Zidne obloge koje brinu – Zeleni trend zidova

Reciklirani i obnovljivi materijali kao što su kokos i drvena vlakna, kartoni i pluta koriste se kako bi se napravile eko – prijateljske zidne obloge ili pregradni zidovi.

Bambus Kolekcija od Barroco – a

Bambus je ekološki, visokoobnovljiv materijal koji holandski proizvođač Barroco koristi za pravljenje zidova od bambusa. Dostupan je u dve boje, i sadrži kompoziciju u vidu 3D teksture.

Bambus je ekološki, visokoobnovljiv materijal

Kolekcija od Granorte – a

Portugalski proizvođač Granorte je uveo liniju 3D modularnih pločica od plute koje se mogu rasporediti na više različitih načina kako bi se stvorila jedinstvena trodimenzionalna slika modela.

Portugalski proizvođač Granorte je uveo liniju 3D modularnih pločica od plute

Kolekcija od Bencore –a

Ova kolekcija sadrži panele oblika kompozitnog saća napravljenih od 100 odsto recikliranog kartona i valovitih planova, laminata sa obe strane u kombinaciji sa ko – poliesterom ili akrilnom smolom, u sjajnoj ili mat završnoj obradi. Paneli se mogu koristiti za razdvajanje zidova, vrata, stolova i polica.

Paneli oblika kompozitnog saća napravljenih od 100 odsto recikliranog kartona

Kokomozaik od Iboma

Napravljen je od ljuski kokosa odbačenih nakon proizvodnje kokosovog mleka i celuloze. Ovim mozaikom pločica holandske kompanije Iboma stvorena je bogata tekstura toplih obloga koja je ekološka i stopostotno prirodna. Isključivo na bazi vode, niskoemisionim leplepkovima, lakovima i bojama koje se koriste u proizvodnji, pločice se lako i brzo postavljaju, vodootporne su i lake su za održavanje.

Napravljen je od ljuski kokosa

Šestougaonik od  Bauks –a

Heksagonalne, akustične zidne pločice švedskih dizajnera su najčešće od drveta i cementa ili drugog građevinskog otpadnog materijala. Drvena vlakna doprinose boljoj toplotnoj i zvučnoj izolaciji, zadržavaju toplotu površine, dok cement doprinosi otpornosti na vlagu i protivpožarnoj zaštiti.

Izbor uvek ostaje na vama.