Otvoren Sajam građevinarstva u Beogradu – Promovisan časopis „Prozori&Vrata“

Na Međunarodnom sajmu građevinarstva, koji je danas otvoren u Beogradu, više od 850 izlagača predstaviće najnovije tehnologije i dostignuća u građevinskoj industriji, u oblasti energetske efikasnosti, kao i trendove u uređenju enterijera i eksterijera.

Sajam je svečano otvorio ministar rudarstva, prostornog planiranja i životne stredine Oliver Dulić, koji je tom prilikom istakao da je građevina sektor u koji je država uložila najviše novca, između 450 i 500 miliona evra, od čega 18 milijardi dinara samo u projekte javne infrastrukture.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku se gradi 91 škola, 18 bolnica i zdravstvenih ustanova, 26 objekata kulture, 49 stadiona, bazena i sportskih centara i 68 projekata javne infrastuktrure, kao što su vodovodi, kanalizacija, parkovi…

Prozori & Vrata - SunceKako je naveo, u decembru prošle godine, izdato je 34 odsto više građevinskih dozvola, a predviđena vrijednost građevinskih radova u prva dva mjeseca ove godine bila je veća ze 24 odsto nego u istom periodu prošle godine. Dulić je kazao da poboljšanje ekonomske situacije, položaja građana i privrede predstavlja jedini faktor koji može doprinijeti oporavku građevinske industrije.

Izdavač časopisa „Podovi“- Marketing press je na ovogodišnjem Sajmu promovisao prvi broj časopisa „Prozori&Vrata“. Novo izdanje je od strane izlagača dobilo poztivne komentare i opšte je mišljenje da je jedan ovakav naslov nedostajao na našem tržištu.