Laminirano sigurnosno staklo sa velikim kapacitetom proizvodnje

SEMCO U TIMU SA LISEC-om: PROIZVODNJA U PORASTU

SEMCO i LiSEC imaju mnogo više od krajnjih zajedničkih standarda kvaliteta. Obe kompanije pridaju najveću vrednost individualnoj implementaciji zahteva kupaca i vrhunskim rešenjima za potrebe kupaca.

Imajući ovo na umu, zajedno su radili i na ovom projektu – zameni jedinice za predlamiranje na liniji za laminiranje Armatec u SEMCO Glastechnik Neubrandenburg. Očekivanja: Milimetarski precizno laminiranje koje se optimalno integriše u postojeću liniju i može se prilagoditi postojećoj čistoj prostoriji.

SEMCO – STAKLO MADE IN GERMANY

Na ukupno 19 lokacija u Nemačkoj, grupa SEMCO proizvodi skoro 5 miliona kvadratnih metara izolacionog i sigurnosnog stakla, a više od 5 miliona kvadratnih metara stakla je sa premazima. SEMCO-ov portfelj proizvoda je sveobuhvatan: Od održivog višenamenskog proizvoda SEMCO Klimaglas do izolacijskih staklenih aplikacija za zaštitu od zvuka ili provale do staklenih konstrukcija u dizajnu interijera, SEMCO tretira svaki zahtev klijenta kao potpuno individualan projekt.

SEMCO nastoji pronaći individualno rešenje za svaki određeni projekat. Počevši od kreativne ideje pa nastavljajući kroz dizajn proizvoda, proizvodnju i isporuku, SEMCO podržava kupca tokom celog procesa. To se postiže snažnom motivacijom zaposlenih, koja – u kombinaciji sa visokim nivoom ekološke svesti – usmerava intenzivan fokus na kupca i njihovo zadovoljstvo.

Veoma visok nivo kvaliteta i izuzetno pouzdana isporuka proizvoda obezbeđeni su unutrašnjom proizvodnjom ravnog stakla koja se oslanja na regionalne sirovine. Sopstveno postrojenje za nanos zaštitnih premaza takođe doprinosi brzoj i fleksibilnoj reakciji spram razvoja tržišta.

SEMCO / LiSEC mašine za obradu stakla
SEMCO / LiSEC mašine za obradu stakla

Alexander Akgül, tehnički direktor grupe SEMCO, uverava: „Kao kompanija srednje veličine, uvek smo ostali blizu svojih korena i živeli za timske i porodične vrednosti u celoj kompaniji. S jedne strane, struktura naše grupe čini nas dovoljno fleksibilnima da brzo reagujemo, a s druge strane dovoljno velikima da svojim klijentima nudimo sigurnost i ujednačen kvalitet tokom godina. U SEMCO-u ulažemo u budućnost kompanije, a time i u povećanje zadovoljstva kupaca i kvaliteta proizvoda.”

LAMINACIJA SA LiSEC-om ka upehu

U potrazi za novom jedinicom za pred-laminaciju za postojeću liniju za proizvodnju laminiranog stakla iz Armateca, LiSEC je saznao za SEMCO Glastechnik Neubrandenburg. Zajedno su razvili rešenje zasnovano na korišćenoj tehnologiji, očekivanom kvalitetu i zameni i brzini koja su ispunila očekivanja SEMCO-a.

Na osnovu očekivanja SEMCO-a, LiSEC je milimetarskom preciznošću integrisao jedinicu za pred-laminaciju u postojeću liniju i prilagodio je postojećoj čistoj prostoriji. Nisu bile potrebne promene u prostoru. Dodatno, LiSEC je integrisao automatsko podrezivanje filma u postojeću liniju. Koordinacija postojećih komponenti linije sa sopstvenim kontrolama i kontrolama novog rešenja prošla je bez problema. Čak su i zone bezbednosti prilagođene novim zahtevima.

Nakon projektnih sastanaka i potvrde projekta, prošle su samo dve nedelje pre nego što je nadogradnja izvršena i proizvodnja je mogla da se pokrene. Aktivna podrška zaposlenih u SEMCO-u bila je ključna za zajednički uspeh. „Konstruktivna saradnja sa SEMCO-om i njihovim visoko profesionalnim zaposlenima, zajedno sa njihovim dubokim procesnim znanjem, omogućila je brzu implementaciju projekta“, kaže Rupert Wellner, menadžer prodaje LAMI u LiSEC-u.

SEMCO / LiSEC mašine za obradu stakla
SEMCO / LiSEC mašine za obradu stakla

Kevin Bosse, izvršni direktor SEMCO Glastechnik Neubrandenburg, impresioniran je saradnjom: „U LiSEC-u smo pronašli partnera koji zaista razume o čemu se radi. Saradnja je protekla skladno i bili smo veoma zadovoljni što su u svakoj fazi naše kolege iz LiSEC-a sa našeg stanovišta gledale na projekat, tako da smo instalaciju mogli završiti vrlo brzo i bez većih zastoja.”

LiSEC jedinica za pred-laminaciju sa mnoštvom prednosti

Prednosti nadogradnje su mnoge. Kao prvo, izlaz linije povećan je sa 10% na 20%, a rad sa sistemom je znatno lakši. Sistem automatski kontroliše i reguliše sve ulazne jedinice. Operator samo pušta sistem za unutrašnji transport. Sistem automatski potvrđuje sve glavne parametre. Zahvaljujući zameni jedinice za prethodno laminiranje, postojeća linija laminiranog stakla sada može da se vodi još mnogo godina uz visoki kvalitet finalnog proizvoda.

Istovremeno na ovaj način se postiže značajna ušteda energije od oko 25-30% u poređenju sa starim rešenjem. Ovo se savršeno uklapa u aktivnosti održivosti SEMCO grupe. Svake godine, recikliranjem polovnog i slomljenog stakla, toliko se materijala vraća u proizvodnju sirovog stakla da se može uštedeti više od 25.000 tona CO₂. U svojim proizvodnim pogonima, u projektu sa dobavljačem energije EVE AG, SEMCO je sukcesivno na svim svojim lokacijama osvetljenje zamenio u LED rasvetu koja štedi energiju.

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten, Austria

Martin Muehlwanger
Head of Marketing and Corporate Communications
T: +43 7477 405 1151
M: +43 664 84 77 802
E: martin.muehlwanger@lisec.com
W: www.lisec.com