ALU stolarija The Hyland, Greenwood Heights u LINEAL sustavu – TEHNOMARKET

The Hyland, Greenwood Heights u LINEAL sustavu – TEHNOMARKET

Tehnomarket Lineal Therm prozorski sistemi
Tehnomarket Lineal Therm prozorski sistemi

Uslijed gužve i prenaseljenosti Manhattana, Brooklyn, kao najbrže rastuća četvrt New Yorka lagano preuzima prvenstvo u razvoju eksluzivnih stambenih projekata i smještaju turista. Trenutno najsnažnija točka alternativnog vala i središte sastajanja hipstera, ispunjen je malim trgovinama, galerijama, pubovima, barovima i poznatim coffee shopovima.

Dio četvrti Brooklyna poznat po zelenilu, mnoštvu starih crkvica, fasadama od cigle, ali i po prihvaćanju različitog, svakako je Bed-Stuy. Američka agencija Halsted Property prepoznala je ovaj potencijal i tako je nastao niz referentnih projekata izvedenih u suradnji sa tvrtkom Tehnomarket iz Pančeva, od kojih je jedan od zanimljivijih i prestižni Hyland, Greenwood Heights kondominij.

Tehnomarket Lineal Therm prozorski sistemi objekat u Njujorku
Tehnomarket Lineal Therm prozorski sistemi objekat u Njujorku

Eksterijer zgrade pored prepoznatljive njujorške cigle definiraju i Tehnomarket prozori i vrata izvedeni u Lineal sustavu profila. Za konceptualni plan objekta, ali i podršku istog od samog starta zaslužan je Aguayo tim, koji je također savjetodavni i konceptualni nositelj 350 različitih objekata na području New Yorka, dok je koncept interijera potpisao poznati studio LO-OTH interiors.

Lineal je domaći energetski učinkovit sustav prozora i vrata, u potpunosti dizajniran i proizveden u Tehnomarketu. Podijeljen je u dve grupe sustava čija je kvaliteta potvrđena atestom u prestižnom IFT Rosenheim institutu u Njemačkoj i nagrađen CE znakom.
Kod LINEAL THERM 77 sustava aluminij se nalazi sa unutarnje i vanjske strane. Gotovi elementi, uz odličnu toplinsku izolaciju i koeficijenti toplinske provodljivosti (Uw) od svega 0,96 W/m²K, nude i izuzetnu zaštitu od buke (40dB), što je od posebnog značaja u urbanim sredinama poput New Yorka.

Tehnomarket sustav aluminij-drvo LINEAL W THERM 104
Tehnomarket sustav aluminij-drvo LINEAL W THERM 104

LINEAL W-THERM 104 je aluminijski sustav sa unutarnjom oblogom od masivnog drva, koji se zbog svojih naročito niskih koeficijenata toplinske provodljivosti od izuzetnih 0,79 W/m²K svrstava u energetski učinkovite sustave pogodne za ugradnju u pasivne kuće. Uz pomoć specijalnih, saćastih poliamidnih traka, integriranih spužvastih ispuna i posebnih centralnih EPDM brtvi ovaj sustav nudi još bolju zvučnu izolaciju od nevjerovatnih 43dB.

Za LINEAL prozore u kombinaciji aluminij-drvo, unutarnje drvene obloge dostupne su u velikom broju boja i završne obrade, dok se po posebnom zahtjevu mogu ugraditi i različite vrste drveta prema želji kupca (hrast, bukva, jasen…). Kao i drugi aluminijski prozori iz serije LINEAL, W-THERM 104 prozor projektiran je za korištenje dvoslojnog i troslojnog IZO stakla do 60mm širine.

Tehnomarket LINELA serija prozora i vrata
Tehnomarket LINELA serija prozora i vrata

Pored početnih šest sustava u Lineal grupi, uvedena je i potpuno nova, dizajnerski atraktivna BLOCK linija sustava sa skrivenim krilom, namijenjena upravo izradi prozora za luksuzne projekte i prozorske nizove, gdje ne postoji vizualna razlika između fiksnih i otvorivih polja u elementu. Pored LINEAL BLOCK sustava, aluminijska grupa dopunjena je i THERM 62 sustavom koji je evolucija PLUS 62 sustava u višoj srednjoj klasi sa dodatno poboljšanom izolacijom i mogućnosti ugradnje troslojnog IZO stakla. Pored standardne, dostupna je i opcija sa skrivenim krilom u sustavu LINEAL BLOCK THERM 62.

Tehnomarket Energetski učinkoviti LINEAL THERM 77 sustav prozora i vrata
Tehnomarket Energetski učinkoviti LINEAL THERM 77 sustav prozora i vrata

Tehnomarket svojom serijom Lineal i mogućnosti tima da odgovori na posebne zahtjeve klijenata sigurno učvršćuje poziciju na njujorškom tržištu. Prvi projekt koji je izveden u Sjedinjenim Amerčikim Državama bila je Sinagoga u Brooklyn-u, upravo u Lineal sustavu. Tim napominje da je ovo za njih veliki uspjeh, s obzirom da Tehnomarket ne uvozi strane sustave, već sa domaćim stručnjacima u Srbiji razvija vlastite, dajući tako šansu mladom, motiviranom timu da pokaže svoju kompetitivnost na svjetskom tržištu.

Tehnomarket. Building a better world.
www.tehnomarket.com

www.tehnomarket.com

Tehnomarket d.o.o
A. Skadarska 73, 26101 Pančevo, Srbija
T. +381 13 307 700
F. +381 13 307 799
E. profil@tehnomarket.com
W. www.tehnomarket.com