Objekti Njujorka u LINEAL sistemu – TEHNOMARKET

Usled gužve i prenaseljenosti Menhetna, kao najbrže rastuće četvrti Njujorka, Bruklin lagano preuzima primat u razvoju eksluzivnih rezidencijalnih projekata i smeštaju turista. Trenutno najsnažnija tačka alternativnog talasa i središte sastajanja hipstera, ispunjen je malim prodavnicama, galerijama, pabovima, barovima i poznatim coffee šopovima.

Deo četvrti Bruklina poznat po zelenilu, mnoštvu starih crkvica, fasadama od opeke, ali i po prihvatanju različitog, svakako je Bed-Stuy. Američka agencija Halsted Property prepoznala je ovaj potencijal i tako je nastao niz referentnih projekata izvedenih u saradnji sa kompanijom Tehnomarket iz Pančeva, od kojih je jedan od zanimljivijih i prestižni Hyland, Greenwood Heights kondominijum.

Eksterijer zgrade pored prepoznatljive njujorške opeke definišu i Tehnomarket prozori i vrata izvedeni u LINEAL sistemu profila. Za konceptualni plan objekta, ali i podršku istog od samog starta zaslužan je Aguayo tim, koji je takođe savetodavni i konceptualni nosilac 350 različitih objekata na teritoriji Njujorka, dok je koncept enterijera potpisao poznati studio CL-OTH interiors.

LINEAL je domaći energetski efikasan sistem prozora i vrata, u potpunosti dizajniran i proizveden u Tehnomarketu. Podeljen je u dve grupe sistema čiji je kvalitet potvrđen atestom u prestižnom IFT Rosenheim institutu u Nemačkoj i nagrađen CE znakom.

Kod Lineal Therm 77 sistema aluminijum se nalazi sa unutrašnje i spoljašnje strane. Gotovi elementi, uz odličnu toplotnu izolaciju i koeficijenti termo provodljivosti (Uw) od svega 0,96 W/m²K, nude i izuzetnu zaštitu od buke (40dB), što je od posebnog značaja u urbanim sredinama poput Njujorka.

Tehnomarket Lineal Therm prozorski sistemi objekat u Njujorku
Tehnomarket Lineal Therm prozorski sistemi objekat u Njujorku

Lineal W Therm 104 je aluminijumski sistem sa unutrašnjom oblogom od masivnog drveta, koji se zbog svojih naročito niskih koeficijenata termo-provodljivosti od izuzetnih 0,79 W/m²K svrstava u energetski efikasne sisteme pogodne za ugradnju u pasivne kuće. Uz pomoć specijalnih, saćastih poliamidnih traka, integrisanih sunđerastih ispuna i posebnih centralnih EPDM zaptivki ovaj sistem nudi još bolju zvučnu izolaciju od neverovatnih 43dB.

Stolarija Tehnomarket
Stolarija Tehnomarket

Za LINEAL prozore u kombinaciji aluminijum-drvo, unutrašnje drvene obloge dostupne su u velikom broju boja i finiša, dok se po posebnom zahtevu mogu ugraditi i različite vrste drveta prema želji kupca (hrast, bukva, jasen…). Kao i drugi aluminijski prozori iz serije LINEAL, W-THERM 104 prozor projekovan je za korišćenje dvoslojnih i troslojnih paketa stakla do 60mm širine.

Pored početnih šest sistema u LINEAL grupi, uvedena je i potpuno nova, dizajnerski atraktivna BLOCK linija sistema sa skrivenim krilom, namenjena upravo izradi prozora za luksuzne projekte i prozorske nizove, gde ne postoji vizuelna razlika između fiksnih i otvorivih polja u elementu. Pored LINEAL BLOCK sistema, aluminijumska grupa dopunjena je i THERM 62 sistemom koji je evolucija PLUS 62 sistema u višoj srednjoj klasi sa dodatno poboljšanom izolacijom i mogućnosti ugradnje troslojnih paketa stakla. Pored standardne, dostupna je i opcija sa skrivenim krilom u sistemu LINEAL BLOCK THERM 62.

Alu stolarija Tehnomarket
Alu stolarija Tehnomarket

Tehnomarket svojom serijom LINEAL i mogućnošću tima da odgovori na posebne zahteve klijenata sigurno učvršćuje poziciju na njujorškom tržištu. Prvi projekat koji je izveden u Sjedinjenim Američkim Državama bila je Sinagoga u Bruklinu, upravo u LINEAL sistemu. Tim napominje da je ovo za njih veliki uspeh, s obzirom da Tehnomarket ne uvozi strane sisteme, već sa domaćim stručnjacima u Srbiji razvija sopstvene, dajući tako šansu mladom, motivisanom timu da pokaže svoju kompetitivnost na svetskom tržištu.

www.tehnomarket.com

Tehnomarket d.o.o
A. Skadarska 73, 26101 Pančevo, Srbija
T. +381 13 307 700
F. +381 13 307 799
E. profil@tehnomarket.com
W. www.tehnomarket.com

Prethodni tekstANKETA na portalu www.prozorivrata.com: Ulazna vrata na stambenim zgradama
Sledeći tekstDECEUNINCK Svetski high-tech koncern koji podstiče ekološko poslovanje i stvara nagrađivane proizvode
Od samog početka specijalizovali smo se za proizvodnju aluminijumskih prozora, vrata i fasada, sa težnjom ka vrhunskom kvalitetu proizvoda i profesionalnom tehničkom podrškom za sve klijente. Danas, nakon gotovo 30 godina, Tehnomarket je prvi izbor klijenata koji zahtevaju aluminijumske profile najvišeg kvaliteta i vrhunsku uslugu. Na jednom mestu nudimo potpuno zaokružen proces proizvodnje, od dizajna i projektovanja, preko ekstruzije profila, plastifikacije, CNC obrade pa do fabrikacije gotovih elemenata.