Energetsko efikasni sistemi na objektima u Njujorku iz Tehnomarketa

Zagađenje bukom i moguće rešenje – LINEAL serija

Buka predstavlja svaki neželjeni zvuk, koji intenzitetom ili trajanjem nanosi štetu ljudima ili živom svetu. Na samom vrhu mogućih izvora buke nalazi se automobilski transport. U urbanim četvrtima gde je život brz, a prosečna porodica poseduje barem dva automobila, zagađenje bukom predstavlja jedan od najvećih problema.

Na našim prostorima se o tome još uvek ne raspravlja, a mere za poštovanje pravilnika koji regulišu dozvoljeni nivo buke uglavnom nisu sprovedene u praksi. Složićete se da je problem, međutim, sve prisutniji. Probajte da otvorite prozor posle 16 sati i pokušajte da se odmorite u isto vreme. Uticaj buke na psihološki sistem i pojavu stresa tek je od nedavno ispitivan. Pri tome je utvrđeno da fiziološki efekti buke počinju između 80 i 90 dB, dok buka između 120 i 150 dB izaziva teške poremećaje.

Tehnomarket Lineal Therm 77
Foto: Tehnomarket / Profil Lineal Therm 77

Jedan od načina odbrane od ove nove vrste zagađenja je izolacija prijemnika buke, tj. kvalitetna izolacija Vašeg prostora. Tehnomarket kroz primenu novih tehnologija doprinosi poboljšanju života svojih klijenata, te je već razvio pristupačne sisteme prozora i vrata Lineal Therm 77 koji pored termoizolacije sa koeficijentom termo provodljivosti (Uw) od 0,96 W/m²K nude i izuzetnu zaštitu od buke (40 dB), što je od posebnog značaja za život u urbanim sredinama. Drugim rečima ovi prozori i balkonska vrata smanjuju nivo buke za 40 dB. Recimo kod buke od 75 dB, nivo zagađenja će biti smanjen za 40, pa će nivo buke iznositi samo 35 dB u vašem prostoru, što omogućuje prijatan odmor ili neometan san vaših najmlađih u domaćinstvu.

Tehnomarket Lineal W-Therm 104
Foto: Tehnomarket / Profil Lineal W-Therm 104

Pored ovog modela u ponudi je i luksuzniji energetsko efikasni sistem Lineal W-Therm 104, koji je sa unutrašnje strane obložen drvetom, što omogućuje još višu zaštitu od zagađenja bukom za 43 dB. Ovaj sistem nudi i izvrsnu toplotnu izolaciju sa naročito niskim koeficijentom termo provodljivosti od 0,79 W/m²K, svrstavajući W-Therm 104 u kategoriju prozora pogodnih za ugradnju u pasivne kuće.

Lineal Therm 77 je test za zaštitu od buke prošao na šest objekata u Njujorku, koji se nalaze u novoj najživljoj četvrti ovog grada, Bruklinu. Pogledajte kako Lineal Therm 77 izgleda ugrađen na objektima u 11th Street i Bedfordu.

Svi LINEAL prozori i vrata atestirani su na ift Rosenheim Institutu u Nemačkoj i nose CE znak, dostupni su u više opcija površinske zaštite: eloksirani, plastificirani u bilo koju boju po RAL ton karti ili plastificirani posebnim procesom u drvene dezene. Za LINEAL prozore u kombinaciji aluminijum-drvo, unutrašnje drvene obloge dostupne su u velikom broju boja i finiša, dok se po posebnom zahtevu mogu ugraditi različite vrste drveta prema želji kupca (hrast, bukva, jasen…).

Takođe, uz LINEAL prozore i vrata dostupna je kompletna linija aksesoara i pratećeg materijala: roletni, fiksnih i pokretnih komarnika, šalukatri, sunčanih zavesa, sa opcijama za električni pogon i automatizaciju.

Tehnomarket logo

 

Tehnomarket d.o.o
A. Skadarska 73, 26101 Pančevo, Srbija
T. +381 13 307 700
F. +381 13 307 799
E. profil@tehnomarket.com
W. www.tehnomarket.com

Prethodni tekstEnergetska efikasnost u stambenim zgradama
Sledeći tekstUspešno završena konferencija ”SFERA 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge”
Od samog početka specijalizovali smo se za proizvodnju aluminijumskih prozora, vrata i fasada, sa težnjom ka vrhunskom kvalitetu proizvoda i profesionalnom tehničkom podrškom za sve klijente. Danas, nakon gotovo 30 godina, Tehnomarket je prvi izbor klijenata koji zahtevaju aluminijumske profile najvišeg kvaliteta i vrhunsku uslugu. Na jednom mestu nudimo potpuno zaokružen proces proizvodnje, od dizajna i projektovanja, preko ekstruzije profila, plastifikacije, CNC obrade pa do fabrikacije gotovih elemenata.