Beogradski sajam će biti domaćin 59. Međunarodnog sajma nameštaja, opreme i unutrašnjeg dekorisanja

Pred nama se nadvija tradicionalni godišnji događaj koji će otkriti nove stilove, trendove, modele i kolekcije nameštaja i pripadajućih elemenata za uređenje unutrašnjih prostora.

Od 6. do 11. oktobra 2023. godine, Beogradski sajam će biti domaćin 59. Međunarodnog sajma nameštaja, opreme i unutrašnjeg dekorisanja (UFI), manifestacije koja ima dugogodišnju tradiciju oblikovanja industrije nameštaja u Srbiji i regionu, te uspostavljanja veza između proizvođača, dizajnera i potrošača. Dobrodošli na mestu koje isijava inspiracijom, kreativnošću i bezbrojnim poslovnim mogućnostima!

Sajmovi nameštaja igraju ključnu ulogu u ovom kompleksnom i perspektivnom sektoru, a Beogradski sajam nameštaja, cenjen međunarodni događaj, privlači ugledne proizvođače nameštaja, omogućavajući kompanijama da izlože svoje proizvode na svetskom tržištu.

Ovo je platforma za predstavljanje inovacija i novih koncepta u industriji nameštaja, uključujući moderne dizajne, materijale i tehnologije. Sajam nameštaja pruža domaćim brendovima i proizvođačima mogućnost da se takmiče na tržištu i privuku pažnju potencijalnih kupaca i investitora.

Na Sajmu nameštaja, u specifičnom sajamskom ambijentu u halama 1, 1A, 2, 3 i 3A, posetioci će imati priliku da među izloženim eksponatima i uz specijalne pogodnosti pronađu proizvode koji odgovaraju njihovim potrebama i ukusu.

Sajam okuplja domaće i inostrane izlagače, priznate proizvođače nameštaja, dizajnere, distributere, trgovce i druge stručnjake. Ponuda obuhvata širok spektar nameštaja za različite namene (stambeni, kancelarijski, dečji, baštenski, kuhinjski, spavaćih soba, garniture i još mnogo toga) u različitim stilovima (moderni, klasični, minimalistički, rustični).

Uz nameštaj, poseban naglasak je stavljen na ostale komponente enterijera, uključujući rasvetu, dekorativne elemente i druge dodatke koji doprinose celokupnom izgledu i opremanju doma ili poslovnog prostora.

Na ovogodišnjem Sajmu nameštaja učestvuje više od 120 izlagača iz 9 zemalja, uključujući Italiju, Nemačku, Tursku, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Severnu Makedoniju, Poljsku, Kinu, i Sloveniju.

Sajam će predstaviti najnovije proizvode i premijere, uključujući domaće brendove kao što su Vitorog, Emmezeta, Melani Sofa, MobelS, Philip Co, Cotexa, Catra home, Rast nameštaj, Garda, Amboss nameštaj i druge kompanije. Inostrani izlagači takođe imaju zapaženu prisutnost, među kojima su Mobello (BiH), Nunc (Hrvatska), Mebel Jumis dizajn (Severna Makedonija), i Janpol (Poljska).

Hale su podeljene tematski:

  • Hala 1 – Tapacirani i stilski nameštaj i oprema za unutrašnje uređenje
  • Hala 1A – Galanterija i dekorativni elementi
  • Hala 2B – Mladi dizajneri i obrazovne institucije
  • Hala 2A – Pločasti materijali
  • Hala 3 – Dizajnerski nameštaj
  • Hala 3A – Dizajnerski nameštaj
  • Hala 5 – Mašine i alati za drvnu industriju

Za efikasnu promociju i poslovne aranžmane tokom sajma, učesnicima je na raspolaganju B2B poslovni portal koji omogućava registraciju i umrežavanje među izlagačima, poslovnim posetiocima i kupcima. Posebna poslovna propusnica pruža dodatne pogodnosti za poslovne posetioce.

Osim samog sajma, tu je i Izložba mladih dizajnera/Young Designers Exhibition, gde će posetioci imati priliku da vide radove talentovanih mladih autora, fakulteta i škola. Takođe, očekuju nas i diskusije sa eminentnim govornicima, pod nazivom Design Talks.

Sajam nameštaja dodeljuje prestižne nagrade kao što su „Zlatni ključ“ za najbolja rešenja i „Sajamski ključ“ za doprinos kvalitetu manifestacije i ukupnom sajamskom iskustvu.

Paralelno s Međunarodnim sajmom nameštaja, u istom terminu od 6. do 10. oktobra 2023. godine, biće održan i 59. Međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju u hali 5 Beogradskog sajma. Ovaj sajam, usredsređen na drvnu i drvno-prerađivačku industriju, predstavlja vitalnu podršku celokupnoj industriji nameštaja, objedinjujući tehničke aspekte s kreativnim sferama.

Sajam mašina i alata nudi širok spektar proizvoda, uključujući mašine za sečenje, rendanje i oblikovanje drveta, materijale i repromaterijale za obradu drveta, tehnološke inovacije za preradu drveta, alate (ručne, za zavarivanje, pričvršćivanje itd.), kao i softver za projektovanje i upravljanje proizvodnjom. Ova manifestacija pruža uvid u brz rast i inovacije u industriji nameštaja i drvnoj industriji, otkrivajući kako se ove oblasti prilagođavaju globalnim trendovima.

Objedinjavanje ovih tematski srodnih sajmova privlači međunarodne kupce, što doprinosi rastućoj ponudi i potražnji na tim tržištima.

Radno vreme Sajma nameštaja:
PET – SRE, 6 – 11. oktobar: 10:00 – 20:00

Radno vreme Sajma mašina:
PET – PON, 6 – 9. oktobar: 10:00 – 19:00
UTO, 10. oktobar: 10:00 – 18:00, ulaz slobodan

Ulaznice za Sajam nameštaja: cena pojedinačne ulaznice je 450 dinara, a grupne ulaznice 350 dinara, a za đake i studente 250 dinara. Poslovna propusnica: 2500 din. Parking: 150 dinara po satu.

Medijski partneri manifestacije: Furniture News, Mobel Markt, Meubihome, Archiproducts, BeforeAfter.rs, Style.rs, Bravacasa, Podovi, Grenef, Prozori+Vrata, Gradnja.rs i Drvotehnika.

Sajam nameštaja logo 2023

Beogradski Sajam
Bulevar vojvode Mišića 14
11000 Beograd, Srbija
T. +381 11 2655 231
namestaj@sajam.rs
www.sajamnamestaja.rs