Paukova mreža u vašem prostoru

Dizajneri i inženjeri su svetski poznati rešavaoci arhitektonskih problema. Zeleno, eko prijateljski, sve su to različite reči za isti pojam – održivi dizajn. Održivi dizajn predstavlja način življena u harmoniji sa planetom. Moderan dizajn primenom inovativne tehnologije potpomaže povezivanju sa prirodom, ohrabrujući odnos sa svetom i čineći kvaitetnim životno iskustvo.
Detalj zavese
Slika 2 – Detalj zavese

Upravo ovakva zavesa pripada održivom dizajnu. Recikliranjem se očuvava priroda i životna sredina, koja nam troduplo vraća.

Zavesa koja deli prostor u ookviru  jedne sobe
Slika 3 – Zavesa koja deli prostor u ookviru jedne sobe

Projekat “Paukova mreža”

Ozbiljan artistički i estetični projekat dolazi iz studia „Loop.pH”. Zavesa nazvana “paukovom mrežom” sastoji se od nekoliko hiljada i hiljada isprepletanih niti električnih kablova. Iz daleka se čini kao da je tekstilna, i poseduje zaštitu od elektromagnetnog polja.

Prilikom samog procesa stvaranja, bio je neophodan razvoj metodologije rada na ovom nestandardnom materijalu.

Zavesa od električnih kablova
Slika 4 – Zavesa od električnih kablova

Ova zavesa je slučajan nuzproizvod elektronske tehnologije koja nas okružuje. Miran prostor “Paukove mreže”, omogućava pristup internetu  svakog elektronskog uređaja i mobilnog telefona koji se nađe unutar njega.

Sam izgled zavese podseća na paukovu mrežu ispletenu u prostoru. Čini prostor prozračnm pregrađuje ga. Ovaj dizajn je samo jedan dokaz da zavese više ne moraju biti doasdne, bez inspiracije i osećaja za estetiku. Zavesa nalik paukovoj mreži čini prostor autentičnijim.

Ova futuristčka zavesa jedna je u nizu zavesa, koja uvodi budućnost neograničenih mogućnosti na velika vrata vaših domova. Ukoliko već nemamo dobar pogled, najbolje je pretvarati se da ga – imamo. Upravo ove zavese pružaju neobičan pristup trodimenzionalnoj panorami vaše sobe.