PRESS GLASS planira izgradnju druge po redu fabrike u USA

Upravni odbor PRESS GLASS Grupe obaveštava da je njena članica PRESS GLASS, Inc započela pripreme ka podnošenju zahteva za građevinsku dozvolu u skladu sa odlukom donetom 30. jula 2018. godine od strane vlasti države Virdžinije i Henry County, u saradnji sa Martinsville Henry County Economic Development korporacije. Odluka se odnosi na odobravanje lokacije za proizvodni pogon na površini od 26.000 m2 u okviru industrijskog parka Commonwealth Crossing Business Centre.

Plac površine 17,5 hektara je odabran. Nalazi se na granici Virdžinije i Severne Karoline, samo par kilometara udaljenosti od Stonvila, gde je prva fabrika Grupe u USA – sedište kompanije PRESS GLASS, Inc. Obe fabrike će formirati efikasan i fleksibilan sistem operacija u cilju međusobne podrške.

Očekuje se da će pripreme biti završene krajem 2018. godine, kada će biti započeta izgradnja. Procenjuje se da će fabrika biti operativna krajem 2019. godine. Vrednost ove investicije je oko 43,5 miliona dolara. Fabrika će biti specijalizovana za proizvodnju stakla za javne i komercijalne objekte i biće opremljena najnovijom tehnologijom. Planira se zapošljavanje oko 200 radnika. Proizvodnja će se postepeno širiti, od nekoliko vrsta proizvoda, do kompletne ponude koje zahteva tržište. Fabrika u Stonvilu će, takođe, biti modernizovana.

Sve aktivnosti imaju za cilj da pruže što bolju uslugu kupcima koji završavaju svoje investicije u ovim državama, kao i na istočnoj obali USA uz postepen rast pokrivanja većeg tržišta. To će biti moguće zahvaljujući sposobnosti PRESS GLASS Grupe da kroz okvir sektora poslovanja konstantno unapređuje organizacionu kulturu. Sada, želimo da ponudimo takvu prednost i našim klijentima u USA podrškom njihovim brendovima.

Rad u modernim fabrikama će zahtevati adekvatno znanje i veštine koje ćemo podeliti sa našim zaposlenim licima u Americi. Verujemo da ćemo kreiratni vredne radne pozicije koje će doprineti razvoju lokalne zajednice.

Fabrika u industrijskom parku Commonwealth Crossing Business Centre biće trinaesta po redu fabrika PRESS GLASS Grupe, koja ima udela u proširenoj Euroglas Polska kompaniji za obradu stakla. Nakon proširivanja Euroglas Polska će posedovati dve proizvodne linije za ravno staklo i njen kapacitet će ići čak i do 2.000 tona stakla na dan.

Upravni odbor PRESS GLASS kompanije bi ovim putem želeo da se zahvali ljudima, organizacijama i vlastima iz Virdžinije, Henry County-ja i naročito Martinsvila, koji su učestvovali u projektu i prijatno dočekali predstavnike PRESS GLASS-a u svoju lokalnu zajednicu.

PRESS GLASS d.o.o. Hrvatska
Ulica dr. Marijana Mlinarića 5, Poduzetnička Zona Jalžabet, 42203 Jalžabet
T. +385 42 62 90 01
E. varazdin@pressglass.com
W. www.pressglass.com

PRESS GLASS SA Poljska
Nowa Wies, ul. Kopalniana 9 42-262 Poczesna
T. +48 34 327 50 69
E. nowawies@pressglass.com

Prethodni tekstŠta je to „nešto“ posebno kod prozora
Sledeći tekstReč urednika: Nove analize i kvalitet za unapređenje rada koji preferiramo