Garsonjera-pečurka će krasiti Staru planinu

Radoslav Kremenović iz Novog Sada naš je najinovativniji graditelj, a njegova nova mobilna garsonjera u obliku pečurke zapalila je internet.Kao da je stigla iz crtaća „Štrumfovi“, pečurka od 25 metara kvadratnih nudi svojim stanarima neverovatan komfor. Pored kuhinje i kupatila, tu je i dnevna soba, ali i spavaća na gornjem spratu, odnosno galeriji.

Radoslav Kremenović iz Novog Sada je već nagrađivan za svoj rad
Radoslav Kremenović iz Novog Sada je već nagrađivan za svoj rad

Teška je samo 1.000 kilograma, što je čini lakom za prenošenje. Kako kaže njen vlasnik, već je prodata i ulepšaće krajolik Stare planine. – Patentirao sam način gradnje koji dozvoljava da pravimo oblike kakvi god nam padnu na pamet. Do sada smo gradili razne stvari, sve su naravno unikati, kao kuća kokica ili kuća jagoda koju trenutno zidamo. Šta god čovek zaželi mi možemo da napravimo – rekao je Kremenović, poznati novosadski inovator koji ima desetak zaštićenih patenata.Ove kućice iz bajki dobijaju se oblikovanjem armaturne žice, uz dodatak stiropora, pur pene, te fasadnih premaza na kraju. Kremenović kaže da je izolacija odlična, nema vrućine ili još gore hladnoće.

Kremenović je sa svojim termoarmiranim zidom bio hit i na poslednjem Tesla festu u Novom Sadu
Kremenović je sa svojim termoarmiranim zidom bio hit i na poslednjem Tesla festu u Novom Sadu

– Živeo sam preko zime u pečurki, da je naravno malo probam. Grejao sam se na običnu grejalicu od dva kilovata. Leti, ako ne otvarate prozore po najvećoj vrućini, nema skapavanja – tvrdi naš sagovornik. Kremenović je sa svojim termoarmiranim zidom bio hit i na poslednjem Tesla festu u Novom Sadu. Mnogima se tada svidela ideja da imaju kućicu laku za održavanje, koju mogu da prenesu gde hoće i za koju im ne treba građevinska dozvola.

Izvor: Blic