3. MEĐUNARODNI KONGRES SAEE & GEALAN: Održiva arhitektura i inovativna tehnologija

U Beogradu su se prvog vikenda u oktobru okupili svetski stručnjaci iz sfere održive i energetski efikasne arhitekture. Već treću godinu za redom održava se dvodnevna arhitektonska manifestacija koja predstavlja najrazličitija iskustva i znanja poznatih arhitekata i dizajnera iz svih krajeva sveta. Međunarodni kongres Održiva arhitektura – energetska efikasnost održao se od 4. do 6. oktobra 2019. godine u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu.

Vođeni idejom da danas i u budućnosti svako arhitektonsko i urbanističko rešenje i delo mora biti održivo u svim segmentima – u procesu projektovanja i planiranja, kao i kasnije, u fazama realizacije i eksploatacije objekata, organizatori su na jednom mestu okupiti arhitekte i stručnjake opredeljene za održivu i ekološku, energetski efikasnu i solarnu opciju u arhitekturi.

GEALAN 3. Međunarodni kongres
GEALAN 3. Međunarodni kongres

Putem predavanja, radionica i izIožbi svojih projekata, 10 značajnih arhitekata – stručnjaka iz ovog područja iz 10 zemalja sveta, kroz umetnički, autorski i naučni pristup preneli su svoja iskustva i znanja, pa zatim prikazali recentne projekte prisutnim posetiocima.

Treći međunarodni kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST otvorili su ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i predsednik organizacionog odbora Vladimir Lovrić.

GEALAN je i ove godine podržao navedenu manifestaciju i na kongresu bio prisutan kao jedan od sponzora. Pored svog, sada već dobro poznatog sistema GEALAN-KUBUS®, ove godine prezentovana je nova zanimljivost iz kompanije GEALAN. Jedinstveni izložbeni salon u virtuelnoj stvarnosti: novost je koja će promeniti načine odabira stolarije u budućnosti.

Toliko realno, kao da ste stvarno tamo.

Virtuelna stvarnost: Jedne naočare, jedan računar i već ste u centru događanja. Nakon što pristupite virtuelnom izložbenom prostoru, vaše telo postaje prirodni upravljač. Vaši pokreti su prikazani varljivo stvarno tako da predstavljanje proizvoda postaje novo fascinantno iskustvo. Prozorski okvir u žarko crvenoj boji? Drvodekor folije na balkonskim vratima koje gledaju na baštu? Ili želite da saznate koliko dobro prozor izoluje uličnu buku? Prozori, vrata pa i prozorski okviri, sve je moguće samostalno prilagoditi svojim željama.

GEALAN prezentacija na kongresu
GEALAN prezentacija na kongresu

VR naočare potrebne za virtuelni salon razvijene su do poslednjeg detalja i ergonomski su optimizovane. Jednostavna postavka i prilagođenost naočara. Ugrađeni ekran opremljen je bogatim bojama i besprekornim detaljima. Koristi se trenutno najmodernija dostupna tehnologija. Uređaj nudi najvišu rezoluciju ekrana, što pruža mnogo prijatniju percepciju oku. Tako je omogućeno da se prozori i vrata prikazuju u najboljem, što realnijem svetlu. Uz pomoć ulične buke ili zvuka kiše, poredite različite sisteme prozora. Realnu svakodnevicu doživite uz Hi-Res sertifikovani ekran i 3D prostorni zvuk opreme.

GEALAN demonstracija na kongresu
GEALAN demonstracija na kongresu

VR tehnologija prvobitno je kreirana za branšu video igrica. Danas je svakodnevno koriste veliki automobilski koncerni za profesionalnu prezentaciju proizvoda kako bi svojim kupcima omogućili verodostojno kreiranje željenog automobila pre njegove stvarne konstrukcije. GEALAN je pionir u korišćenju VR tehnologije u svojoj branši. U bližoj budućnosti ona će omogućiti kreiranje individualnih kombinacija boja i sistema željene stolarije. Porudžbina i plaćanje omogućeni su jednostavnim pritiskom tipke.

Gealan

GEALAN d.o.o. Predstavništvo za Srbiju
Majora Zorana Radosavljevića 374, 11273 Batajnica – Beograd
T. +381 11 375 29 03
E. grujo.ristic@gealan.de
E. marko.andrejevic@gealan.rs
W. www.gealan.de