Internacionalni forum budućnosti 2022.

Osim pogleda u budućnost tržišta prozora, Internacionalni forum budućnosti 2022. ponudio je i nove proizvode, dalji razvoj i digitalna rešenja za industriju.

GEALAN predstavlja inovacije i dalji razvoj

Sa GEALAN-KONTUR®, stručnoj je publici po prvi put predstavljen vrhunski dizajnerski sistem sa aluminijumskom opcijom, dok je GEALAN-COMFORT® predstavljen kao rešenje za prag u nivou poda utemeljen na unapređenom GEALAN sistemu praga. Pored dva nova sistema, detalji i dalji razvoj odabranih i proverenih sistema objašnjeni su i na Internacionalnom forumu budućnosti. Razgovaralo se i o novim tehnologijama i rešenjima za pametne kuće.

GEALAN-KONTUR®: Vrhunski sistem dizajna sa  aluminijumskom opcijom
GEALAN-KONTUR®: Vrhunski sistem dizajna sa aluminijumskom opcijom

GEALAN-KONTUR®

Vrhunski sistem dizajna saaluminijumskom opcijom

Lep, svestran i siguran: Vrhunskim sistemom GEALAN-KONTUR® zagarantovane su najbolje vrednosti performansi, od toplotne i zvučne izolacije do protivprovalne zaštite. Novi razvoj sistema u segmentu od 82,5 mm predstavio je André Wünsche, menadžer upravljanja proizvodima i inovacijama u GEALAN-u.

Profili GEALAN-KONTUR® su optimizovani za kombinovanje sa raznim aluminijumskim oblogama u visokom stepenu automatizacije proizvodnje. Na taj način sistem GEALAN još jednom proširuje svoju slobodu dizajna.

Očekuje se da će vrhunski dizajnerski sistem GEALAN-KONTUR® biti dostupan od početka 2023. godine u beloj boji, sa folijama i aluminijumskim oblogama, a najkasnije do 2024. godine u potpunosti u GEALAN-acrylcolor® tehnologiji.

GEALAN-COMFORT®

Prag u nivou poda za izgradnju bez prepreka

GEALAN daje dobro promišljen doprinos izbegavanju opasnosti od spoticanja i omogućava svima slobodno i sigurno kretanje u svakoj situaciji, kako sa proverenim kombinovanim pragom, tako i svojom stabilnom, toplotno izolovanom kombinacijom PVC-a i aluminijuma te odličnom verzijom GEALAN-COMFORT® u nivou poda. Stoga će u budućnosti biti moguće kombinovati kućna ili balkonska vrata sa pragom koji je u ravni sa podom kako bi se stvorio apsolutni premijum proizvod: bez zaustavljanja, maksimalna kompatibilnost sistema, vrhunski kvalitet.

GEALAN-COMFORT® Prag u nivou poda za izgradnju bez prepreka
GEALAN-COMFORT® Prag u nivou poda za izgradnju bez prepreka

Očekuje se da će rešenje praga u nivou poda GEALAN-COMFORT® biti dostupno krajem 2023. godine.

GEALAN-acrylcolor®

Površina PMMA postavlja nove standarde

Više od 40 godina GEALAN oplemenjuje površine profila originalom: Visokokvalitetna PMMA završna obrada GEALAN-acrylcolor® od 1980. postavlja standarde za profile prozora i vrata – u boji, raznolika, izdržljiva i robusna kao nijedna druga. GEALAN je jedini dobavljač sistema koji nudi površine gotove PMMA-om u metalnim nijansama – i garantuje optimalnu, ujednačenu primenu boje sa metalnim pigmentima. Uključujući trend boje DB 703 i srebro u standardnoj paleti boja.

GEALAN-LINEAR®

Novi dizajnerski svestrani sistem u segmentu od 74 mm

GEALAN-ov novi svestrani sistem u segmentu od 74 mm stigao je na tržište. Sistem profila GEALAN-LINEAR® odlikuje se modernim dizajnom, jasan, ravan i jednostavan, pogledom uzak i dopušta puno svetla u prostoriju. Osim toga, GEALAN-ov novi svestrani sistem od 74 mm ima sve što arhitekte, proizvođači prozora, građevinci i renovatori očekuju od modernog i pouzdanog sistema.

GEALAN-LINEAR® impresionira i svojim tehničkim detaljima koji osiguravaju odličnu nepropusnost, toplotnu izolaciju, zvučnu izolaciju i zaštitu od provale. To je osigurano sa tri kontinuirana nivoa dihtovanja i dihtunzima na okviru i krilu. Inovativna je konstrukcija treće, srednjeg nivoa dihtunga. GEALAN-LINEAR® stoga ima središnji sistem dihtunga visokih performansi koji se bazira na uskoj dubini ugradnje od 74 mm.

GEALAN-KUBUS®

Prvoklasni sistem sa više stakla

GEALAN-KUBUS® postiže vrhunske vrednosti nepropusnosti kiše, opterećenja vetrom i propusnosti vazduha. Dimenzija sistema je 100 mm i za kombinaciju okvira i krila i štulpa. To znači da prednji i bočni delovi okvira imaju istu širinu lica, što prenosi simetriju i estetiku oku posmatrača.

Sa testiranom Uf vrednošću od 0,88 W/(m²K), inovativni GEALAN-KUBUS® sistem postiže najbolje vrednosti performansi, a takođe zadovoljava kriterijume ift pasivne udobnosti kuće. Izvrsna svojstva toplotne izolacije postižu se inovativnim dizajnom profila i ciljanom tehnologijom IKD® pene koja štedi resurse u profilu okvira. Uz STV® opciju, statičko suvo ostakljenje, GEALAN-KUBUS® kao premijum sistem kombinuje sve GEALAN inovacije u jednom proizvodu.

Digitalni proizvodi: Pametna rešenja za ventilaciju

Teme prozora i ventilacije kombinovane su unutrašnjom logikom: prozori su sučelje iznutra i spolja – idealna tačka za realizaciju ventilacije. GEALAN je preispitao klasičnu ventilacijsku funkciju prozora i tehnički je poboljšao:
Rezultat su ventilacijski sistemi koji prozorima daju nove, inteligentne funkcije. Za razliku od klasične ventilacije prozora, oni provetravaju mnogo efikasnije, udobnije i sigurnije.

Rezultat je familija proizvoda GEALAN-CAIRE®: Od osnovne ventilacije do udobne ventilacije pametne kuće, nudi pravo ventilacijsko rešenje za prozor. Arhitekte, projektanti i stručnjaci za ventilaciju dizajniraju odgovarajući dizajn ventilacije na osnovu izračuna potražnje za ventilacijom i na osnovu pojedinačnih zahteva za performanse ventilacije.

Planersoftware 2.0

Uz Planersoftware 2.0, GEALAN svojim partnerima daje digitalni alat koji se može koristiti za jednostavno projektovanje PVC prozora i vrata. Svi podaci o proizvodu sačuvani su u digitalnom obliku i stalno se ažuriraju.

Planersoftware 2.0 izvodi proračune, planira konstrukcijske zahteve i može prikazati projektovano stanje kao potpuni 2D ili 3D model, uključujući profile, ojačanja i bušenja. To znači da se takođe može koristiti metoda digitalnog projektovanja Building Information Modeling (BIM).

Gealan

GEALAN d.o.o. Predstavništvo za Srbiju
Majora Zorana Radosavljevića 374, 11273 Batajnica – Beograd
T. +381 11 375 29 03
E. grujo.ristic@gealan.de
E. marko.andrejevic@gealan.rs
W. www.gealan.de

Prethodni tekstLetvice za roletne u novom ruhu
Sledeći tekstKantina „Culinaris“ u ALUMIL SMARTIA sistemu
GEALAN grupa jedan je od vodećih proizvođača PVC profila za prozore i vrata u Evropi. Kao inovativni proizvođač sistema za PVC profile za prozore i vrata, GEALAN osim toga svojim partnerima nudi brojne usluge. Naša služba za savetovanje arhitekata i građevinsko-tehnička služba pomažu arhitektama i projektantima u svakodnevnom radu. Gealan postavlja temelj za izradu izuzetno lepih, izrazito stabilnih i posebno sigurnih prozora, vrata i modernih kliznih rešenja i njihovo opskrbljivanje vrhunskim vrednostima toplotne izolacije.