Da li možemo očekivati akvapark u Novom Sadu?

Sportsko-poslovni centar „Vojvodina“ raspisao je nabavku kojom bi trebalo da se utvrdi izvodljivost projekta izgradnje ranije najavljivanog akvaparka i hotela. Vrednost nabavke je procenjena na 1,5 miliona dinara, a ovo je jedan u nizu koraka koje je potrebno preduzeti ne bi li Novi Sad, posle godina najavljivanja, zaista dobio akvapark.

Pored zatvorenog i otvorenog bazena, bilo bi poželjno izgraditi akvapark
Pored zatvorenog i otvorenog bazena, bilo bi poželjno izgraditi akvapark

„Pored zatvorenog i otvorenog bazena, bilo bi poželjno izgraditi akvapark, čime bi se sadržaji upotpunili i kompletirala ponuda vodenih sportova. Kako u Novom Sadu često borave, igraju utakmice i odsedaju mnogi sportisti i sportski funkcioneri, nema bolje lokacije za izgradnju hotela od prostora pored zatvorenog bazena“, navodi se u oglasu, a prenosi portal ekapija.com.

Kako je 021.rs ranije pisao, prilikom poslednjih izmena planova poslovanja Spensa, kada su izdvojena dodatna sredstva za uređenje sadržaja na Sajmištu, u planu je napomenuto da se u 2017. godini planira izdvajanje prvih šest miliona dinara za projektovanje Akva parka. U istom aktu se navodi da bi izgradnja trebalo da počne 2018. godine.

U 2018. godini planiraju se sredstva od 600 miliona dinara za izgradnju Akva parka
U 2018. godini planiraju se sredstva od 600 miliona dinara za izgradnju Akva parka

„U 2018. godini planiraju se sredstva od 600 miliona dinara za izgradnju Akva parka u skladu sa ciljem, misijom i vizijom razvoja Spensa, a u želji da zabavno rekreativni sadržaji budu dostupni građanima Novog Sada i drugim posetiocima grada“, navodi se u planu poslovanja Spensa.

„Ekapija“ dodaje da studija izvodljivosti treba da analizira i status projekta u odnosu na konkurenciju, lokaciju, ciljnu grupu, predlog kapaciteta i kategorije hotela. Osim toga, za realizaciju ovakve investicije potrebna je i izmena Generalnog urbanističkog plana Novog Sada, kako bi se ulagačima omogućilo da grade bez ograničenja visine.

Podsetimo i da su rezultati istraživanja koje je po upitu 021.rs, uradila agencija Ninamedija, pokazali da je od 1.200 anketiranih Novosađana skoro četvrtina poželela da grad dobije i akva park. Građani su podjednako priželjkivali i Zoološki vrat, kao i Botaničku baštu.

Izvor: radio021, Ekapija

Prethodni tekstAnaliza spregnutog prenosa toplote kod dvostruko zastakljenih prozora
Sledeći tekstDanas je dan planete Zemlje!