! Zahvaljujući velikom izboru boja, debljina, efekata i finalnih obrada staklo se lako uklapa sa elementima od drugih materijala u istoj prostoriji.

Posebne primene stakla u enterijeru:

  • Unutrašnje uređenje – ogledala, vrata, pregradni zidovi, stepenice, parapeti, rasveta
  • Nameštaj – stolovi, police, vitrine, plakari
  • Kuhinje – zidne obloge, kuhinjski elementi, vrata pećnica, ploče za kuvanje
  • Kupatila – lavaboi, tuš kabine, ogledala, radne ploče

Ne postoji ni jedan kutak u modernom stanu, hotelu ili poslovnom prostoru koji ne sadrži staklene elemente. Staklo daje enterijerima eleganciju,savremenost, stil i prozračnost.

U isto vreme, staklo je materijal koji ne prašta greške pri rukovanju i obradi. Stoga je za svaku staklarsku kompaniju izbor pravog partnera za nabavku opreme za obradu stakla od ključne važnosti. Sa beogradskim preduzećem ESTE TEAM d.o.o. i našim partnerom INTERMAC, Italija, greške nema. Od 2005. godine snabdevamo vodeće staklare Jugoistočne Evrope vrhunskom tehnologijom.

Evo kratkog pregleda naprednih mogućnosti opreme kompanije INTERMAC za primenu u enterijeru:
Na mestima na kojima ivice stakla treba da budu istaknute, kao na primer, kod staklenih stolova, polica i tuš kabina, kvalitetno obrađena ivica daje bolji izgled krajnjem proizvodu. Na INTERMAC CNC obradnim centrima iz serije MASTER mogu se obrađivati i stakla velikih debljina i na njima, upotrebom specijalnih agregata za brušenje tanjirastim alatima, dobiti fazeta ili ivica sa uglom od preko 45 stepeni i to visokog sjaja. Ivica je „brilijantna“ i bez tragova koje ostavljaju periferni alati koji se inače najčešće koriste pri obradi. Poliranje tečnim cerijumom daje neprevaziđeni sjaj.

Este Team d.o.o. - INTERMAC mašine za izradu staklenog lavaboa
Este Team d.o.o. – INTERMAC mašine za izradu staklenog lavaboa

Za opremanje kupatila, INTERMAC nudi 5-osne obradne centre specijalno opremljene za izradu staklenih lavaboa u obliku polulopte. Pored specijalnih alata, potrebni su i za tu svrhu posebno projektovani vakuumski uređaji za fiksiranje obratka od čega umnogome zavisi kvalitet finalnog proizvoda. Ovakvi lavaboi mogu biti transparentni, raznobojni ili sa dekorativnim efektima što maksimalno ulepšava svako kupatilo. Danas je na INTERMAC-ovim masinama moguće proizvesti čak i radne površine sa nagibom za odvod vode i sve to od stakla, zahvaljujući najnovijoj tehnologiji ovog vodećeg svetskog proizvođača mašina za obradu stakla: ICAM 3D softveru koji je preuzet sa mašina za obradu kamena kod kojih su ovakve operacije veoma česte, sistemu za poliranje tečnim cerijumom, i setu od 12 različitih alata za isto toliko prolaza koji su neophodni da bi se dobio kvalitetan finalni rezultat.

Za primenu kod bele tehnike i liftova, INTERMAC nudi mogućnost obrade tastera dugmeta za aktiviranje funkcija uređaja na principu FINGER TOUCH od stakla pomoću 5-osne tehnologije i specijalnog sfernog alata projektovanog upravo za ovu svrhu.

Este Team d.o.o. - INTERMAC mašine za obradu stakla
Este Team d.o.o. – INTERMAC mašine za obradu stakla, FINGER TOUCH

Preduzeće ESTE TEAM d.o.o. je za kratko vreme uspelo da zauzme stabilan položaj na tržištu i to najpre zahvaljujući veoma profesionalnom, iskusnom i dinamičnom osoblju kao i visokom nivou tehničkog poznavanja proizvoda koje nudi tržištu, odličnom poznavanju stranih jezika i efikasnoj organizaciji radnih procesa.

ESTE TEAM d.o.o. svojim klijentima od 2005. godine nudi kompletnu saradnju, počev od konsultantskih usluga pri nabavci mašina, opreme i alata za obradu stakla, AL & PVC-a, metala i kamena pa sve do servisnih usluga u post-prodajnoj fazi koje predstavljaju ključ uspeha kod klijenata.

Vizija kompanije jeste da zajedno sa svojim klijentima tržištu Jugoistočne Evrope predstavi vrhunsku svetsku tehnologiju, čime će se podići standardi kvaliteta i estetike finalnih proizvoda od ovih materijala koji su u sve većoj primeni u svakodnevnom životu. To se postiže stalnim ulaganjem u tehnološka znanja osoblja, inovacijom radnih procesa, još bližom saradnjom sa klijentima.

Prodajni program obuhvata mašine vodećih svetskih
proizvođača:
• INTERMAC mašine za obradu stakla, kamena i metala
• EMMEGI mašine za obradu AL&PVC-a
• PUJOL peći i EVA folije za laminiranje stakla
• ADELIO LATTUADA vertikalne brusilice i fazetirke
• CEFLA emajliranje, sito štampa, digitalni printeri
• SCV SYSTEM perilice, peskirnice, oprema za izo staklo
• MOVETRO sistemi za utovar i skladištenje stakla
• DELTAMAX AUTOMAZIONE kontrola kvaliteta
• DIAMUT dijamantski alati za obradu stakla i kamena

Pored prodaje mašina i opreme gore navedenih proizvođača, važnu poslovnu aktivnost predstavljaju postprodajne usluge koje ESTE TEAM d.o.o. pruža svojim klijentima. Prioritet tehničke službe ove kompanije je pružanje brzih i kvalitetnih servisnih usluga kada i gde je to potrebno. Vrše se instalacije novih mašina, obuka operatera za rad na njima kao i servisne intervencije po potrebi. Ova služba je takođe zadužena i za naručivanje rezervnih delova i telefonsku asistenciju, a sve to da bi klijenti bili u mogućnosti da neometano obavljaju svoje radne aktivnosti.

Kompletnu gamu proizvoda, kao i konsultantske i servisne usluge može Vam ponuditi ESTE TEAM d.o.o.

ESTE TEAM d.o.o.

ESTE TEAM d.o.o.
Džona Kenedija 20
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 2601 774
T. +381 11 3196 764
M. +381 63 340 396
E. office@esteteam.net
W. www.esteteam.net