HOPPE na sajmu BAU 2023: Inovativna rešenja i moderan dizajn

Konačno je opet došao taj trenutak: svet industrije se okuplja na sajmu BAU 2023 u Minhenu. Vodeći međunarodni sajam za građevinsku branšu će se održati ponovo od 17. do 22. aprila.

HOPPE će kao i uvek biti prisutan u hali B4, na štandu 339 i predstaviće čitav niz noviteta i inovativnih rešenja kako u sferama dizajna i tehnike montaže, tako i u oblasti Smart Home programa. Posebno treba istaći prozorsku eRučicu ConnectSense koja ne samo da ispituje status otvorenosti prozora, već i detektuje pokušaje provale i o tome obaveštava centralu pametnog doma.

Kad je u pitanju dizajn, HOPPE će predstaviti svoju novu prozorsku Kompakt-ručicu koja nema rozetu. Ručica se utiskuje u potkonstrukciju koju potom u potpunosti prekriva. Tehnikom montaže Quick-FitPlus za standardne rozete, HOPPE će pokazati kako se ne samo kvake, već i rozete mogu brzo montirati i to bez zavrtnjeva. Dodatno će posetioci moći da bace pogled na novo Secustik® rešenje od HOPPE-a.

eRučica ConnectSense – drži prozor na oku

Oni koji koriste uređaje za smart home žele da učine boravak u domu praktičnijim, da štede energiju i život učine bezbednijim. Pomoću eRučice ConnectSense HOPPE nudi pravo rešenje za nadziranje statusa prozora. Ona detektuje pokušaje nasilnog otvaranja i prijavljuje to smart home centrali. Pored toga prepoznaje se i prijavljuje položaj ručice (zatvoreno, otvoreno, nagib), kao i položaj samog prozorskog krila (zatvoreno, otvoreno). Time je omogućeno korisnicima da pomoću eRučice ConnectSense definišu scenarije koji obezbeđuju višu energetsku efikasnost, praktičnost i komfor. Ukoliko je prozor otvoren radi ventilacije, grejanje ili klimatizacija na primer mogu biti automatski isključeni.

Za bežični prenos koristi se standardni komunikacioni protokol Z-Wave Plus. ConnectSense eRučica isporučuje se u okviru serije Amsterdam sa uvek aktuelnom ugaonom formom, a na raspolaganju je pored klasičnih obrada (mat INOX i saobraćajno bela) i moderna crna mat.

eRučica ConnectSense – drži prozor na oku
eRučica ConnectSense – drži prozor na oku / foto: HOPPE

eRukohvat FingerScan – prst umesto ključa

HOPPE predstavlja novu generaciju svojih eRukohvata FingerScan:

Module za skeniranje prsta isporučuje proizvođač ekey biometric systems. Kao i kod prethodnog modela, modul je ergonomski integrisan u rukohvat ili kuglu ulaznih vrata. Za razliku od drugih sistema koji zahtevaju postavljanje modula pored vrata, ulazna vrata opremljena HOPPE sistemom mogu biti otključana i otvorena jednim pokretom – jednostavnim postavljanjem prsta na model za skeniranje. Bez potrebe za ključem, karticom ili za unošenjem numeričkog koda što ujedno i znači da se izbegava mogućnost da takva sredstva za pristup budu izgubljena ili zaboravljena ili da dospeju u posed neovlašćenih osoba. Korisnički profili se podešavaju korišćenjem pametnog telefona sa ekey bionyx aplikacijom. Ona omogućuje praktično upravljanje korisničkim profilima i korisnim dodatnim funkcijama kao što su prijem notifikacija o nečijem ulasku ili mogućnost daljinskog otključavanja vrata u slučaju odsustva.

FingerScan eRukohvat dostupan je u velikom broju novih modela, u klasičnoj mat INOX ili modernoj mat crnoj obradi.

eRukohvat FingerScan – prst umesto ključa
eRukohvat FingerScan – prst umesto ključa / foto: HOPPE

Kompakt-ručica za prozor – redukovani dizajn bez rozete

Jasan dizajn i jednostavna elegancija često su u fokusu modernih stilova opremanja. U skladu s tim, HOPPE nudi diskretan dizajn novom Kompakt-ručicom za prozore koja ne koristi rozetu. U pitanju je redukovani dizajn koji je u trendu i dobro se uklapa uz mnoge koncepte životnog stila. HOPPE Kompakt-ručica pričvršćuje se na potkonstrukciju i u potpunosti je pokriva, a sama ručica stoji tik uz profil prozora.

Ušrafljivanje potkonstrukcije u četiri tačke garantuje stabilno pozicioniranje na prozorske profile svih materijala, kako od aluminijuma, tako od drveta i PVC-a.

Novi proizvod je dostupan u serijama od aluminijuma: Austin, Hamburg i Toulon, kako u standardnoj verziji tako i u verziji koja se može zaključati. Trenutno dostupne završne obrade su: boja srebra (F1), boja bronze (F4), boja čelika (F9), kao i crna mat (F9714M) i saobraćajno bela (F9016).

Kompakt-ručica za prozor – redukovani dizajn bez rozete
Kompakt-ručica za prozor – redukovani dizajn bez rozete / foto: HOPPE

Kvake i ručice pravougaonih oblika – Austin, Toulon i Miami

Jasno definisane linije, elegantan dizajn i pravougaoni oblici: takve kvake i ručice su u trendu i idealne su za savremeno opremljene prostore. HOPPE na sajmu BAU predstavlja serije Austin, Toulon i Miami.

Pravougaona forma gornje strane kvaka tj. spoljašnje strane ručica serije Tuolon u kontrastu je sa ergonomskim udubljenjima za prste sa donje strane kvaka, odnosno unutrašnje strane prozorskih ručica, a koja doprinose prijatnom osećaju prilikom korišćenja.

Kvake i ručice serije Austin su dosledno linearne (bez ergonomskih udubljenja) i odlično se uklapaju u moderna enterijerska rešenja. Obe ove serije sadrže komletnu tzv. familiju proizvoda (kvake za vrata, prozorske ručice, garniture za HS podizno-klizna vrata, ručice za PSK-vrata, itd.)

Krupna kvaka serije Miami dizajnirana je za velika (od poda do plafona) vrata i prilagođava se izmenjenom odnosu dimenzija između vrata i prostorije. Kada su ove serije u pitanju čitav niz atraktivnih završnih obrada je na raspolaganju

Quick-FitPlus – sada i za klasične rozete

Oprobana Quick-FitPlus tehnika povezivanja i montaže utiskivanjem (bez zavrtnjeva) je sada dostupna i za setove kvaka sa standardnim rozetama (do skora rezervisana isključivo za pljosnate rozete od INOX-a ili mesinga).

HOPPE time nudi ključnu prednost pri ugradnji: rozete kvaka i rozete ključaonica kod serija od aluminijuma Hamburg, Luxembourg i Verona mogu se instalirati brzo i bez zavrtnjeva. Sve rozete (koje su snabdevene trnovima na potkonstrukciji) jednako kao i kvake mogu se jednostavno montirati spajanjem na prethodno pripremljenim vratima.
Trnovi rozeta koji prolaze kroz vrata su konstruisani tako da je jedan trn izveden kao igla, a drugi kao čaura. Napravljeni su od plastike ojačane fiberglasom. Utiskivanjem trna jedne rozete u čauru suprotne rozete, ostvaruje se stabilno pričvršćivanje bez zazora. Nije potrebna posebna priprema vrata. Dovoljne su dve rupe za vođenje (Ø 7 mm) za prolaz trnova rozeta.

Uključen je pomoćni pribor za rastavljanje kako bi rozete mogle da se demontiraju – umetne se u rozetu i zaokrene za 45 stepeni. Snažnim povlačenjem oslobađa se spoj ostvaren utiskivanjem i rozete se odvajaju jedna od druge.

Quick-FitPlus – sada i za klasične rozete
Quick-FitPlus – sada i za klasične rozete

Grupa HOPPE je evropski lider za razvoj, proizvodnju i distribuciju sistema okova za vrata i prozore. Porodično preduzeće osnovano 1952. godine sa sedištem u Švajcarskoj ima oko 2.800 zaposlenih širom sveta. Grupu vode Volf Hope i Kristof Hope iz druge generacije, a Kristijan Hope je prvi predstavnik treće generacije aktivan u upravljanu.

www.hoppe.com

HOPPE s.r.o.
Pražská 5377 – CZ-430 01 Chomutov
M. +381 65 3349 281
E. predrag.veljovic@hoppe.com
W. www.hoppe.com