ALU stolarija Tehnomarket – Novi proizvodi koji odgovaraju trendu

Tehnomarket – Novi proizvodi koji odgovaraju trendu

Šalukatre aluminijum
SUNPRO G45 aluminijske grilje - Tehnomarket doo

Nakon gotovo petnaest godina uspješnog izlaganja, Tehnomarket je i ove godine nastupio na Međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu. Pored kompletne linije vlastitih brendova LINEAL, VENT i ALUMINIK CS55, kompletno dizajniranih i proizvedenih u vlastitim pogonima, poseban naglasak dat je ekstruziji aluminijskih profila kao osnovnoj djelatnosti tvrtke.

Kako je fokus na razvoj vlastitih tehnologija primjenjivih u sferi arhitekture i građevinarstva integralni dio strategije, tvrtka je iskoristila ovu priliku da pokaže četiri nova sustava dizajnirana od strane R&D odjeljka:

  • Lineal Block sustav energetski učinkovitih prozora sa skrivenim krilom
  • Element fasada UNIT 65 za bržu montažu bez skele
  • Sustav grilja za zaštitu od sunca SUNPRO G45
  • SLIDE T67 klizni sustav sa nultim pragom i visokim koeficijentom toplinske izolacije

Pored sustava aluminijskih profila, uz pomoć stručnog tima iz Španjolske prikazani su i Larson aluminijski kompozitni paneli klase negorivosti A2, zajedno sa kompletnom paletom Alucoil proizvoda.

LINEAL BLOCK

Postojeća energetski učinkovita serija prozora i vrata LINEAL unaprijeđena je novom opcijom sustava BLOCK koji nudi opciju skrivenog krila kao odgovor na zahtjeve svedenog, modernog dizajna.

Aluminijumski prozor, presek profila ALU stolarija
Lineal Block sustav energetski učinkovitih prozora sa skrivenim krilom – Tehnomarket

Primjenom sustava sa skrivenim krilom vizuelna razlika između fiksnih i otvorivih polja ne postoji, čime se omogućuje čist, minimalistički izgled prozorskih elemenata. Opcija skrivenog krila dostupna je u sustavima Lineal Plus 62, Therm 62 i Therm 77.

Pored opcije skrivenog krila, predstavljen je i Lineal Therm 62 kao nadogradnja popularnog sustava Lineal Plus 62, sa poboljšanim termičkim performansama uslijed posebnih ispuna unutar profila, što pored popularnog dizajna nudi i sjajan koeficijent termoprovodljivosti od svega 1,1 W/m²K (Uw).

ELEMENT FASADA UNIT 65

Još jedan od novih proizvoda koji odgovara zahtjevima za visokim stupnjem energetske učinkovitosti, prefabrikacije i brze, učinkovite montaže bez skele je svakako UNIT 65 element fasada.

Ovakav princip gradnje najzastupljeniji je na visokim objektima, poput hotela i poslovnih zgrada, za koje sustav element fasade predstavlja optimalno rješenje. Element fasada je samonosiva, toplinski izolirana višeslojna konstrukcija koja se sastoji od pojedinačnih modula koji se gotovi dopremaju na gradilište.

Aluminijum fasada
Tehnomarket UNIT 65 element fasada

Puna radionička priprema elemenata osigurava brzu montažu na objektu, gdje je nakon postavljanja aluminijskih kotvi na objektu za dalji rad neophodan samo namjenski kran ili dizalica za pozicioniranje elemenata i njihovo zaključavanje na poziciju. Okomite i vodoravne EPDM brtve nalaze se na svim spojevima gde aluminijski profili ulaze jedni u druge, dok je po svim osama omogućena dilatacija i rad pojedinačnih modula, bez narušavanja opće konstruktivne nosivosti same fasade.

SUNPRO G45 SUSTAV GRILJA

Aluminijske grilje predstavljaju dugotrajnu opciju vanjske zaštite prozora i balkonskih vrata. SUNPRO G45 predstavlja sustav koji nudi visoku fleksibilnost pri projektiranju elemenata sa više različitih tipova otvaranja, od klasičnog okretnog preko kliznog do harmonika načina sklapanja. Pored toga ovaj sustav se može ugraditi sa ili bez okvira, sa klasičnim ili rustikalnim okovima. Sustav grilja upotpunjuje Tehnomarket aluminijski sustav TMH bez prekida termo mosta, koji uz pristupačnost garantira i otpornost na sve vrste atmosferskih utjecaja.

SLIDE T67

Novi, revidirani klizni sistem SLIDE T67 odgovara trendu “lift and slide“ kliznih elemenata sa poboljšanim performansama i funkcionalnošću. Najčešći problem sa kojim se razvoj kliznih sustava susreće jeste provodljivost topline i brtvljenje protiv prodora vode. Kod SLIDE T67 sa koeficijentom provodljivosti topline Uf od 2,4 W/(m²K) i Uw od 1,0 W/(m²K) ovaj problem je uspješno riješen. Moderan dizajn sustava propraćen je kroz mogućnost ugradnje sa vrlo popularnim nultim pragom, tako da pri prijelazu nema podnog profila koji otežava kretanje.

Aluminijski klizni sistem SLIDE T67 - Tehnomarket
Aluminijski klizni sistem SLIDE T67 – Tehnomarket

www.tehnomarket.com

Tehnomarket d.o.o
A. Skadarska 73, 26101 Pančevo, Srbija
T. +381 13 307 700
F. +381 13 307 799
E. panel@tehnomarket.com
W. www.tehnomarket.com