Reč urednika: Osam godina volim ono što radim

Poštovani,
Dok listate ovo izdanje verujem da i vi imate utisak da iza “Prozora&Vrata” stoji ekipa koja voli svoj posao. Ja mogu lično za sebe reći da već osam godina kroz ovaj časopis radim posao koji volim. Konstantno unapređenje sadržaja, ankete, istraživački tekstovi i stručne analize nas svakako odvajaju od sličnih glasila u regiji. Kvalitet štampe i miks klasičnog i eko papira je nešto što govori da se radi o jednom modernom izdanju koje teži tome da bude još bolje i da svakim novim izdanjem intrigira čitaoce.

Živimo u vremenu kada je napredak tehnologije u svim segmentima gotovo svakodnevno vidljiv i nama kao jednom od vodećih izdanja u regionu ne preostaje ništa drugo nego da osluškujemo potrebe tržišta i da svojim radom kako u print, tako i u web izdanju budemo za korak ispred drugih. Brendovi koji rade sa nama davno su prepoznali našu energiju i konstantni entuzijazam, a i mi vraćamo našim najboljim izdanjem na svaka tri meseca. Zadovoljstvo je naše što i na inostranim sajmovima predstavnici vodećih evropskih kompanija iz ove oblasti izražavaju divljenje našim radom.

NOVO izdanje časopisa PROZORI&VRATA (Novembar 2019)
listajte klikom na LINK

Nikada nisam smatrao da smo najbolji, veliki, a da su svi ostali lošiji od nas, ali su me često pitali u čemu je ključ ili u čemu je kvaka, zašto neki mogu, a drugi opet ne mogu. Mislim da je ključna emocija i sklonost ka konstantnom učenju i unapređivanju. Smatram da niko ne može biti uspešan u poslu koji uopšte ne voli ili nema nikakvu emociju ka istom. Ruzvelt je rekao da nije tajna uspeha u životu da čovek radi ono što voli, već da voli ono što radi. Emocija je nešto što nas pokreće i negde određuje. Bez nje ništa nema smisla i pre ili kasnije čovek će se zapitati zašto sve to radi. Marko Aurelije je rekao: “Život je čovekov onakav kakvim ga oblikuju njegove misli”. Složićete se da je i ovo tačno, mada većina citata izgleda potpuno drugačije kada ih čitate sa 20, 40 ili 50 godina.

Još jedan od preduslova za uspeh u bilo kom segmentu je prihvatanje onoga što ne znamo ili da to drugi bolje rade. Neke stvari ćemo naučiti, a za neke se možda nismo rodili, ali zato svi u sebi imamo želju ka unapređenju. Prirodno je. Svi mi želimo da napredujemo u poslovnom smislu, svaki dan da budemo bolji, a jednog dana možda i najbolji u svom poslu. Jako je važno da sledimo svoje snove jer ćemo samo tada biti sigurni da vreme nismo protraćili. Jovan Dučić je rekao da je velika nesreća kada čovek ne zna šta hoće, a prava katastrofa kada ne zna šta može.

Čitamo se i dalje…
S poštovanjem
Predrag Rađen, urednik izdanja

Predrag Rađen potpis