Zaštita od sunca i njegovo maksimalno iskorišćenje

Kada je u pitanju stvaranje udobnog i privlačnog životnog prostora, vlasnici kuća često zanemaruju važnost zaštite od sunca. Tokom užarenih letnjih meseci, prekomerna sunčeva svetlost može pretvoriti Vaš dom u pećnicu, izazivajući nelagodnost i povećavajući troškove hlađenja. Grilje i pergole mogu značajno smanjiti uticaj sunčeve toplote, sprečavajući je da se infiltrira u vaše životne prostore.

Intenzivni zraci sunca mogu izazvati pustoš na vašem nameštaju, stolariji i umetničkim delima, a jedna od primarnih prednosti programa zaštite od sunca kompanije Tehnomarket je sposobnost da se blokiraju štetni ultraljubičasti (UV) zraci da prodru u Vaš dom. Grilje i pergole takođe pružaju privatnost, kao glavni aspekt svakog doma, bez žrtvovanja prirodnog svetla.

SUNPRO G45 sistem grilja predstavlja dugotrajnu opciju spoljne zaštite Vašeg doma od sunčevog zračenja. Kompletan sistem za izradu aluminijumskih grilja nudi visoku fleksibilnost pri projektovanju elemenata sa više različitih tipova otvaranja, od klasičnog okretnog preko kliznog i harmonika načina sklapanja krila. Pored toga ovaj sistem se može ugraditi sa ili bez rama, sa klasičnim ili rustičnim okovima. Sistem grilja upotpunjuje Tehnomarket aluminijumski sistem TMH bez prekida termičkog mosta, koji uz pristupačnost garantuje i otpornost na sve vrste atmosferskih uticaja.

Tehnomarket Sunpro G45 sistem grilja
Sunpro G45 sistem grilja / foto: Tehnomarket d.o.o.

SUNPRO grilje i pergole dostupne su u širokom spektru stilova, boja i dizajna, što Vam omogućava da poboljšate estetsku privlačnost Vašeg doma uz pružanje praktičnih prednosti. U Tehnomarketu možete pronaći opcije koje se neprimetno integrišu sa arhitekturom i dekorom Vašeg doma.

Iskorišćenje sunčeve energije – SOLAR

Konvertujući sunčevu svetlost u električnu energiju, solarni paneli nude brojne ekološke i ekonomske prednosti, što ih čini vitalnim alatom u našoj potrazi za zelenijom budućnošću. Zemlja je svakodnevno okupana izobiljem sunčeve energije. Koristeći ovu energiju, solarni paneli mogu da generišu električnu energiju bez iscrpljivanja ograničenih resursa ili oslobađanja štetnih emisija.

Solarni paneli osnažuju pojedince, zajednice, pa čak i nacije da postanu energetski nezavisniji. Generišući besplatnu električnu energiju od sunca, solarni paneli mogu drastično smanjiti ili eliminisati mesečne račune za komunalne usluge. Iako početni troškovi instalacije mogu izgledati zastrašujuće, sistemi solarne energije se vremenom isplate. Pored toga, višak električne energije proizveden od solarnih panela može se prodati nazad u mrežu, pružajući mogućnost vlasnicima kuća i preduzećima da zarade dodatni prihod. Prema američkoj agenciji za zaštitu životne sredine, tipičan stambeni sistem solarnih panela može da nadoknadi ekvivalent od oko 150 metričkih tona emisije ugljen-dioksida tokom svog životnog veka.

Tehnomarket Sunpro G45 sistem grilja
Sunpro G45 sistem grilja / foto: Tehnomarket d.o.o.

SOLAR sistem potkonstrukcija za solarne panele nudi kompletno, zaokruženo i sistemsko rešenje za instalaciju solarnih panela koje je potpuno modularno i pogodno za sve kapacitete od kućnih instalacija do solarnih elektrana velike snage.

Kod SOLAR sistema montaža je moguća na svim tipovima podloga, ravnim i kosim krovovima, vertikalnim zidovima i fasadama, kao i na tlu. Veoma interesantna opcija je montaža na nadstrešnici pri čemu se Tehnomarket SOLAR nosivi profili povezuju sa postojećom konstrukcijom putem specijalnih nosača. Ova opcija idealna je za kućne instalacije manje snage ili čak za parking shopping molova. Pored toga opcija koja je interesantna za neke buduće projekte je i montaža SOLAR sistema na samu fasadu objekta. U ovom slučaju optimalan izgled može se postići i integrisanjem Tehnomarket VENT sistema za ventilisane fasade sa različitim tipovima fasadnih obloga i SOLAR sistema.

Tehnomarket SOLAR sistem potkonstrukcija
foto: Tehnomarket SOLAR sistem potkonstrukcija

Optimalne dimenzije profila omogućuju montažu pojedinačnih panela velikih dimenzija, uz maksimalno opterećenje od 150 kg/m2. Podržane su debljine panela od 30 do 40 mm. Veličina instalacije i broj panela za ugradnju nisu ograničeni. Profili konstrukcije su sirovi, dok površinska obrada vidnih površina profila može biti plastifikacija po RAL ton karti ili eloksaža.

Tehnomarket logo

Tehnomarket d.o.o
A. Skadarska 73, 26101 Pančevo, Srbija
T. +381 13 307 700
F. +381 13 307 799
E. profil@tehnomarket.com
W. www.tehnomarket.com

Prethodni tekst50. konferencija ift Rosenheim Prozori i fasade
Sledeći tekstSistem za prozore i vrata PE85tt
Od samog početka specijalizovali smo se za proizvodnju aluminijumskih prozora, vrata i fasada, sa težnjom ka vrhunskom kvalitetu proizvoda i profesionalnom tehničkom podrškom za sve klijente. Danas, nakon gotovo 30 godina, Tehnomarket je prvi izbor klijenata koji zahtevaju aluminijumske profile najvišeg kvaliteta i vrhunsku uslugu. Na jednom mestu nudimo potpuno zaokružen proces proizvodnje, od dizajna i projektovanja, preko ekstruzije profila, plastifikacije, CNC obrade pa do fabrikacije gotovih elemenata.