Nove zebra zavese za promenu enterijera

Planirali ste da napravite neku promenu u svom enterijeru i odlučili da to budu zavese. Sa jedne strane, postojeće su već dotrajale, a sa druge želite da to budu neke drugačije, nestandardne zavese. Ne brinite, evo rešenja. Pravi modni krik u svetu zavesa pružiće vam – zebra zavese.

Već na osnovu imena – zebra zavese, možete naslutiti da se radi o prugama. I to ne makar kakvim prugama. U pitanju su providne i neprovidne pruge, čijom kombinacijom i međusobnim podešavanjima stvarate jedan potpuno drugačiji pogled kroz prozor.

Zebra zavese su moderan vid zavesa, koja ima veliki broj prednosti i to na raznim poljima. Pa da vidimo:

• Lako se uklapaju u sredinu – bez obzira da li je u pitanju stan, kuća, kancelarija, butik, zebra zavesa je odlično funkcionalno i estetsko rešenje. Svojim dizajnom mogu biti deo modernog, tradicionalnog, retro ambijenta, a svojim bojama nadopunjuju enterijer i čine ga lepšim i prijatnijim;

• Lako se održavaju – za razliku od većine zavesa koje se moraju često prati i održavati, kako bi vratile svoj sjaj i prijatan miris, zebra zavesa je pravo otkriće u tom pogledu. Napravljene su od antistatičnog i antialergijskog materijala, koji u sebe ne upija ni mirise ni prašinu. Za njihovo održavanje dovoljna je, zaista bez preterivanja, samo vlažna krpa. Jednostavnim potezima, za kratko vreme očistićete svu prašinu i nečistoće;

• Zebra zavese su stvar izbora, ali vašeg izbora – dimenzije, boje, dizajn, način upravljanja, sve su to elementu na koje vi, kao korisnik, možete da utičete. Da li želite da providni i neprovidni deo budu istih boja, ili ste veći pobornik kontrasta, da li će biti u ravni zida ili će samo prekrivati prozor, vaša je volja. Modele i predloge imate, ali i šansu da kreirate nešto što drugi nemaju;

• Lako se koriste – zebra zavese se montiraju na aluminijumski mehanizam, putem koga se pomeraju trake i nameštaju baš onako kako vama odgovara. Da li će biti više ili manje svetla, da li će biti spuštene ili podignute, od vas zavisi.

Zavesa dan noć

Drugi naziv za zebra zavese je zavesa dan noć i to je prikladan naziv, budući da svojim mehanizom, na veoma lak način vrši brzo regulisanje svetlosti u prostoriji. Jednostavnim povlačenjem lančića prostorija će biti osvetljena taman toliko koliko vi želite.

Zebra zavese sa novim dezenima
Zebra zavese sa zanimljivim dezenima

Zebrasta zavesa

Ona je moderno, elegantno rešenje koje objedinjava više delova: zavesa, garnišna i draperija u jedan mehanizam, pružajući veći komfor svakodnevnog života. Svojom kombinacijom providnih i neprovidnih delova, svetlijih i tamnijih, daje poseban, nov i drugačiji dekor prostoru u kome se nalazi. Odgovarajuća je za sve prozore i sve prostorije, a zahvaljujući odličnom dizajnu jednobojnih, u imitaciji drveta, bambusa, poznatih dečijih junaka, plise ili ombre modela, estetski je neodoljiva.

Zebra zavese jysk

Ukoliko se pitate gde da nađete adekvatnu zebra zavesu, odgovor je u prodajnim salonima koji će ih napraviti prema vašim zahtevima i merama vašeg prostora. Pored toga, posebno veliki izbor imaju Jysk prodajni saloni, koji su gotovo sinonim za zebra zavese. Poznati su po veoma kvalitetnim, autentičnim modelima, koji će u velikoj meri ulepšati boravak u vašem prostoru na duge staze.

Pa šta čekate. Birajte model koji će vas usrećiti u danima koji dolaze.

Prethodni tekst30 godina iskustva u obradi i distribuciji stakla
Sledeći tekstReč urednika: 11 godina časopisa „Prozori+Vrata”