Energetsko naselje sa Tehnomarket sistemima na Novom Zelandu

Vrhunski model dizajniran za proizvodnju izuzetno energetski efikasnih prozora

Vlada Novog Zelanada odobrila je projekat za izgradnju novog energetski efikasnog naselja u Oklangu (Aucklang), koje će činiti 50 tipskih objekata prikazanih na slikama. Na pilot projektu koji je potpuno završen primenu su našli i Tehnomarket energetski efikasni proizvodi, sistem prozora i vrata LINEAL THERM 77 kao i Slide T67 klizni sistem vrata.

Kompanija Tehnomarket davno je u svoju strategiju uvrstila razvoj energetski efikasnih prozvoda, koji se kreću u rangu od pristupačnijih do potpuno luksuznih modela Lineal serije. Svi modeli dizajniraju se i proizvode po zahtevu kupaca u kompaniji koja posluje već više od 30 godina u istom sektoru. Serija nudi opciju aluminijumskih i aluminijum-drvo sistema čiji je kvalitet potvrđen atestima u prestižnom ift Rosenheim institutu u Nemačkoj i nagrađen CE znakom.

Energetsko naselje sa Tehnomarket proizvodima
Energetsko naselje sa Tehnomarket proizvodima

Na konkretnom projektu ugrađen je sistem LINEAL THERM 77 koji garantuje zaštitu od buke, odličnu termoizolaciju koja je bitna za vreme kako zimskih, tako i letnjih meseci, a samim tim i uštedu energije. Pored toga, veliki klizni elementi, koji omogućuju bogat prodor svetlosti i brisanje barijere između enterijera i eksterijera, rešeni su sistemom Slide T67.

LINEAL THERM 77

Prozori LINEAL THERM 77 predstavljaju vrhunski model u aluminijumskoj seriji, dizajniran za proizvodnju savremenih, izuzetno energetski efikasnih prozora i balkonskih vrata. Ovi prozori nude opciju korišćenja dvoslojnih i troslojnih paketa stakla širine do 55 mm, koja pored termo izolacije nude i izuzetnu zaštitu od buke (40 dB), što je od posebnog značaja u urbanim sredinama. Pored smanjenja buke u prostoru, LINEAL THERM 77 prozori obezbeđuju i vrhunsku toplotnu izolaciju, uz pomoć specijalnih poliamidnih traka, integrisanih sunđerastih ispuna i posebnih centralnih guma. Rezultat ovih dizajnerskih rešenja je nizak koeficijent termo provodljivosti (Uw) od svega 0,96 W/m²K, potvrđenim atestiranjem u prestižnom institutu ift Rosenheim u Nemačkoj.

Slide T67

Slide sistem nudi apsolutnu slobodu u projektovanju velikih staklenih površina gde je akcenat na osvetljenju sa jedne strane i energetske efikasnosti sa druge. Podrazumeva se da je na modernim projektima zahtev ugradni prag, opcija koja je moguća i kod ovog sistema. Slide T67 podržava različite opcije otvaranja elemenata od dvokrilnih do šestokrilnih, a pored klasičnih kliznih šina moguća je ugradnja i podizno-kliznog okova, kao na datom projektu, koji omogućava lakše otvaranje i korišćenje elementa. Energetske performanse sistema iznose Uf > 2,4 W/m²K i Uw> 1,0 W/m²K.

www.tehnomarket.com

Tehnomarket d.o.o
A. Skadarska 73, 26101 Pančevo, Srbija
T. +381 13 307 700
F. +381 13 307 799
E. profil@tehnomarket.com
W. www.tehnomarket.com